Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Niet praten

Ik weet niet waar ik moet beginnen. Mijn man en ik zijn 13 jaar geleden getrouwd 2 weken voor onze zoon werd geboren. Liefde is een groot woord, verliefd ben ik denk ik niet op hem geweest. Hij zegt continu dat hij van me houdt, geen idee waarom. Ik kan hem niet verdragen meer. We maken nooit ruzie, we raken elkaar niet aan. Ik gruwel van een kus op verjaardag en zo. We praten niet , hij vertelt af en toe iets en ik negeer het. Ik wil scheiden maar krijg het niet over mijn lippen . Waarschijnlijk denk ik door hem zo te schofferen dat hij vanzelf weg gaat. Triest nu ik het zo opschrijf, maar het is waar. Door deze situatie ben ik afgestompt van het leven buitenshuis, ik wil niemand meer zien en nergens meer heen. Alleen werken eten en tv kijken in bed. Zolang hij op de bank in de woonkamer tv kijkt blijf ik in bed. Zodra hij naar bed gaat , ga ik naar de woonkamer. En dan loopt er nog een tiener rond in deze situatie. Vindt het heel erg wat we de jongen aandoen met zo 'n huishouden maar weet niet hoe ik eruit kom. Waarom is het zo duur om hulp in te schakelen? Heeft er iemand tips voor mij?

Lot
15-02-2024
laatste reactie: 03-04-2024

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ja ik heb een hele goede tip: jullie zijn beiden voor 50% verantwoordelijk, hij maar jij ook !! Praat daarover
Denk vervolgens diep na over en sta (eindelijk) voor datgene wat goed is voor jou. Het thema van „verantwoordelijkheid“ zal je niet meer loslaten , maar hem ook niet (hij is zelf verantwoordelijk voor blijven staan en accepteren dat hij geschoffeerd wordt)
Het zal jullie mogelijk ook dichter bij elkaar kunnen brengen
Succes
Meer kan ik er niet van maken (laat het maar binnenkomen!)

Rita
23-03-2024
Reageer:
Ga naar een juridisch loket.
Afhankelijk van je salaris hoef je vaak alleen een eigen bijdrage te betalen.
Echtscheiding kan binnenkort ook via gemeente is vandaag in commissie familie recht besloten, een mediator kan ook hulp bieden in deze, scheiden kan ook via hem, dat scheelt enorm in de kosten.
Maar hoe dan ook negeer niet, probeer je te uiten, mijn vrouw praat nu al 7 maanden niet tijdens vechtscheiding en is niet eerlijk, het is niet uit te leggen wat voor pijn dat veroorzaakt bij de ander.
Of ga met een mediator praten een belletje is vaak genoeg., en gratis.
Leg het je kind uit, daar deze indien hij het niet gaat begrijpen ook het slachtoffer, in een scheiding zijn er alleen maar slachtoffers.

Ton.
03-04-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>