Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Proces dat ik afscheid ga nemen van mn kinderwens

Aan mn 1e relatie kwam onverwachts een eind, toen mijn toenmalige man overleed op zn 29e (ik was 28). We hadden het wel over kinderen gehad maar we wilden eerst nog reizen en dan settelen. Na zn overlijden kwam er na enige tijd weer een man op mn pad. Na een paar jaar hadden we het over kinderen. Van hem hoefde het niet perse, hij kon gelukkig worden zonder. Maar als ik wilde, vond hij het prima. Aangezien ik in 8jr tijd, 10 operaties (niet te maken met kinderen) heb gehad, werd het idee van kinderen regelmatig uitgesteld. Toen het medische eindelijk rustig was, kwam er een relatiecrisis.... Na 2jr ging het weer beter tussen ons en het idee van een gezin kwam dichterbij, eindelijk... In 2018 werd ik 40, mn vriend had een groot feest voor me georganiseerd. Alles leek eindelijk op zn plek te vallen. Tot 5dgn na mn verjaardag....hij ging er vandoor na 11jr. Na een heftige rouwperiode, stelde ik me na enige tijd opnieuw open voor een relatie/man. Echter tot nu toe helaas geen serieuze relaties, wat ik sowieso erg jammer vind. Maar daarnaast ben ik dit jaar 45 geworden en vind ik dat ik reëel moet zijn. Dus ik zit nu in het proces dat ik afscheid ga nemen van mn kinderwens. En dat valt me zwaar.... Zeker nu ik vorige week hoorde dat mn ex met zn vriendin bezig zijn met zwanger raken. Sindsdien weet ik echt even niet wat ik met mn gevoel aan moet, met wie ik kan praten, hoe ik dit een plek kan geven. Momenteel doet het vooral pijn dat mn ex nog wel een kans heeft op een eigen gezin en ik niet. Het voelt erg oneerlijk. Ik voel me boos en verdrietig.
Inmiddels al veel gelezen over ongewenst kinderloos maar nog niet een soortgelijk verhaal als die mij gevonden, dus wellicht op deze manier. Mocht je mijn verhaal herkennen en in contact willen komen, dan hoor ik het graag. Bvd. Grt Fem

Fem
10-12-2023
laatste reactie: 01-02-2024

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Mijn verhaal is niet hetzelfde, ik wilde je alleen heel veel sterkte wensen. Als ik lees over jouw hindernissen, vind ik je ontzettend sterk.

Anoniem
07-01-2024
Reageer:
Ik heb ook een rouwperiode doorgemaakt toen ik op mijn 38ste aan mijn baarmoeder geopereerd werd en de wens om zwanger te worden heb achter gelaten.
Ik heb niet hetzelfde meegemaakt als jou, maar kan me volledig inbeelden dat dit zwaar voor je is. Ik vind je ook enorm sterk en wens je oprecht nog alle geluk toe!

Anoniem
01-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>