Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Depressieve en emotionele gevoelens bij PDS

Beste lotgenoten,

Mijn maag- en darmen zijn altijd al mijn zwakke punt geweest, maar heb het idee dat naarmate ik ouder word de klachten verergeren. Als ik weer eens last heb van PDS ben ik vreselijk depressief en zou het liefste de hele dag op de bank liggen en huilen. Maar huilen lukt vreemd genoeg vaak niet eens. Heel raar is dat. Vroeger had ik dat niet en had ik "gewoon" de gebruikelijke klachten.

Zijn er mensen die dit herkennen ? Die depressieve en emotionele gevoelens. Als mijn darmen weer tot rust zijn gekomen zijn die gevoelens ook weer weg.

Bert
29-12-2023
laatste reactie: 24-04-2024

6
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Helaas herkenbaar. En daarnaast ook erg brok gevoel in mijn keel.

Marco
08-01-2024
Reageer:
Hallo Bert,

Je verhaal is voor mij erg herkenbaar. Heb ook die depressieve gevoelens erbij, vreselijk is dat. Denk ook dat het komt omdat je hopeloos bent en geen oplossing weet voor je klachten. Tenminste bij mij speelt dat een rol. Dan kom je in een vicieuze cirkel terecht.

PDS is echt vreselijk en wordt door veel mensen incl. artsen onderschat. Zit tussen je oren zeggen ze dan. Lekker makkelijk !

Suzanne
15-02-2024
Reageer:
Heel herkenbaar !
Als ik een periode van veel klachten heb dan zit ik gewoon niet lekker in m'n vel, heb pijn, voel me vermoeid en er lijkt niets tegen te helpen, behalve rust houden en het uitzitten.
Ik ben best een controle freak en het feit dat ik níets tegen de klachten kan doen maakt dat ik op deze momenten ook last heb van depressieve gevoelens (incl huilbuien)
Gelukkig kan ik het ook weer redelijk relativeren en weet ik dat ik me gewoon even rot mag voelen, dus een paar dagen lui mogen zijn en veel netflixen helpt me wel...erover stressen maken de darmklachten nl veel erger.

Emilie
19-04-2024
Reageer:
Helaas herkenbaar. De lichamelijke klachten zorgen voor stress en dat zorgt weer voor meer lichamelijke klachten en daardoor nog meer stress enz enz.

Snap het allemaal, maar hoe kom je er uit ???

Anoniem
24-04-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>