Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Overleden opa in droom

Mijn lieve opa is op 15.02.2019 overleden, bijna 5 jaar geleden.

Ik was erg hecht met mijn opa, en mis hem dan ook nog steeds.

Vannacht heb ik een heel realistische droom gehad over hem, waardoor ik vanochtend huilend wakker werd. Ik wist even niet waarom, ik was immers nog in slaap/net wakker, maar toen realiseerde ik me dat het een droom was.

De droom was raar, maar voelde erg echt aan. In de droom was ik op weg naar zijn uitvaart, maar hij leefde zelf nog wel. Het begon om 10.00 en mijn fiets kon ik nergens kwijt, waardoor ik 10.05 pas naar binnen liep. Normaal ben ik altijd op tijd, dus ik voelde me helemaal niet prettig bij de gedachte dat ik te laat zou komen. Mijn opa stond daar en er waren erg veel mensen, iedereen was vrolijk en stond met elkaar te kletsen. Op een gegeven moment zei mijn opa tegen mij: “Kom, we gaan even koffie drinken en weg van de drukte.”

We liepen naar een stillere plek en gingen hier zitten, wetende dat ik zo afscheid van hem zou gaan nemen, was ik erg verdrietig. Hij zag er echter in mijn droom niet ziek uit, was gekleed zoals normaal en zag er eigenlijk erg goed uit. We hebben gekletst, zoals vroeger. De setting was echter wel vreemd, totaal surrealistisch. Wie is wr nou op zijn/haar eigen uitvaart? Naast de koffie lagen ook chocolaatjes. Hij gaf aan dat hij een chocolaatje zou eten, ondanks dat hij wist dat hij hierdoor waarschijnlijk zou komen te overlijden. Dit wilde ik niet, dus ik vroeg hem het chocolaatje niet te eten, erg verdrietig en wanhopig. Uiteindelijk ben ik dus huilend wakker geworden, maar ik vind het zo’n bizarre droom.

Dit komt helemaal niet overeen met de realiteit waarin ik afscheid van hem heb genomen. Hij is aan kanker gestorven. Begrijp niet waar die chocola in mijn droom vandaan komt.

Ik mis mijn opa erg, maar er zijn ook dagen dat ik er niet meer aan denk. Het komt in vlagen. Nu zijn sterfdag dichterbij komt, ben ik er toch weer meer mee bezig.

Ik vroeg mij af of er nog iemand is die weleens zo’n droom heeft meegemaakt? Ik ben zelf wel spiritueel, maar weet niet zo goed wat deze droom zou kunnen betekenen.

Valerie
06-02-2024

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>