Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Een soort bult rechtsboven onder m'n ribben

Ik lees veel van jullie verhalen en kan me er goed in vinden. Helaas lees ik twee klachten niet terug. Een van de twee is stekende pijn in mn hele bovenbuik, maar heel specifiek op vaste plekjes. En andere is vooral belangrijk: ik ben heel erg tenger en voel sinds een dag een soort bult rechtsboven onder m'n ribben. Normaal zou ik denken dat het vastzittende lucht is, maar nu blijft het zitten, wat ik ook doe. Hierdoor stekende pijn ook weer, ook in rug op die plek. Herkennen mensen dit?

Renate
05-12-2023
laatste reactie: 26-02-2024

4
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Jawel, zeker herken ik dit. Ook al paar keer zware koliekpijnen gehad en galblaas aanval, althans dat denk ik en de arts. Met veel eten en wat alcohol is de kans groot dat het gaat tegen stribbelen en dan midden in de nacht branderig en pijnlijk gevoel rechtsbovenbuik en rug/ flank. Om gek van te worden. Na uur of 2/3 zakt het weer en soms moet ik een zetpil erbij nemen.

Zou het dan toch de galblaas zijn? Ze willen hem eruit halen, maar of de pijn weg is kunnen ze niet zeggen. Dus tja ik laat hem nog maar even zitten…

Anoniem
26-12-2023
Reageer:
Hi Renate,

Ik heb sinds vorig jaar juni ook een bult rechts onder mijn ribben ontdekt hij is zacht maar zit er wel. Ik ben er ook mee naar de HA geweest en die was er niet van onder de indruk. Hij denkt dat het mijn dikke darm is en van de obstipatie komt. Ik heb er een echo van laten maken en ze hebben niets afwijkends gevonden. Maar de bult zit er bij mij nog steeds, hij wordt periodes weer wat kleiner en nu speelt hij weer op. Ik ga morgen weer naar de HA want ben er niet gerust op (hypochonder + pds + angstoornis is een slechte combi met deze bult). Bedankt voor je bericht. Ik had deze klacht nog bij niemand anders gelezen.

Hoe gaat het nu?

Sterkte

Naomi
26-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>