Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Extreme vermoeidheid na ruststand

Ik vind de extreme vermoeidheid wanneer je uit de vecht/vluchtmodus komt nog erger dan alle hartkloppingen, gejaagdheid, spanning bij elkaar. Ik ben dood en doodop en voel me verschrikkelijk. Van 10 min wandelen ben ik moe en aan tafel eten kost al veel energie. Herkent iemand deze extreme vermoeidheid nadat je lichaam in ruststand is gekomen? Hoe lang voordat jullie merkte dat energie omhoog ging?

K.
28-12-2022
laatste reactie: 09-06-2023

1
7
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ik noem ze angstaanvallen. Ik krijg ookeen nasleep aan klachten als et gebeurd, en enorme vermoeidheid bij de kleinste inspanning. De laatste keer duurde et 6 weken voordat ik weer op mijn energie zat voor de aanval. Maar ik heb ook wel een zware b.o en ben nog aan t herstellen.

Anoniem
28-12-2022
Reageer:
Ben je al eens getest op vitiamine tekort?
Ik was bijna uit mijn burnout maar door grote vermoeidheid en hoop andere klachten viel ik weer terug.
Laat je eens testen op vitamine D , B12 en Magnesium.
Ik bleek dus een groot vitamine D tekort te hebben wat vermoeidheid, spierpijn ,krampen en angst! veroorzaakt.

Anoniem
29-12-2022
Reageer:
Heb je ook weleens laat van branderige gevoel in je lichaam door alle aanspanning en emotioneel zijn alsof de prikkels te veel zijn

Anoniem
30-12-2022
Reageer:
Ja dat is normaal, en juist die modus moet je in gaan want dan kan je lichaam rusten. Voldoende eten, neem goede thee soorten, neem magnesium (pilvorm maar ook voor op de huid via olie en zouten oplossen in een (voeten)bad), 5-HTP kan.

Taco
30-12-2022
Reageer:
Hallo,

Ik ben een 4-tal weken gecrasht en kreeg de diagnose burn-out. Ook kreeg ik covid waardoor ik nog meer vermoeid was. Ik slik nu ook vitaminen en magnesium en moet ook zeggen dat ik me beter voel maar als ik iets doe wat me energie kost dan ben ik doodop. Ik vind dit zo kut!

Ik hoop hier snel terug de oude te worden maar wil alles te snel...


Elien
27-01-2023
Reageer:
Heel herkenbaar! Ik zit de laatste tijd ook in wat rustiger vaarwater na een intensieve tijd met angst en paniekklachten bovenop mijn burnout. Ben sinds kort begonnen met yoga tegen stijve/gespannen spieren. En nu denk ik daardoor wat meer rust in mn lichaam, maar ook enorme vermoeidheid. Zou die vermoeidheid een soort ontlading zijn? Ik heb geen idee en het is zo irritant om steeds weer nieuwe onbekende sensaties mee te maken!

Anoniem
31-01-2023
Reageer:
Dat is een heel goed teken! Het is vervelend maar als je je er aan kan overgeven dan krijg je de rust die je lichaam nodig hebt. Om de tijd door te komen zou je bijvoorbeeld audioboeken kunnen luisteren of gewoon tv/series kijken, maar vooral ook dutjes en bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen zoals yoga nidra doen.

Anoniem
09-06-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>