Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Zorgverzekering voor expats deel 2.

Waar je op moet letten voordat je een zorgverzekering voor expats kiest-
Deel 2.

Landspecifieke factoren.

Komt je gezin in aanmerking voor openbare gezondheidszorg? Zijn er uitzonderingen? De kwaliteit van de publieke gezondheidszorg verschilt per land en de verschillen liggen in de kosten, toegankelijkheid en wachttijden voor expats. Het is van belang dat het plan aansluit bij het soort ziekenhuis en de zorg die je verkiest.

Klantenservice en assistentie.

Klantondersteuning wordt vaak over het hoofd gezien, maar is nog steeds van groot belang.
Je moet erop kunnen vertrouwen dat wanneer de noodzaak zich voordoet, je iemand hebt die je begeleidt. De meeste ziekenhuizen zullen zekerheid willen krijgen dat de betaling gegarandeerd is voordat zij een behandeling aan een expat willen aanbieden.

Heeft uw werkgever dekking voor jou?

Meestal worden expats door werkgevers naar het buitenland gestuurd. De meeste werkgevers bieden hun werknemers een bedrijfsziektekosten-verzekering aan. Bekijk in dit geval wat de bedrijfsverzekering dekt en of het gezin meegerekend is.

Houd rekening met de beleidslimieten.

Hoeveel claims kunt je in een jaar indienen? Zorg ervoor dat het niet mogelijk is dat de polis afloopt terwijl je nog steeds de noodzakelijke behandeling krijgt. Een van de beste manieren om te weten wat je limieten zijn, is door na te gaan hoeveel specifieke procedures in jouw gastland zouden kosten. Raadpleeg een zorgverzekeringsadviseur over de adequate polis limieten.

Claimprocedures.

Begrijp de claimprocedure van de polis. De meeste bedrijven hebben vóór een geplande behandeling een pre-autorisatieformulier nodig om de medische rekeningen onder controle te houden. Houd ook de contactgegevens altijd bij je.

Evacuatie of repatriëring.

Mogelijk moet je een land evacueren vanwege extreem weer. Repatriëring vindt plaats als je vanwege ziekte naar huis moet. Controleer bij repatriëring of de zorgverzekering vervoer terug naar huis aanbiedt of eventuele hulp biedt. Dit kan behoorlijk duur zijn, vooral in geval van nood.




1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:





+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>