Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Terugval

Terugval. Manmanman, ik ben net 1,5e maand van de 10mg escitalopram af (afgebouwd over 3,5e maand) en ik wilde zo nodig op een dieet én ik kreeg 2x covid. Vervolgens niet voorzichtig gedaan en nóg eens 2 crashes gehad. Nu is de angst weer terug, het slechte slapen weer.

Ik wéét dat ik niet op 'NUL' zit, maar toch voelt het wel zo en wil ik eigenlijk weer terug op de AD. Maar ik weet dat dat ook niet slim is want dan weet ik niet hoe het écht met mij gaat.

Taco
21-12-2023
laatste reactie: 13-01-2024

3
8
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hi Taco,

Zo ontzettend klote hé als je op de goede weg was en dan weer zo wordt teruggesmeten.. herkenbaar voor mij. Is het een idee om misschien een lagere dosering of een andere minder sterke antidepressiva te nemen zodat je wel een steuntje hebt, maar alsnog je grenzen aanvoelt? Ik heb zelf sinds kort 10 mg citalopram en ben er rustiger door, maar voel ook nog goed genoeg hoe het echt gaat zeg maar. (Dat was ook mijn angst om er mee te starten).

Sterkte en liefs

Amber
22-12-2023
Reageer:
Hi hier een beetje zelfde situatie gisteren weer gestart met 25 mg sertraline,na een paar vervelende dagen van angst (weer)
Ik was bijna 3 mnd volledig gestopt maar naar een paar stressvolle dingen herkende ik het gevoel weer,ik ga nu niet wachten totdat het weer erger word en ik helemaal terug bij af ben..

Vanessa
26-12-2023
Reageer:
Hoi Taco,
Nee, je zit niet op nul. Alhoewel dat soms wel zo lijkt helaas (na een 3 uur durende lunch met vriendin ook total loss maar ik weet dat ik over mn grenzen ging). Dus: accepteer de consequenties van je gedrag. Je hebt nu gewoon wat meer hersteltijd nodig. Accepteer dat wat er is....het wordt weer beter.
C.

Anoniem
26-12-2023
Reageer:
Het gaat veel beter! Ik had dit de 23e geschreven en 24e/25/26 gewoon kerst gevierd en mezelf tot rust bedaard. Gezegd dat ik veilig ben en dit aan kan.

Taco
28-12-2023
Reageer:
Hoe is et nu met je taco? Ik ga vandaag stoppen met citalopram 10mg.. hoefde njet af te bouwen volgens de dokter .. slik et pas 8 maanden.. wel voelde ik me eindelijk beter kon wel mijn grensen nog voelen.. maar door zwangerschap moet ik stoppen

Anoniem
03-01-2024
Reageer:
Je moet wel afbouwen anoniem, niet naar die huisarts luisteren. Die snappen niks van medicatie. Het ging weer beter, alleen vanacht iets minder geslapen.

Taco
05-01-2024
Reageer:
Ik schrik daarvan dat een huisarts zegt dat afbouwen niet nodig is. Kwalijk hoor. Ik heb nu een jaar escitalopram gesilt en ben een maand of twee geleden begonnen met afbouwen van 10mg naar 5mg (druppelltjes). Ik ben volledig klachtvrij. Toch ga ik nog even verder op 5mg en echt de tijd nemen voor verdere afbouw. Vooral die laatste deuppels schijnen belangrijk te zijn. Je lichaam moet toch de tijd krijgen eraan te wennen. Liever wat meer tijd nemen dan te snel. In 1x na 8 mnd lijkt me echt riskant.
Fijn om te horen dat het weer beter gaat Taco.
Ik ben zelf gelukkig weer volledig aan het werk en kan inmiddels zeggen dat ik er echt doorheen ben. Het is me wat een burnout, echt heftig, maar het gaat over! Achteraf ook blij dat ik met antidepressiva ben begonnen.

M.
11-01-2024
Reageer:
Ik ben ook bezig met het afbouwen van Escitalopram. Heb het 2 jaar geslikt, eerst 15 en daarna ruim 1,5 jaar 10 mg.
Helaas heb ik niet veel baat gehad met de Escitalopram.
Ik bouw heel langzaam af met druppels en zit nu alweer 2 maanden op 5 druppels (5 mg).
Het liefst zou ik weer een druppel minder willen nemen maar ik ben bang dat ik weer meer klachten zoals onrust en slapeloosheid krijg. Aan mijn huisarts en psych heb ik niet veel. Volgens hen kan ik gerust sneller afbouwen. Wat is wijsheid denk je en hoe gaat het nu met je?
Overigens vind ik dat afbouwen van 10 mg Escitalpram naar 0 in 3,5 maand wel erg snel is. Heel veel sterkte!

Petra
13-01-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>