Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

PDS? Mijn leven is een hel geworden…

Ik heb al jaren last van darmproblemen, mijn symptomen zijn; buikpijn, aandrang voor naar wc te gaan, krampen, opgeblazen gevoel, rommelende darmen, rare geluiden uit de buik, knorrende darmen, onregelmatige stoelgang, soms onverteerd eten in stoelgang, depressief, angstig, stress, hartkloppingen waarschijnlijk door de zenuwen, diarree, gewone stoelgang, constipatie, meestal last na het eten. Symptomen die ik niet ervaar; gewichtsverlies, bloed in stoelgang (zover ik kan zien), vermoeidheid, braken, koorts en ik kan goed eten. Ik ben 25 jaar, speel voetbal en ik kan elke dag gaan werken, maar het heeft elke dag wel impact en ik wordt er zo moe van! Ik wil eens een dag niets voelen!

Dario
05-02-2024
laatste reactie: 02-03-2024

2
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Bloed verlies uit de stoelgang is geen pds .

Yusuf
18-02-2024
Reageer:
Hoi Dario. Ik weet wat je doormaakt. Ik was zelf ongeveer jouw leeftijd toen ik problemen kreeg en ik zal je de verhalen besparen die er na kwamen.
Lees even mijn verhaal Het ongelofelijke verhaal (Verhaal 552)
Ik ben nu een week verder en heb geen last meer.
Gisteren heb ik wederom weer tijd doorgebracht naar het zoeken van « de waarheid » omdat ik toch veel negatieve reactie krijg en dat is jammer.
Pas sinds 2021 zijn Canadeese onderzoekers begonnen met onderzoek naar het verband met Histamine bij muizen, en de resultaten waren zo dusdanig verbuffend dat men direct is begonnen met onderzoek naar mensen.
Bij de universiteit in Leuven is ondertussen ook een onderzoek gestart en zoekt men deelnemers.
Nogmaals, het is niet wat veel mensen aannemen een allergie van chocolade, maar het is een ontregelde huishouding in de darmen door Histamine.
In veel voedsel zit Histamine en dus moiet je opzoek gaan naar welk voedsel bij jou de veroorzaker is.
Bij mij is dat chocola en ik denk ook kaas, maar de lijst met Histamine bevattend voedsel is heel erg lang.
Ik ben 60 jaar, ik heb er de laatste 40 jaar over gedaan elke grammetje voedsel wat ik innam te registreren.
Het waren geen gluten, geen vetten, geen suikers, geen alcohol, geen nicotine, ik ben zelfs pure canabis gaan gebruiken omdat cannabinoïde het besturingssysteem tussen darmen en hersenen zou helpen maar ook dat was het niet.
Er is goede hoop voor je nu de wetenschap een belangrijke stap heeft gemaakt.
Als je wilt mag je me mailen cees4you@hotmail.com


Cees
19-02-2024
Reageer:
Yusuf, hij zegt toch de symptomen die ik NIET ervaar en bloedverlies staat daarbij. Dus hij heeft dat niet. Maar deze symptomen lijken sterk op een intolerantie of PDS.

Rik
26-02-2024
Reageer:
Ik zit ook in de zelfde probleem, door PDS ben ik zo depressief geworden, niks is meer leuk alleen buikpijn elke dag, ben echt zo uitgeput mentaal en fysiek. Moet me zo vaak ziek melden van school en kan niet eens werken. Misschien moet ik maar contact opnemen voor advies met UWV of zaffier. Life is hell now 😭

Bory
01-03-2024
Reageer:
Bory, lees mijn verhaal eens hier boven.
Ik ben nu 3 weken verder en heb geen last meer.
Het is een heel gevogel wat je (nog) wel kunt eten en drinken en wat niet, daar ben ik nog mee bezig.
Ik heb de meeste last van chocola en rode wijn, maar omdat er zoveel dingen zijn waar histamine inzit moet ik het dus zo regelen dat als ik een diner heb met een lekker rood wijntje en kaas na (ik woon in Frankrijk) dan moet ik andere dingen die histamine bevatten nadrukkelijk weglaten.
Het werkt supersnel.
Als ik histamine rijk eten eet voel ik al na een kwartier mijn huid jeuken (rug en armen) en dan weet ik STOP, anders is het morgen fout.
Ik zou aanraden net als ik een dagboek aan te maken op de computer : datum, hoe geslapen (cijfer tussen 1 en 10) hoevaak naar de wc geweest, aantekeningen wat je hebt gegeten met ontbijt, lunch, en diner.
Ik zet de trikkers in het rood dan weet ik dat ik daar extra op moet letten.
Als je denkt hé, ik heb iets gegeten maar is dat nou goed of niet, even goegelen en je weet het.

Cees Drost
02-03-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>