Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ik lees dat het allemaal bij het rouwproces hoort

Ik ga op het moment door een zware tijd heen. Na een relatie van 15 jaar en vier kinderen samen zijn we uit elkaar gegaan. Ik woon nu in een ander huis en mijn ex zit nog in ons huis.(waar we kei hard voor geknokt hebben om het te kunnen kopen).
Op het begin had ik mezelf (dacht ik) bij de situatie neergelegd. Maar nu ik twee maanden in het ander huis woon, is de man met de hamer pas gekomen. Wat een verdriet is er los gekomen. Ik had nog heel de tijd ergens wel hoop dat het nog goed kon komen maar dit is nu pas gebleken dat dat dus niet zo is. Dat voelt weer als een nieuwe klap in het gezicht. Nu kan ik mijn ex niet loslaten en zie ik dat zij geniet van het stappen en alle aandacht die ze krijgt van mannen. Dat is nog een schepje er bovenop. Ik heb het gevoel dat ik zo op de bodem blijf hangen en telkens dat ik probeer op te krabbelen word ik weer keihard terug getrapt. We wilden echt als vrienden verder gaan, voor de kinderen maar ook voor onszelf. Maar ik merk dat telkens ik haar zie of hoor of zie hoe zij verder gaat met haar leven kom ik weer in een zwart gat terrecht. Nu heb ik gezegd dat ik afstand van haar moet gaan nemen en alleen het broodnodige contact onderhoudt voor de kinderen maar dat ik er verder niks meer van wil zien of horen. Dit voelt ook niet goed juist omdat we nog wel heel veel van elkaar houden. Ik lees dat het allemaal bij het rouwproces hoort maar voor mijn gevoel blijf ik erin hangen.

Teun
20-11-2023
laatste reactie: 05-12-2023

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Dit is compleet normaal. Het feit dat het iets met je doet dat ze aandacht krijgt van mannen is ook normaal. Het kan ook zijn dat zij jullie breuk verwerkt op deze manier. Door te gaan stappen en dat ze deze aandacht voor haar zelf nodig heeft als een soort bevestiging... Ik zie dit als een soort vlucht om te vergeten. Maar alsnog moet je je niet focussen op haar maar op jouw en je kinderen...jij moet terug tevreden worden met jezelf en naar de toekomst kijken. Je zal haar altijd graag blijven zien want het is de moeder van jouw kinderen en het is ok om even in dit gevoel te blijven hangen. Twee maanden is niets als het op verwerking aan komt. Gun jezelf de tijd en laat t op je afkomen. Probeer toch het contact voor je kinderen zo goed mogelijk te houden. Sterkte en weet dat je niet alleen bent die door deze situatie moet gaan...

John
22-11-2023
Reageer:
Teun ik herken mij in jou verhaal. Ben ook naar een eigen huis gegaan. Daarin 7 maanden gewerkt aan doorzetten en volhouden om ieder te laten zien dat ik het wel alleen kan.

Wij zijn nog niet gescheiden en hebben 2 weken terug geruild van huis om dat ik het alleen zijn niet meer kon verdragen.

Volwassen dochter die bij hem bleef wonen, waardoor ik in 1 klap alleen kwam.

En ik niet degene was die dit wilde. Zie wel dat ik en wij veel uit angst, onmacht en emotie hebben gehandeld wat alles niet ten goede is gekomen.

Jeanette
05-12-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>