Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Wat doen jullie de hele dag?

Hallo allemaal,

Ik vroeg me af wat jullie de hele dag doen?

Ik ben alleen en heb niet veel zin in sociale dingen te doen, omdat mij dat te veel spanning oplevert of ik gewoon geen zin heb.

VK

VK.
02-02-2024
laatste reactie: 06-02-2024

1
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ik probeer zoveel als mogelijk mijn dagelijks routine aan te houden. Zo werk ik en als het niet gaat kan ik naar huis. Sociale dingen probeer ik nog wel te doen, maar inderdaad wel op een lager pitje omdat ik er erg tegen op zie. Soms geef ik aan het gevoel toe van nu even niet want ik ben te moe of het levert me teveel spanning op. Maar de andere probeer ik me er toch weer overheen te zetten.

Lieke
02-02-2024
Reageer:
Het hielp mij om in de periode dat ik sociale contacten niet trok, om een kleine Planning te maken met klusjes in huis. Kastjes organiseren bijvoorbeeld om mezelf nuttig te voelen. Daarnaast vind ik kleuren of dingen tekenen vanuit YouTube, wandelen, even iemand bellen om niet continu m'n eigen gedachten te hebben. Iets leuks voor mezelf kopen op een rustig moment.
Zonder druk en met geplande rustmomenten

Natasja
02-02-2024
Reageer:
Ik heb een kleurboek voor volwassenen gekocht en kleur dagelijks zolang ik wil. Ik ben dan even ‘uit mijn hoofd en zorgen’.

Daarnaast ga ik graag naar buiten met de hond en ga dan naar het bos of strand. Als ik daar allemaal geen zin in heb kijk ik serie of luister ik een podcast.
Ook speel ik graag patience (kaartspel) op de computer. Eigenlijk zolang ik maar alleen ben en niet teveel nadenk gaat het goed.

Afspraken met vriendinnen zou ik wel willen, maar het kost me nog teveel energie. Ik krijg daar ook van hoofdpijn van, lukt nog niet.

Het is elke dag weer wisselend, op en neer, vallen en weer opstaan.

Suus
03-02-2024
Reageer:
Ik doe meditaties, visualisatie- en ontspanningsoefeningen via de app Inside Timer. Een aanrader!

Ook luister ik boeken via Storytell.

Elke week een massage.

Elke dag een wandeling, vaak 's avonds omdat ik in het donker minder prikkels hoef te verwerken dus dat werkt nu beter.

Kleurboek voor volwassenen! Lukt soms wel, soms niet. Mijn b.o. is erg visueel.. dus de ene keer kan ik beter mijn ogen open houden dan de andere keer.

Wat ik ook echt een uitkomst vind is een warme kruik. Ik heb veel last van spanning in de nek en kaken, en door die kruik ontspan ik beter. Niet echt een bezigheid maar t schoot me te binnen dus dacht ik deel het toch!

Heel veel sterkte met je herstel.

Willemijn
03-02-2024
Reageer:
Super bedankt voor jullie reacties! Dit doet me deugd te lezen hoe jullie ermee omgaan. Ik ben ook het liefste alleen de hele dag.. Ik hoop dat dat nog wel over gaat.

Groet!

VK
04-02-2024
Reageer:
Hallo VK
Wat ik/wij doen.
Helaas moet ik nog een aantal uren per week werken. Doe het niet met plezier van vroeger. Het is meer iets wat moet.
Als het kan ben ik het liefst thuis. Hier voel ik me veilig en probeer zoveel mogelijk invloeden van buiten af te weren.
Als ik thuis alleen ben dan vind ik het heerlijk om muziek te luisteren. Vooral muziek uit de goede ouwe tijd 80/90. En doordat ik jaren druk bezig geweest ben met werken, werken en anderen te helpen is er bij mij thuis nog al wat klusjes bij in geschoten. En vind het heerlijk om deze nu rustig op mijn eigen tempo te doen.
Dit geeft me veel voldoening. maar niet alles lukt of gaat zo snel als vroeger en dat is nog wel eens frustrerend.
Maar dan moet even stoppen en een uur niks doen. En dat is soms moeilijk te accepteren.
Ik ben ook naar een speelgoedwinkel gegaan en heb puzzels en knutselspullen die ik vroeger graag deed gekocht en leef me soms uit als een klein kind die heel blij is.

Ben dan even met al mijn concentratie bezig om een knutselwerkje te maken. Dit geeft mij veel rust. Want nu kan ik even niet piekeren en krijg ik ook minder angst aanvallen.

Hoe ouder hoe gekker klopt helemaal dan.

Maar doe alles om hopelijk weer mijn ik terug te vinden en kunnen gaan genieten van dingen die ik altijd leuk vond.

Maar het is een lange weg met veel op stakels maar het moet ooit weer beter worden.
Succes en sterkte de komende tijd
Groet Aswin

Aswin
06-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>