Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Mijn rots in de branding, mijn lieve echtgenoot

Na een ziekbed van 2 maand heb ik mijn man verloren, na 28j een fantastisch huwelijk, elke dag, elke activiteit, alles deden wij samen. Nu is alles weg, enkel de herinneringen. Het lijkt allemaal zeer kort, maar de 28j overbruggen de 2 maand ziekte en lijden, een diepe put waarin ik terecht kom. Normaal functioneren lukt me niet, ik voel.me gehalveerd, in alles wat ik doe, denk, sta ik er alleen voor, de pijn is ondraaglijk, Er zijn heel weinig mensen waar ik mijn hart kan luchten, mensen kunnen er niet mee om, weten zich geen houding te geven, en dus sta je er daar ook weer alleen voor. Praten en huilen kan opluchten, maar het zijn momentopnames, daarna is de pijn en het gemis terug. Lieve mensen, het is dus normaal dat je weent, ook na een lange periode, elk rouwproces is anders, ik probeer het op mijn eigen tempo te doen, stap voor stap. Hoe het verder moet weet ik soms ook niet, er is geen familie die me ondersteunt, en daarom durf ik het aan dit te posten, als een onbekende voor jullie, maar met een groot verdriet, even iets van je afschrijven kan verzachten.
Geduld, tijd en je zelf het zo comfortabel mogelijk te maken, want sterk zijn we allemaal,
Liefs B

Bernina
21-02-2024
laatste reactie: 28-02-2024

2
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Wat ben jij flinke vrouw…al willen we dat niet horen
Want we vinden ons niet flink.
Mijn man is 7 maanden ook na een ziekbed van 2 maanden overleden En nog bijna huil ik elke dag.. Ik heb wel goed kontakt met mijn familie en daar ben ik ontzettend dankbaar voor
Helaas niet met mijn huisarts, die wuift alle lichamelijke klachten weg. Als je niemand hebt om mee te praten, kijk eens of er in jouw gemeente Humanitas is. Die hebben vrijwilligers die bij je thuis komen om over je verlies te praten.
Heel veel sterkte

LIEFS

Anoniem,
22-02-2024
Reageer:
Mijn vrouw is na 40 jaar samen zijn overleden, dit is nu 4 maanden geleden. Ik lees net jouw berichttje. Wat ik ook verzachtend vond/vind was het boek "Je mag me altijd bellen" van Karin Kuipers. Sterkte!

Jan-Dick
27-02-2024
Reageer:
Dankjewel Jan-Dick.

Bernina
27-02-2024
Reageer:
Dankjewel Jan-Dick.

Bernina
28-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>