Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ik ben al 20 jaar collitis patiënt

Beste mensen,

Ik ben al 20 jaar collitis patiënt. De laatste twee jaar veel klachten die niet direct gerelateerd zijn aan deze ziekte. Zeurende pijn linksboven in de buik, maar ook op andere plekken in de buik. Ook opgeblazen gevoel en lijkt soms alsof m’n maag zuur aanvoelt. Op een echo van 6 maanden geleden was niets te zien, arts vertelde dat het best pds kon zijn. Het vreemde is dat ik ook veel pijn heb in mn onderrug en soms in de flanken. Dat vind ik zo vreemd, of kunnen pds patiënten hier bevestigen dat rugpijnen heel normaal kunnen zijn bij pds. Kan bijna niet geloven dat pds zo langdurig zoveel pijnen kan veroorzaken, of is dat niet vreemd? Alvast bedankt voor jullie reacties.

Michel

Michel
11-01-2024
laatste reactie: 13-02-2024

5
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Beste Michel,

De klachten van rugpijn en flankpijn herken ik zeker. Ik heb ooit 14 jaar geleden de diagnose ziekte van Crohn gekregen.
Tijdje ziek geweest maar nu al zeker 10 jaar rustig. Tot afgelopen zomer, veel last van darmen maar vlgs de onderzoeken geen actieve Crohn.
Huisarts dacht aan nieren maar die zijn ook prima.
Ben uiteindelijk zelf naar de fysio gegaan en hij gaf aan dat PDS pijn in rug en flank kan geven.

Groet Sandra

Sandra
17-01-2024
Reageer:
Dag Michel , ik heb al zeer veel jaren pds en al darmonderzoeken waar men niks op vond te zien , darmen spannen zich op waardoor veel pijn kan ontstaan en ook bij mij in onderrug en linkerflank , moe zijn en depressief maar komt ook van stress en spanningen voort , soms blijft het even weg maar kan ook voor wekenlang duren zoals nu bij mij mijn man kanker kreeg en heb ook nog een zwaar gehandicapt dochtertje waardoor ik door stress en verdriet nu al vier weken lang veel pijnen in mijn buik heb met uitstralingen , ik neem Duspatalyn maar helpt nu ook niet , pds zet je dagelijks leven op zijn kop , eens proberen met wat ademhalingsoefeningen om te ontspannen 🙏. Bij mij trekt het soms ook tot tegen mijn maag aan van pds Gr Nina

Nina
13-02-2024
Reageer:
Zeker kan dat ja met PDS heb op de gekste plekken al zoveel pijnen gehad. Loop nu alweer bijna jaar met galkoliek pijnen rond, nou als je denkt alles gehad te hebben, dan is dit het wel, dat is beperkt uit te houden zeg maar. Gelukkig trekt het na 3 uurtjes wel weg, maar verschrikking . En dan willen ze de galblaas verwijderen, echter of de klachten dan weg zijn kunnen ze niet zeggen… vind het maar lastige keuze!

Anoniem
13-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>