Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Partner met HSP

Zelf geen HSP, maar partner wel. Waar ik erg mee worstel is het continu moeten peilen hoe hij in zijn vel zit, of hij op die dag niet al teveel nieuws/prikkels heeft gehad. Ik schuif mijzelf continu naar de achtergrond, om maar te voorkomen dat hij afglijdt. Ondertussen voel ik mij steeds minder blij en zorgeloos, genieten van de relatie is erg lastig. Ik wil graag door met het leven; huisje, boompje, beestje. Hij loopt nog 10 hoofdstukken achter en daar krijg ik het dan weer benauwd van. Desondanks wil ik zijn steunpilaar zijn, zijn veilige haven, maar soms heb ik ook het gevoel er aan onderdoor te gaan. Herkent iemand dit? Tips zijn welkom :)

Robin
04-02-2024
laatste reactie: 17-04-2024

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoe kijkt je partner daar zelf tegen aan? Ikzelf ben hsp, mijn partner niet. Het maakt mij juist erg onzeker als hij steeds vraagt of het goed gaat. Natuurlijk is het fijn als hij er eens naar vraagt. Maat niet continue. We zijn volwassen. Als het me teveel word moet ik dat aangeven en zoeken we naar een oplossing.
Heb je hier weleens met je partner over gesproken? Wil hij die controle? (Of bemoeder je hem dan teveel?) Mijn man steunt me in alles, maar gaat soms ook lekker zelf op pad. Hij op pad, ik rust, zijn we daarna weer samen blij. Een andere keer doen we weer wat samen

Anoniem
23-02-2024
Reageer:
Ik denk niet dat het zo moet gaan. Dat jij continu op je tenen moet lopen omdat je partner anders misschien geraakt zou kunnen worden. Dat geeft een ongezonde relatie, dat houd je niet vol.

Ik denk dat je naar een situatie moet waarin een half woord (vanaf zijn kant) genoeg is, dat hij dan weet dat hij begrepen wordt en dat er geen uitleg of verdediging nodig is. Dan hoef jij ook niet de hele tijd te vragen en kun je het ook eens over andere dingen hebben ;-)

Op zich wel goed om te horen dat je rekening wilt houden met je partner. Dat is lang niet altijd in een relatie tussen HS'er en niet-HS'er, aangezien niet-HS'ers zich vaak moeilijk kunnen inleven in de belevingswereld van een HS'er.

Erik
17-04-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>