Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Darmflora ontregeld

Na een antibiotica kuur vorige zomer is mijn darmflora volledig ontregeld. Vooral brij ontlasting. ontlasting onderzocht in oktober, alles norma Arts zegt Pds. Ontlasting bruin maar bij afvegen poep soms geel…heb vel stress en regelmatig krampen, maagpijn en pijn bij drukken op dar, ook pijn rond navel. maak me zorgen en heb slechte gedachten. Kan iemand mij raad geven?

Peter
24-01-2024
laatste reactie: 09-03-2024

3
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi naamgenoot,

Heel herkenbaar, ik heb destijds een bacterie opgelopen (helio bacter pylori?) en daarom een antibiotica gebruikt. Rond die tijd zijn de klachten toegenomen. Brij achtige ontlasting en pijn (bij mij linksonder) lijkt er bij te horen. Ik heb ook ontlasting-en bloed onderzoek gehad net als lactose intolerantie onderzoek maar hier kwam niets uit. Huisarts gaf het stempeltje pds en thats it. Met name stress lijkt het niet goed te doen in m’n darmen.
Je zou kunnen proberen om uit te zoeken wat je stress geeft, en dit proberen te reduceren, daarnaast helpt mij beweging om m’n hoofd leeg te maken en stress te laten af nemen.
Sterkte!

Peter
17-02-2024
Reageer:
Lees mijn verhaal over Histamine. Denk dat je hetzelfde probleem hebt.

Cees
17-02-2024
Reageer:
Ik heb ook een antibiotica kuur gehad voor een darmparasiet, maar sinds het einde van de kuur (nu 2 weken geleden) alleen maar diarree. Denk dat de kuur meer kwaad gedaan heeft dan dat het geholpen heeft. Heb achteraf spijt dat ik de kuur genomen heb want voel me nu nog slechter dan voor de kuur...

Anoniem
19-02-2024
Reageer:
Bij mij ook na kuur wat geholpen geeft is probiotica pillen slikken samen met elke dag probiotica voedsel eten ik at veel kimchi en zuurkool zelfgemaakt. Je kan ook zelf voedsel fermenteren wat je lekker vind of bijv kombucha of kefir maken.

Janna
09-03-2024
Reageer:
Hoi Janna,

Hoe lang duurde het bij jou voordat je darmflora hersteld was ? Ik slik deze nu twee weken en merk wel verschil, maar weinig

Anoniem
09-03-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>