Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Last van steken rondom mijn linkerborst/ribben en mijn borstbeen

Sinds vorig jaar april/mei heb ik last van steken rondom mijn linkerborst/ribben en mijn borstbeen. Het komt steeds op verschillende plekken voor. Een hele tijd heb ik, na bezoek bij de huisarts en de manueel therapheut, gedacht dat het een vorm van costochondritis of het syndroom van Tietze was. Na een tijdje (+- septmeber) zijn deze steken steeds lager gaan zitten. Net onder mijn borstbeen (maagstreek), net boven mijn navel en aan de zijkanten net onder mijn beide ribben. Het is ieder dag aanwezig, maar daarbij is het de ene keer heftiger dan de andere keer. Verder ben ik niet echt misselijk en geen problemen met eten. Wel heb ik vanaf kleinsafaan last van een verstoorde darmflora. Mijn onlasting neemt sinds mijn twaalfde (nu 30 jaar) ongeveer alle vormen aan behalve (zeer sporadisch wel) vast. Anders dan altijd snel naar de WC moeten en vaak, zijn dit soort fysieke klachten mijn lang niet bekend geweest.

N.a.v. mijn klachten al een aantal keer mijn huisarts bezocht. Bloedonderzoek, ontlastingonderzoek en buikecho gehad. Hier komen verder geen afwijkingen naar voren. Ook ben ik bij de Osteaphaat geweest, wat nog niet leidt tot vermindering van mijn klachten. Vanwege mijn verstoorde ontlastingpatroon wordt nu gedacht aan PDS.

Iemand die deze klachten herkend?

Alvast bedankt voor uw reactie!

Willem
07-01-2024
laatste reactie: 21-02-2024

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Jaaaa ik heb het zelfde. Ook al pds klachten van af mijn 9e ik ben nu 60. Eerst was altijd mijn buik opgeblazen maar sinds een jaar of 6 eens per 2 jaar. Mijn ontlasting lijk wel water zelfs ‘s nachts. Maar inderdaad ook last van pijn bij borstbeen en bij mijn rechter borst. Ook all’Elia onderzoeken en foto’s gemaakt. Niks te vinden alles goed volgens de artsen , maar het is iedere dag aanwezig en vaak moe en zware benen pff . Heb hypnotherapie geprobeerd en ook een coach die mij leert naar mijn innerlijke kind te gaan. Ik dacht dat het hielp maar helaas. Toch niet. Nu sinds een week weer aan de spuitpoep. Er zat nu wel een jaar tussen dus iets langer als normaal. Groetjes Marit

Marit.
24-01-2024
Reageer:
Het lijkt of ik het zelf heb geschreven. Ook bij mij wordt er aan PDS gedacht, al is mijn ontlasting alhoewel sinds een jaar ofzo vaster verder niet zo verstoord.

Ook heb ik een verdoofde gevoel ilinks onder de rib aan voor en achterzijde. Mijn osteopaat denkt aan spanning op het middenrif met oorzaak dieper en lager in de buik.

Hoe gaat het ondertussen bij jou?


isabelle
21-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>