Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Gedachtes die overheersen

Ik weet niet zo goed of mijn verhaal onder de kop angst hoort maar ik plaats hem er toch maar even.

Mijn vrouw en ik zijn al 24 jaar bij elkaar, we zijn stapelgek op elkaar en hebben 3 geweldige kinderen.

Ik merk echter aan mijzelf dat ik mij heel vaak inbeeld dat het mis gaat. Dat zij verliefd op een ander is en daardoor ons gezin uit elkaar valt. Ik weet niet waar dit vandaan komt, zij geeft mij geen enkele reden dat dit zo zou zijn, ik ben niet overdreven jaloers aangelegd, ik controleer haar of haar telefoon ook niet en vertrouw haar blindelings. We hebben het fijn samen en op het gebied van seks heb ik ook niks te klagen.

Toch overheersen deze gedachtes soms, ik kan me echt verdrietig of boos voelen als ik hieraan denk maar ik kan er op de een of andere manier niet mee stoppen, het is mijn grootste angst dat ik haar zo kwijt zou raken en vraag me af of dit misschien de reden is dat ik hier last van heb, het is niet zomaar eraan denken maar soms echt visualiseren wat ik dan mmoet doen en het lijkt soms alsof ik me geestelijk hierop voorberreid terwijl het op niks is gebaseerd, is dit gek of herkennen mensen dit?

Harm
29-01-2024
laatste reactie: 08-02-2024

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
De angst die je heb is niet gek. Iedereen is wel is bang om iemand te verliezen of kwijt te raken. Vaak zit er meer achter je angsten. Probeer voor je zelf uit te vinden waar het vandaan komt. Of zoek desnoods hulp hiervoor bij je arts. Het kan zijn dat je iets aan het ontwikkelen ben wat kan lijden tot een stoornis. Wel betekend het dat je heel veel om je partner geef en dat is een pluspunt voor jezelf. Probeer positief te zijn. Want op dit moment zijn het gedachtes en staat het los van de werkelijkheid.

Hou je taai.

Anoniem
08-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>