Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Annemiek | Integratief therapeut en coach voor volwassenen

Integratief therapeut en coach voor volwassenen - Lisse - Annemiek
Therapie Lisse
Heereweg 59
2161AD Lisse
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Lisse

Maak de essentie zichtbaar en creëer ruimte voor verandering 

Wil je je niet langer laten leiden door beperkende gedachten? Heb je last van vage lichamelijke klachten? Vind je het soms moeilijk om met hoogsensitiviteit (HSP) om te gaan? Sta je op een belangrijk kruispunt in je leven en twijfel je aan de volgende stap? Heb je behoefte aan het oplossen van problemen of het verwerken van gebeurtenissen uit het verleden? Therapie kan je daarbij ondersteunen.

Het kan zijn dat je in een fase zit waarin je geblokkeerd lijkt te zijn. Alles wat eerst zo duidelijk was lijkt nu niet meer te werken. Je vraagt je af wie je bent, waarom je je op een manier gedraagt die niet constructief is. Je zit niet lekker in je vel, en dit heeft een ongewenste uitwerking op je zelfbeeld, je gezondheid, je privéleven en/of je werk. Zo kan het zijn dat je als HSP'er worstelt met : 

 • Hooggevoeligheid (HSP); hoe hiermee om te gaan
 • Onzekerheid
 • Laag zelfbeeld
 • Emotionele problemen
 • Vage lichamelijke klachten
 • Leren (h)erkennen en uiten van emoties en gevoelens
 • Begeleiding bij dilemma’s
 • Balans werk en privé
 • Zingeving

Wil je hiermee aan de slag, zodat je weer plezier krijgt in je leven? 


Een traject op maat

Tijdens het intakegesprek verhelderen we je vraag. En wil jij de diepte in? Of juist concrete handvatten? Een traject op maat.

Gesprekken worden afgewisseld met werkvormen zoals systemisch werk (1-op-1 opstellingen), ACT, oplossingsgerichte therapie, visualisaties, focussing en NLP. Klankborden, (door)voelen, uiten, ervaren. De onderstroom zichtbaar maken.

Door nieuwe inzichten en bewustwording ontstaat er ruimte voor verandering. In mijn begeleiding staan betrokkenheid, helderheid en empathie centraal.


Oprechte aandacht

Door de open sfeer, oprechte aandacht en prikkelende vragen voel je je uitgenodigd om nieuw perspectief te ontdekken, en echt stappen te zetten in je ontwikkeling.

Mijn sensitiviteit en intuïtie zorgen ervoor dat ook de onbewuste aspecten aandacht krijgen. Ik combineer (heldere) gevoeligheid met inzichtgevende werkvormen en jarenlange ervaring als integratief therapeut en coach.

Hierdoor wordt de essentie snel zichtbaar en gaan we doelgericht aan de slag.

Mijn praktijk bevindt zich in Lisse. Mocht je met de auto komen: je kunt gratis parkeren in de straat of omliggende straatjes. Er is een bushalte vlakbij.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Hartelijke groet, Annemiek

Online therapie

Heb je behoefte aan begeleiding, maar is het wegens omstandigheden lastig om naar mijn praktijk te komen? Dan biedt online therapie uitkomst. Een online consult bestaat uit een gesprek maar kan ook afgewisseld worden met bijvoorbeeld een visualisatie of bewustwordingsoefening. Dit hangt af van het onderwerp en je hulpvraag. Ervaar hoe effectief begeleiding op afstand kan zijn!

 

Voorafgaand aan het consult hebben we contact per email of telefoon om een datum en tijdstip af te spreken en leg ik uit hoe de online therapie plaatsvindt.  Het is belangrijk dat je op het afgesproken tijdstip bereikbaar bent en niet gestoord kunt worden. Dit tijdstip wordt voor jou gereserveerd.Mededeling inzake corona-pandemie

In mijn praktijk volg ik de richtlijnen van het RIVM en van de Vereniging van Integraal Therapeuten. Online sessies behoren ook tot de mogelijkheden.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

 • Touch of Matrix therapeut
 • Mindfulness en Compassiecoach
 • Familie- en organisatieopstellingen, Academie voor Opstellingen Hylke Bonnema
 • Reflectieve wandelcoaching, ATMA instituut Amersfoort
 • Hoogsensitiviteit als kwaliteit, BivT
 • ACT (Acceptance & Commitment Therapy)
 • Registeropleiding Medische & Psychosociale basiskennis
 • Post-HBO Loopbaancoach
 • Licentiehouder DISC gedragsanalyse
 • Licentiehouder Driving Forces drijfverenanalyse 
 • Academie voor Polyenergetische (integratieve) therapie
 • WO Bedrijfscommunicatie

Aangesloten bij de beroepsvereniging VIT: Vereniging van Integraal Therapeuten.  Ik ben als HBO Registertherapeut BCZ®, aangesloten bij de koepelorganisatie RBCZ.


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

 • Hoogsensitiviteit (HSP) 
 • Burn-out, spanningsklachten
 • In contact komen met je gevoel, leren (h)erkennen van emoties en leren uiten 
 • Zelfacceptatie 
 • Zelfrealisatie  (leven vanuit je hart, werkelijk jezelf zijn)
 • Dilemma's (begeleiding bij lastige keuzes, b.v. wel/niet: scheiden, een kind, van baan veranderen, verhuizen, emigreren, etc)

Gemiddeld zijn er 5-7 sessies nodig, maar dat kunnen er ook meer of juist minder zijn. Dit verschilt per persoon.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

 • Omgaan met hoogsensitiviteit (HSP) in relaties, gezin, werk en  sociale leven.  Als HSP'er is men vaak overprikkelt, vindt men het lastig om grenzen aan te geven, tijdig hersteltijd in te bouwen, en liefdevol met zichzelf om te gaan. Zeker wanneer de omgeving hier moeite mee heeft.

 • Burn-out, spanningsklachten: de emmer loopt steeds vaker over, men gaat piekeren, slaapt slecht, verliest het overzicht. Alles is teveel, men voelt zich fysiek, mentaal en emotioneel uitgeput. Hoe eerder men aan de bel trekt hoe beter!

 • Zelfacceptatie: men voelt zich vaak onzeker, heeft een laag zelfbeeld. Maakt zichzelf vaak ondergeschikt aan anderen. Wil juist leren zichzelf op waarde te schatten en te voelen 'ik mag er zijn!' 

 • Wat wil ik nu eigenlijk werkelijk? Soms wordt duidelijk dat er een disbalans is tussen denken en voelen, tussen wat iemand doet en wat iemand eigenlijk zou willen. Dan is er behoefte om (weer) naar je innerlijke stem te gaan luisteren, en om te gaan staan voor wie je bent.

Tarieven

Het kennismakingsgesprek is gratis.

Een sessie duurt 75 minuten en het tarief is EUR 95,- 

Een opstelling duurt veelal langer dan 75 minuten. Daarom wordt bij een opstelling - bij uitloop na 75 minuten -  EUR 15,- per aanvullend kwartier gerekend.

Mogelijk kom je in aanmerking voor een gedeeltelijke vergoeding van het sessie tarief wegens mijn lidmaatschap bij de Vereniging van Integraal Therapeuten. Je kunt dit bij je zorgverzekeraar navragen. De therapie valt onder alternatieve en/of natuurgeneeskunde.


Openingstijden

Maandag 09.30- 17.30
Dinsdag 09.30- 17.30
Woensdag 09.30- 17.30
Donderdag 09.30- 17.30
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Ligging


Reviews Therapie Lisse

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Lisse - Annemiek

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 5 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Bijzonder prettig

Ik was op zoek naar een therapeut die me kon helpen nadat ik in een burn-out was beland. De foto van Annemiek in combinatie met de tekst 'therapeut voor HSP' was reden om de uitgebreide omschrijving te lezen. Ik besloot contact op te nemen. Het telefoongesprek voelde direct vertrouwd. De begeleiding door Annemiek heb ik als bijzonder prettig ervaren . O.a oud-zeer uit het verleden kwam naar boven . Het was ook prettig 'erkenning' te krijgen als HSP . Ze heeft me handvatten gegeven om uit deze lastige te komen , ook met een blik op de toekomst. 

| Bennebroek | 1 sep 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Iemand die je op de juiste manier benadert

Mijn ervaring is dat ik te maken had met iemand die je op de juiste manier benadert en veel ervaring uitstraalt.

Door haar behandel methode krijg je handvatten aangerijkt waar je verder mee kunt.

| Lisse | 11 jan 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik voelde mij prettig en veilig

Ik voelde mij prettig en veilig tijdens onze sessies waardoor ik zelf ook dapper kon zijn en steeds een laag dieper in mijzelf kon komen. Ik vond de afstand nabijheid goed afgestemd, ze had oog voor mij en wat er bij mij afspeelde, ik voelde mij gesteund. Het leek op een dans in het aftasten naar de weg. Annemiek’s houding was nieuwsgierig, luisterend en inzichtgevend.

Ik kreeg inzichten die ik zelf door reflectie of gesprekstherapie nooit had kunnen behalen. De kracht van opstellingen heb ik als bijzonder en bijna magisch ervaren. Hierdoor heb ik emoties en patronen ontdekt binnen mijzelf waar ik totaal niet bij stil heb gestaan.

Hierdoor heb ik meer innerlijke rust weten te bereiken en stappen in mijnleven gezet die hiervoor ondenkbaar waren.

Mijn doelen zijn deels bereikt, ik merk dat het gevoel van innerlijke rust aan het verdwijnen is. Maar wat ik wel heb is dat ik weet dat ik vertrouwen heb in mijzelf en dat het weer goed kan komen. Dat geeft mij kracht om soms wel moeilijke keuzes te maken. Dus mijn enorme dank hiervoor!

| Voorhout | 11 dec 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Het traject was voor mij prettig en duidelijk

Het traject was voor mij prettig en duidelijk. Annemiek wist precies de vinger op de zere plek te leggen zodat we/ik vlot konden doorpakken. Elke sessie stemde ze met mij af waar ik het over wilde hebben en hield daarbij mijn doelen in de gaten.

Ze weet op een prettige en milde manier een spiegel voor te houden. Professionaliteit, humor en betrokkenheid vind ik heel erg sprekend voor haar manier van begeleiden. Ook hield zij erg rekening met mijn HSP en belde mij zelfs een keer op om de afspraak eventueel te verzetten omdat er in de buurt geluidsoverlast was ivm een verbouwing.

Zij weet goed aan te sluiten bij wat ik nodig heb. Ook de verschillende werkvormen spraken mij aan. Na 5 sessies heb ik besloten even pas op de plaats te maken en te kijken hoe ik er voor sta. Doordat het traject zoveel positiefs opleverde ben ik meerdere dingen gaan oppakken. Ik ben dus heel positief over Annemiek.

Ze heeft mij in een lastige periode van mijn leven weer op het goede spoor weten te zetten. Ik gun iedereen een Annemiek in zijn/haar leven : ).

| Sassenheim | 4 dec 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Dankjewel Annemiek!

Ik liep vast en Annemiek was in staat om heel snel, op een heel fijne manier, mij een helder overzicht te geven over de situatie.

Ze stelde prikkelende vragen waardoor ik in staat was heel eerlijk te kijken naar mijn eigen inbreng.

De begeleiding van Annemiek is een heel fijne combinatie van helder overzicht en inzicht in de diepere onderstroom van ons wezen.

Helder weten en diep voelen brachten mij naar mijn essentie en gaven mij de ruimte om weer geheel bij mijzelf te zijn en voluit het leven aan te kijken. Dankjewel Annemiek!

| Heemskerk | 16 sep 2020
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten