Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Overdreven angstig geweest voor k**

Hoi,
Wil even mijn verhaal delen en graag horen of het wat herkenbaar klinkt.
Ik ben een man van inmiddels 48 jaar en ik heb al van kinds af aan 'moeilijke darmen'. De laatste 4 jaar is dit echter (na het hebben van een een angstpsychose) erg verslechterd. Bovendien ben ik ook zwaar hypochonder; het type dat net de dokters vermijdt om maar geen zware diagnose te krijgen... klinkt raar ik weet het... Ik heb met tussenpozen een hele waaier aan symptomen en wil even checken of dit herkenbaar is. Dit zijn ze:
- Winderigheid en borrelen van mijn verteringssysteem; vaak vooral rechts onder de ribben.
- Regelmatig ook borrelingen vanuit mijn slokdarm
- Bij het begin van een episode vaak last van een slechte adem.
- Een erg gevoelige onderbuik, midden onder de navel.
- Branderig, zuurderig gespannen gevoel in de endeldarm en onderbuik.
- Stoelgang is vaal 'normaal' maar regelmatig ook episodes met afwisselend constipatie met aambeien, dan weer plakkerige ontlasting dan weeral drijvende (zelden echt waterige diarree).
- Moeite met het verteren van bepaalde voeding zoals noten, pasta,...

Ik ben altijd al overdreven angstig geweest voor k**. Omdat mijn klachten al zo lang op en af gaan is die angst wel wat afgenomen en denk ik aan PDS.
Zijn bovenstaande symptomen herkenbaar?
Alvast bedankt voor de reacties.

Eburon
19-12-2023
laatste reactie: 28-12-2023

7
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ook ik loop al jaren met darmproblemen, eigen is dit nooit goed. Ik ben ook al 26 jaar bekend met het monster( die hypogondrie heet) en ook ontzettend bang voor k.. zit nu ook weer verschrikkelijk in de angst en panniek modes. Ik lig nu in bed met een zware bronchitis waar ik nu een ab voor slik, maar ook ben ik al 3 dagen niet naar de wc geweest en heb ook totaal geen aandrang om te gaan, hier maak ik me ontzettend angstig over, zo angstig dat ik het zondag niet meer zag zitten en niet meer verder wilde. Echt buikpijn heb ik niet, alleen dat mn darmen gewoon niet goed functioneren. Stress is natuurlijk funest op de darmen voor een hypogonder, het rare is dat ik dit wel weet, maar het niet in mijn hoofd bij mezelf toe kan passen. Hypogodrie is overleven ipv leven.

Sandra
28-12-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>