Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Reageren uit angst, verdriet, onmacht en emoties

Reageren uit angst, verdriet, onmacht en emoties.

Wat word je door een relatie crisis ongelofelijk verscheurd. Mijn partner liet vorig jaar weten de liefde niet meer te voelen.

Daar waar we naast de liefde ook liefdevolle andere verbindingen hebben zoals, spirituele, emotionele en samen kinderen willen we die heel graag houden.

Vrij snel na deze eerste woorden gaf hij toe gevoelens te hebben voor een andere vrouw.

Na 30 jaar samen lukt het nog maar niet hem los te laten. Zoeken we elkaar regelmatig op. Wonen apart maar zijn nog niet gescheiden.

We houden nog van elkaar en willen het tijd geven. Hierin ben ik erg gevoelig voor de mening van anderen en raak daardoor de connectie met mijn gevoel kwijt.

Angst, verdriet en emoties nemen mij steeds over. Terwijl ik het tijd wil geven, lukt het mij lastig om los te komen van de oordelen en meningen van anderen omtrent het verliefd worden op iemand anders van je partner.

We hebben beide zo uit angst en onmacht gereageerd dat nog niet willen en kunnen scheiden. Terwijl iedereen mij dat adviseert.

Herkennen meer mensen hun hierin. Ik kom graag in contact met andere mensen in soortgelijke situatie om wat steun aan elkaar te hebben.

Jantje
05-12-2023
laatste reactie: 09-12-2023

1
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Liefde na een paar jaar is voorbij, een goede vriendschap en loyaliteit zijn belangrijk, zorgen voor elkaar. Liefde, onzin.

Christof
06-12-2023
Reageer:
Liefde is geen onzin Christof! Ik weet niet wat jou situatie is maar is nodig in een relatie. Jij hebt het blijkbaar ware liefde niet mogen ervaren. Als jij genoegen neemt met loyaliteit en zorgen voor elkaar, dan zijn jullie feitelijk gewoon friends with benefits. Zal lastig zijn met intimiteit, erin, eruit en klaar. Je mist de diepgaande connectie en mooie belevenis van het intiem zijn met iemand waar je ontzettend veel van houdt. Als erin, eruit voor jou werkt, ook prima😂

Luna
06-12-2023
Reageer:
Ik ben simpel, als trouwen dat is voor het leven, goede en slechte tijden. Houden van elkaar , onzin naar een paar
jaar goede vrienden.


Christof
09-12-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>