Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Als de menstruatie er aan komt...

Hoi ik wil graag mijn verhaal delen , ik zit sinds juli dit jaar in een burn-out de eerste 3 maanden kon ik helemaal niks als alleen maar op de bank liggen ik kon nog geen kopje thee voor me zelf zetten , gedachtens waren constant heel negatief en dacht vaak na of de dood een oplossing was om dat ik mij zo erg naar voelde , sinds een maandje heb ik dat het afwisselend 3 weken redelijk stabiel gaat maar de 4de week als de menstruatie er aan komt is het weer helemaal bij af dit duurt dan ongeveer 6 dagen en dan begin ik weer wat beter te worden hebben meer vrouwen dit ervaren tijdens hun burn-out? Liefs S

s
03-12-2023
laatste reactie: 03-01-2024

3
7
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ja herkenbaar!! Ik heb PMS en in die periode van de maand voel ik me ook altijd stukken slechter. Angstig, onrustig, depri, uitgeput etc.
Het viel mij na een paar maanden op en sindsdien is er elke maand een moment waarop ik denk: waarom voel ik me zo naar? En dan blijk ik ongesteld te moeten worden.
Je kunt eens googlen naar ‘Elke blogt burnout menstruatie” dan vind je een blog van Elke waarop veel vrouwen destijds hebben gereageerd, allemaal met deze klachten.


Y.
06-12-2023
Reageer:
Hier hetzelfde, mijn dokter vertelde mij dat burnout een totale disbalans is van je systeem en hormonen en dat daarom veel vrouwen ook als duidelijkste burnout symptomen een uitvergrote variant hebben van de PMS symptomen (duizeligheid, migraine, wazig zien, spierkrampen, opgeblazen gevoel en darmklachten). Je zal merken dat naarmate je beter wordt die PMS ook minder wordt, maar dat was zeker in het begin voor mij ook elke maand een flinke terugval in die periode. Ook tijdens de ovulatie, dus twee keer per maand was het raak bij mij. Veel vrouwen hebben de neiging om dat op te willen lossen met de pil of natuurlijke supplementen maar mijn dokter raadde dat juist af, zij zei dat je daarmee je systeem nog verder ontregelt en je beter het lichaam zelf weer in balans kan laten komen. Die mening verschilt wel per specialist merk ik.

Anoniem
07-12-2023
Reageer:
Herkenbaar, zit nu 7 maanden in een burnout en elke maand 1 week voordat ik me menstruatie krijg heb ik een terugval.
Mijn coach zegt dat dit normaal is omdat je zenuwstelsel overprikkelt is en je alles 10x erger voelt als normaal gesproken. Ook als je nu verkouden bent of ziek wordt voelt het erger dan als het normaal zou doen.

Anoniem
07-12-2023
Reageer:
Ik herken dit ook enorm! Ik zit nu ongeveer in jaar in een BO en ben elke maand weer paniekerig omdat ik denk dat ik een enorme terugval heb... en dan blijkt het dat ik bijna ongesteld moet worden. Het is echt enorm vervelend, maar weet dus dat je niet alleen bent en dat je in die week even extra lief voor jezelf mag zijn.

Anoniem
13-12-2023
Reageer:
Ja herkenbaar! Zelfde hier Jij kan Lasea ( lavendel olie) capsules nemen. Zijn te verkrijgen in Duitsland.
Ik neem ze en ik voel mij veel beter in die tijd.

Anoniem
15-12-2023
Reageer:
Heel herkenbaar ook! Heb vanaf m'n eisprong tot halverwege menstruatie deze klachten nog veel meer. Monnikspeper schijnt ook te helpen met pms/pmdd. Ik ben daar een week geleden mee begonnen, dus hoop dat het op termijn zal helpen.

Marja
18-12-2023
Reageer:
Wat fijn om te horen dat ik niet de enigste ben , ik slik nu ondertussen ook al 6 maanden supplementen want mijn lichaam was indd helemaal uit balans , ik merk nu dat ik nog onrustig word tijdens de menstruatie en dat ik echt nog wel pieker maar dat het een stuk mindere is dan in het begin toen kon ik alleen maar op de bank in een hoekje liggen en alleen maar huilen , het heeft echt tijd nodig langzaam aan stapje per stapje word het iets beter gelukkig. Groetjes S

Anoniem
03-01-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>