Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Heb me altijd een beetje anders gevoeld

Ben momenteel 48 jaar en ben hoogsensitief. Heb me altijd een beetje anders gevoeld, vang heel veel prikkels op, stemmingen, energieën en heb echt soms tijd nodig voor mezelf. Maar nu wil ik hier eigenlijk om raad (is misschien verkeerd uitgedrukt) vragen, naar een gevoel dat dit bij jullie kan oproepen. Ik heb een administratieve functie, heel veelzijdig, kan soms druk zijn, ook heel afwisselend. Eigenlijk doe ik mijn werk wel graag. Ik heb een groot bureau, voor mij alleen, een klein verdieping hoger dan waar mijn bazin zit. Mijn bureau is altijd netjes en overzichtelijk. Maar nu zou mijn bazin graag hebben dat ik toch mee beneden bij haar op bureau kom zitten (ook al omdat op mijn bureau moet verwarmt worden met een elektrisch vuurtje - en dat begrijp ik ook). Het is daar een heel kleine ruimte met 3 bureau's (bazin, haar ex-man en haar nieuwe vriend) en daar staat dan ook een bureau nog voor mij. Maar dit voelt zo slecht aan. Er heerst daar soms een stemming waarvan ik zo moe wordt, mij lichamelijk slecht voel. Dikwijls vallen er ook nog eens woorden en het is daar één chaos, rommel en heel veel prikkels. De ene dag 'goeiemorgen', de andere dag 'niks'.Nu kan ik mij terugtrekken op mijn eigen bureau, rust en dan functioneer ik ook veel beter! Ik heb haar al laten horen dat ik dit niet echt zie zitten, ik content ben op mijn bureau en daar rust vind en zeer goed kan doorwerken en dat ik absoluut niet asociaal wil zijn en bij hen graag werk.. Het enige dat ze zei: kan je niet tegen prikkels? Verhuisd toch maar alles en dan zal het wel gaan. Dit kan misschien onbenullig overkomen, maar voor mij is dit iets dat mij constant bezighoud. Ik ben wie ik ben en ben er ook blij om, ook al is het niet altijd even gemakkelijk. Is dit eigenlijk een situatie waar ik mij moet overheen zetten? Iets dat ik moet leren om mij verder te ontwikkelen? Nu denk ik, zou ik met haar nog een gesprek aangaan? Maar eisen heb ik natuurlijk niet te stellen. Maar ik voel nu al dat ik dan telkens de sfeer mee zal thuisbrengen. Voor mijn kinderen en mijn man is dit ook niet altijd makkelijk maar hebben veel begrip. Bedankt dat ik dit hier even kon neerschrijven.

Jill
12-11-2023
laatste reactie: 17-04-2024

1
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi Jill,

Het argument dat je je werk beter kunt uitvoeren aan je eigen bureau zou moeten volstaan maar jammer dat je bazin daar geen oren naar heeft. Misschien wil ze haar ex man naar boven sturen zodat ze niet meer in dat spanningsveld moet blijven zitten? Of ze wil jou gebruiken als een soort buffer? Heb je haar al gevraagd waarom ze zo graag wilt dat je bij hen komt zitten? Als het alleen aan het elektrisch vuurtje ligt zou je kunnen kiezen voor een warmtekruik of extra paar sokken? Misschien ben ik wel naïef, maar de kwaliteit van je werk en je mentale welzijn zijn het belangrijkst, toch? Succes.

Anoniem
30-12-2023
Reageer:
Jill, je word duidelijk misbruikt door de egoïstische instelling van je baas. Als HSP'er wil je graag mensen helpen, waarbij je jezelf wegcijfert. Enigste oplossing is ander werk zoeken, want deze mensen zuigen alle energie uit je, bedoeld of onbedoeld. En dat zal NOOIT veranderen, ook niet als ze toegeven in een gesprek.

Marcus
07-03-2024
Reageer:
Ik herken dit van een situatie (gelukkig) lang geleden. Ik vind het respectloos, maar deze mensen begrijpen écht niet hoe het in ons hoofd omgaat.

Ik ben ook bang, dat als je er niet samen uitkomt, je beter ander werkt kan zoeken. Iets waar je bijvoorbeeld regelmatig thuis kunt werken, dat bevalt mij uitstekend.

Erik
17-04-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>