Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Dit was een maand na mijn coronavaccinaties

Al van augustus 2021 heb ik verschillende gezondheidsproblemen. Dit was een maand na mijn coronavaccinaties, toch ook even vermelden.
Het is begonnen met op vakantie 13 dagen geconstipeerd te zijn geweest. Het was de vakantie waar ik mijn huidige vrouw ten huwelijk heb gevraagd dus oke, de bijhorende stress was wel aanwezig.
Bij thuiskomen onmiddellijk naar de huisarts geweest en medicatie gehad wat de darmspecialist voorschrijft voor het volledig ledigen van de darm. Helaas zonder resultaat maar wel met enorme pijnlijke samentrekkingen van de darm waardoor ik de dag erna op spoed ben beland.
Alles werd gecheckt. Uiteindelijk een lavement gehad en alles kwam er uit.
Helaas begonnen hierna de problemen die ik tot op vandaag nog steeds heb.
Ik ben dus vaak enorm opgeblazen, echt een tonnetje van een buik en zichtbare darmen in de zijkanten van mijn lichaam en dit zowel even na maaltijden als ook vaak op lege maag. Heel vaak lusteloos, moe, benauwd, drukkend gevoel links aan de ribben, druk op de borst. Momenten van zwaktes maar vooral boeren dat het niet meer normaal is.
Ik heb mijn bloed laten checken, ontlasting, maag-en darmonderzoek gehad, hart is gecheckt, longen en andere organen. Ook eventuele allergieën in het bloed maar ook dit was negatief.
Ik heb tientallen medicaties geprobeerd alsook het fodmapdieet. Daar is uitgekomen dat ik een tarwe-intolerantie heb. Maar de problemen blijven nog steeds ook al let ik hier op.
Ik ben echt ten einde raad gewoon. Mijn leven is niet meer hetzelfde als voorheen. Ik ga niet meer vaak weg, ik sport niet meer gewoon omdat ik me vaak niet actief genoeg voel.
Soms is er een dagje waar het beter is maar ook al eet ik de dag erna hetzelfde, dat is vaak geen garantie dat ik dan geen last heb.
De uitkomst zou irritatable bowel syndrome, oftewel prikkelbare darmen zijn. Ik twijfel hier toch enorm aan. Ook de maag-darmspecialist zei dat het door het hart kan komen. Nochrans was dat onderzoek oke.
Ik voel me nochtans vaak ook echt raar, kan het niet omschrijven.
Ik weet niet meer wat ik nog kan doen. Hopelijk vind ik hier een oplossing.

Groeten Michael

Michael
01-01-2024
laatste reactie: 08-01-2024

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Herkenbaar. Maar 1 troost dit is echt problemen die bij PDS horen. Waanzin, maar echt waar, vitamine of mineralen tekort, geen idee wat dit is. Maar de hele molen die jij hebt doorlopen heb ik ook gehad. Nu 5 jaar last van PDS, daarvoor NOOIT. Ben nu 41

Wel diverse medicatie gebruikt, antibiotica etc etc. Geen idee of dat iets heeft beschadigd. En ja stress, dat hebben we onbewust allemaal.

Afgelopen jaar ook galblaas aanvallen gehad, galblaas zit er nog wel in maar willen ze eruit halen maar dat vertik ik. Ze zien geen echte stenen maar meer sludge.

Voorlopig nu weer 2 weken aan stuk misselijk, om gek van te worden..

Anoniem
08-01-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>