Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Wat is er vooraf gebeurd?

Misschien is het handig om hier eens te toetsen wat er bij PDS patiënten vooraf is gebeurd zodat misschien duidelijker wordt wat eventueel verschillende oorzaken zouden kunnen zijn en dan bv niet voeding maar bv. doorgestane infecties of andere ziektes?
Het is vermoedelijk bij mij begonnen toen ik 21 was na mononucleosis maar zeker weten doe ik dat niet. Dat is nu 45 jaar terug! Na COVID (maag en darm versie) in September is het weer tobben geblazen. Ik woon in Florida en daar zijn de artsen net zo onwetend als in Nederland is mijn gevoel. Ik moest in Nederland maar gaan fietsen in de polder, en toen dat niet hielp, zat het tussen de oren. Hier checken ze van alles maar het woord IBS (irritable bowel syndrome) is nog geen enkele keer gevallen. Ik heb de indruk dat er meer aan de hand is dan voeding en dat aangepaste voeding weliswaar de symptomen tijdelijk verhelpt maar niet echt de oorzaak aanpakt. Ik hoor nl steeds vaker dat na een infectie mensen IBS krijgen. Daar moet eens grondig onderzoek naar gedaan worden of is dat al het geval geweest? Groetjes Elsa

Elsa
19-11-2023
laatste reactie: 24-11-2023

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ha Elsa, niet dat ik zo weet maar bij mij is het waarschijnlijk ook begonnen na de helico bacter pylori 5/6 jaar geleden. Men raadt wel beweging aan en ik merk persoonlijk dat stress en emoties bij mij een piek kunnen geven aan de pds klachten.
Mocht er in Amerika een doorbraak zijn dan lees ik het graag 😉

Peter
24-11-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>