Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Waar je op moet letten voordat je een zorgverzekering voor expats kiest. Deel 1.

Waar je op moet letten voordat je een zorgverzekering voor expats kiest. Deel 1.

Wanneer je naar een ander land verhuist, is een internationale ziektekostenverzekering essentieel, vooral als je met kinderen verhuist.
Er zijn talloze zorgverzekeraars voor expats en er zijn verschillende zaken waar je rekening mee moet houden voordat je een verzekeraar kiest.

De reputatie van de verzekeraar speelt hierbij een grote rol, evenals hun financiële stabiliteit. Het heeft geen zin om dekking te krijgen van een verzekeraar die je niet zal helpen wanneer je deze het meest nodig hebt.

Enkele belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een ziektekostenverzekering voor expats zijn:

Evalueer je zorgbehoeften grondig.

De verzekering moet geschikt zijn voor jou en je gezin. Je moet rekening houden met leeftijd, levensstijl en medische geschiedenis. Als je een jong gezin hebt en er geen sprake is van chronische ziekten, dan kun je een polis overwegen die alleen noodgevallen en ongevallen dekt.

Iedereen ouder dan 18 jaar kan een individuele polis krijgen, maar als je jonge kinderen hebt, dan kun je er een voor het hele gezin afsluiten. Sommige ziektekostendekkingen kunnen een bovengrens hebben, bijvoorbeeld 70 jaar oud. Controleer of de polis deze dekking biedt.

Levensstijl heeft een grote invloed op het soort dekking dat je nodig hebt. Als je van sportactiviteiten en potentieel gevaarlijke hobby's houdt, sluit dan een ziektekostenverzekering af die eventuele ongelukken als gevolg van deze activiteiten dekt.

Mogelijkheden om een gezin te starten of uit te breiden.

Sommige mensen verhuizen naar andere landen en besluiten uiteindelijk een gezin te stichten. Het kan ingewikkeld worden op het gebied van gezondheidszorg en verzekeringen voor degenen die hier geen rekening mee houden.

Als je denkt dat de mogelijkheid bestaat dat je een gezin wilt stichten of als je al een gezin hebt en van plan bent om meer kinderen te krijgen, kies dan een dekking die je zwangerschaps- en pasgeborenen uitkeringen biedt.

Regel dit voordat je zwanger wordt. Houd er rekening mee dat sommige verzekerings-maatschappijen een wachtperiode hanteren, meestal tussen de 10 en 24 maanden, vanaf het moment waarop zij de polis afgeven tot het moment waarop u eventuele kosten in verband met de bevalling kunt declareren.


1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:





+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>