Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Verdriet en machteloosheid

Beste lezers,

Ik ben een alleenstaande vader van 50, die een jaar geleden plotseling is gescheiden.
Helaas werd mijn ex vrouw na 19 jaren samen, verliefd op een collega en daardoor werd van haar kant vrijwel meteen een scheiding ingezet.
Nu een jaar later ben ik nog steeds alleen en vooral eenzaam en zie mijn dochtertje van 7 om het weekend en iedere woensdagmiddag. Vind ik erg weinig, maar werk vormt deze constructie.
Ik heb erg veel verdriet om het gemis van mijn dochtertje waarvan ik zielsveel hou en doe alles wat in mijn macht is om de relatie met zowel ex maar vooral met mijn dochtertje goed te houden.
Nu deelde mij ex afgelopen week mee dat zij een andere partner heeft en hem kennis wilt laten maken met mijn dochtertje. Dit was wederom een steek in mijn ziel. Wist dat het er ooit aan zat te komen, maar is en blijft pijnlijk. Natuurlijk hoop ik als vader diep van binnen dat mijn dochtertje gelukkig wordt, maar ben aan de andere kant ontzettend bang haar kwijt te raken.
Ik ben een vader met een slaapstoornis en dus niet altijd fit. Hierdoor voel het dat ik nu alles in het werk moet stellen om iedere keer als mijn dochtertje bij mij komt, sterk, fit en vooral de leuke vader moet zijn. Kamp met de angst dat mijn ex een happy family wilt gaan vormen en mijn dochtertje daar straks zo leuk vind, dat ze niet meer naar mij wilt komen.
Het gevolg van deze hele situatie is dat ik het afgelopen jaar verdrietig, knap eenzaam en doelloos door het leven ga.
Ik zal vast de enige niet zijn die in een soortgelijke situatie zit, heeft meegemaakt en wil dit daarom graag delen op dit platform.
Ik ben ook online op zoek gegaan naar fysieke praatgroep van vaders met soortgelijke ervaringen, maar kom niet verder dan online forums.
Wie heeft tips voor mij ?

Marco
23-01-2024
laatste reactie: 28-02-2024

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Kan je niet echt helpen! alleen een stukje herkenning.
Wat ik probeer te onthouden is dat de kwaliteit van tijd samen door brengen beter is dan de kwantiteit. (nou zijn ze meer tijd bij mij dan wat jij beschrijft dus misschien makkelijk gezegd maar ik geloof hier wel in)
Ik zit momenteel heel laag in mijn energie, Maar samen zijn. Zo kan ik nu genieten van samen film kijken, gamen, spelletje spelen, knutselen en tussen door echt luisteren. De tijd nemen voor je kind.
Succes en sterkte

Mandy
26-01-2024
Reageer:
Hallo,

Ik zal beginnen met te zeggen dat ik het heel moedig vind om je verhaal te brengen.

Ik ben zelf gescheiden na 18 jaar huwelijk. Intussen ook al 7 jaar geleden. We hebben twee jongens. Twee jaar geleden begon mij’ ex man ook een nieuwe relatie. Ook ik was in het begin bezorgd dag de jongens misschien liever bij de papa zouden zijn die samen met zijn nieuwe partner heel veel reist met de jongens. Ik had zelf ook een tijdje een relatie maar dat liep uit op een fiasco en ik dacht ook dat dit mijn jongens nog meer naar de papa en zijn partner zou drijven omdat zij samen inderdaad veel organiseren, etentjes, reizen, …

Uiteindelijk ben ik mama op mijn manier: ik spendeer tijd met de jongens als ze d’er zijn, toon interesse in de school, praat veel met hen, vrienden zijn welkom, … we kijken samen naar een leuke film met popcorn … en nu ik kan hen niet trakteren op een reis naar Cuba, Canada, Kruger Park, maar mijn jongens houden zielsveel van mij, zijn telkens super blij als ze na de vakantie naar me toekomen, genieten van de rust die ze dan weer bij vinden. Ik heb met de stiefmama ook een goeie babbel gehad in het begin. Het is een verstandige, lieve vrouw die weet dat ik de mama ben, die plaats ook niet wil innemen maar die voor mijn jongens wel heel lief en zorgzaam is. Bij de papa is het anders maar de jongens genieten van beide facetten. Zien de papa graag, gaan graag naar de papa en omgekeerd.

Ik heb nooit geprobeerd hem te evenaren, maar heb op mijn manier zorg gedragen voor hen en de jongens weten beide te waarderen en hebben beide nodig.

Tuurlijk blijf ik het moeit vinden als ze 1 week op twee bij de papa zijn of twee weken met vakantie zijn, maar dan troost ik mij met de gedachte dat ze de wereld ontdekken, het een prachtige ervaring is en probeer ik die tijd voor mezelf te benutten met sporten, een restaurant met een vriendin, een beetje me-time

Hopelijk kan het je wat geruststellen

Christelle
28-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>