Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Marianna | Psychotherapie, Hypnotherapie, EMDR, Coaching, PDS-therapie, EFT Relatietherapie

Psychotherapie, Hypnotherapie, EMDR, Coaching, PDS-therapie, EFT Relatietherapie - Amsterdam - Marianna
Therapie Amsterdam
Weteringschans 72- 3 hoog
1017 XR Amsterdam
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Amsterdam

In mijn praktijk begeleid ik mensen op een persoonlijke en professionele manier bij het oplossen van psychische en emotionele problemen, zoals spanningen, angsten, onzekerheid, slaapproblemen, onverwerkte ervaringen, psychosomatische klachten, een gebrek aan concentratie, doorzettingsvermogen, creativiteit en lust for life

 

Naast mijn praktijk ben ik kerndocent hypnotherapie en docent psychotherapie en EMDR aan de Nederlansde Academie voor Psychotherapie.

 

 

De regie over je eigen leven terug

In mijn optiek is elk mens uniek, en heeft iedereen bijzondere kwaliteiten en mogelijkheden. Oplossingen moeten daarom individueel en op maat gesneden zijn. De therapeutische middelen die ik inzet gaan uit van deze opvatting. Ik help je opnieuw in contact te komen met je kracht, zodat je jezelf kunt genezen en (weer) verder kunt groeien.

 

Mijn behandelingen zijn geschikt voor iedereen die het heft weer in eigen hand wil nemen, die zelf weer aan het stuur wil zitten, voor iedereen die de regie over zijn of haar eigen leven terug wil.

 

 

Samen maken we een plan

Als we een afspraak hebben gemaakt, onderzoek ik samen met jou waar het aan schort. Jij wordt door mij gezien, gehoord en serieus genomen; je hebt mijn oprechte belangstelling. We bekijken wat er aan de hand is, hoe jou dat raakt en hoe jij daarmee omgaat. Samen maken we een plan op maat, we lopen samen het pad naar de oplossing - en jij staat centraal.

 

De ervaring leert dat deze manier van werken behalve prettig, ook zeer effectief is; binnen afzienbare tijd kunnen mooie resultaten bereikt worden.

 

 

Soorten klachten en vragen

Mijn behandelingen kunnen onder andere uitkomst bieden bij:

 

 • Spannings- en stressklachten

onrust, piekeren, slaapproblemen, vermoeidheid, snel geïrriteerd zijn, concentratieproblemen

 • Angstklachten

fobieën, paniekaanvallen, faalangst

 • Zelfbeeld, Eigen waarde

gevoelens van onzekerheid, negatief zelfbeeld, minderwaardigheid, levensfase-problematiek

 • Trauma verwerking

blijvende negatieve gevoelens, flashbacks, nachtmerries ten gevolge van een ingrijpende of traumatische gebeurtenis, ptss, pest- of verlieservaring

 • Diverse psychische klachten

wisselende stemmingen, burnout problematiek, perfectionisme, eetproblemen, uitstelgedrag, afleren van ongewenst gedrag (bijvoorbeeld nagelbijten, roken), rouw- en verliesverwerking

 • Psychosomatische klachten

lichamelijke klachten zonder medische oorzaak, hyperventilatie, hartkloppingen, pijnklachten als gevolg van spanning, hoofdpijn en migraine, maag- en darmklachten, PDS

 • Persoonlijke ontwikkeling

je kwaliteiten en talenten tot uiting laten komen, zelfvertrouwen vergroten, verbeteren van concentratie, prestatieverbetering in studie of werk, plezier en enthousiasme hervinden

 

Mensen uit heel Amsterdam (Centrum, Zuid, West, Oost, Noord) en verder weten mij te vinden.

Online therapie

Voor mensen die ziek zijn of liever thuis blijven heb ik een alternatief. Alle gesprekken kunnen doorgaan via videogesprekken. Met goede verbinding en een koptelefoon is zelfs hypnotherapie of EMDR absoluut geen probleem. Voor het contact is het wel fijn om elkaar te kunnen zien. Ik ben zelf zeker van het echte contact maar omdat nu geadviseerd is om zo min mogelijk contact te hebben met anderen en alleen naar buiten te gaan als het echt moet, gaat mijn voorkeur uit videogesprekken. Zo lopen we geen risico om elkaar te besmetten.


Mededeling inzake corona-pandemie

De snelheid waarmee de gebeurtenissen rondom het Coronavirus zich hebben voltrokken en de impact die het heeft op ons leven en ons werk, heeft ons allen verrast. Voor een crisis van deze omvang ligt in Nederland geen draaiboek klaar. Voor ons therapeuten ook niet. Ik doe mijn best om zo veilig mogelijk mijn hulpverlening voort te zetten en bij de individuele behoeftes aan te sluiten.

Mijn praktijk is open. Ik volg de richtlijnen van de RIVM. Iedereen die helemaal gezond is en geen enkele verkoudheidsklachten (niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten, verhoging, koorts) heeft mag naar de praktijk komen. We schudden geen handen en houden 1,5 meter afstand. Alles is schoon en wordt zo goed mogelijk ontsmet na elke client. Ik wil iedereen vragen om niet eerder dan de geplande tijd te komen zodat we ook niets verspreiden in de wachtkamer.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

 • Integratieve Psychotherapie voor Volwassenen aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie (4-jarig)
 • Algemene Psychotherapie Wetenschappen en Psychosociale Medische Basiskennis (3-jarig traject)
 • Opleiding Hypnotherapie (4-jarig)
 • Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) (2-jarig)
 • Supervisor

 

 • EMDR-therapie
 • EFT-Relatietherapie
 • Systemisch Coachen
 • Tafelopstellingen
 • Familieopstellingen

 

Na afronding van mijn opleiding en de nodige praktijkervaring, heb ik het Europees Certificaat voor Psychotherapie (ECP) verkregen.Registraties

Specialisaties

Specialisaties

  

Wat zijn jouw specialisaties?

Dat zijn er steeds meer. Ik begon aan dit vak om podiumkunstenaars te kunnen begeleiden, maar omdat ik dit vak zo fascinerend vind en met veel passie uitoefen, blijf ik me verdiepen en ontwikkelen.

 

Op dit moment komen velerlei mensen in mijn praktijk, met uiteenlopende problematiek. Ik maak gebruik van Hypnotherapie, Integratieve Psychotherapie, Personal Coaching, EMDR, PDS-therapie, Systemische begeleiding, EFT-based relatietherapie.

 

 

1. Podiumkunstenaars

Vanwege mijn achtergrond bied ik een speciaal traject voor musici, acteurs, dansers en andere podiumkunstenaars. Er is niet veel wat ik níet heb meegemaakt op het podium, of achter de schermen. Mensen wiens vak het is om op het podium te staan hebben constant te maken met stress. Ik gun alle kunstenaars om ondanks deze heftige omstandigheden optimaal te kunnen functioneren en te genieten van een evenwichtig en gelukkig leven.

 

Denk daarbij aan begeleiding voor audities, podiumangst, examenvrees, faalangst, prestatieverbetering, het vergroten van creativiteit; concentratie- en geheugenproblemen, onzekerheid, gebrek aan zelfwaardering en zelfvertrouwen, lichamelijke klachten zonder aanwijsbare reden, blessures, burn-out, moeite om je plek te vinden binnen de groep waarin je werkt en levensfaseproblematiek zoals pensionering en daarmee gepaard gaande identiteitsproblemen.

 

 

2. Hypnotherapie

Bij hypnotherapie maak ik gebruik van trance. Klachten, problemen of belemmeringen kunnen daarmee snel, doeltreffend en met blijvend resultaat worden aangepakt.

 

Hypnotherapie is geschikt voor allerlei problemen: van het afleren van nagelbijten tot zingevingsvraagstukken, van pijnbestrijding, tinnitus en psychosomatische klachten tot het verbeteren van prestaties op het gebied van werk, of sport, of op het podium.

 

Het grote voordeel van werken met hypnose is dat we niet alleen praten óver je klacht, maar dat we doelgericht zaken kunnen helen op het niveau waar je klacht ontstaat: in je onbewuste.

 

Veel klachten zijn het gevolg van automatisch, onbewust aangeleerd gedrag of aangeleerde reacties. Met een bewuste benadering (erover praten) zijn die automatische reacties niet of nauwelijks te beïnvloeden. Het bewuste spreekt als het ware een andere taal dan het onbewuste.

 

Als je bijvoorbeeld angstig of onzeker bent, dan wéét je wel dat die angst en onzekerheid nergens op slaan. Maar hoe vaak je dat ook tegen jezelf zegt, van binnen voelt het anders, en daardoor blijf je er toch mee rondlopen. Wil je je klacht bij de kern aanpakken, dan zul je iets moeten veranderen op onbewust niveau - en ik help je daarbij.

 

 

3. Integratieve Psychotherapie

Een centrale stelling in integratieve psychotherapie is dat geen enkele therapievorm de beste is of passend in alle situaties. De grondslag van integratieve psychotherapie is dat ieder mens alles in zich heeft voor persoonlijke ontwikkeling en geluk en dat iedereen het vermogen bezit zichzelf te helen. Mijn sessies zijn erop gericht jouw vermogen tot ontwikkelen en veranderen te motiveren, te mobiliseren en te optimaliseren.

 

Tijdens mijn integratieve psychotherapeutische sessies werk ik met je op verschillende niveaus: emotioneel, cognitief, gedragsmatig, fysiologisch, energetisch en sociaal.

Het doel is om al die menselijke dimensies weer te verenigen.

 

 

4. Personal Coaching

In het traject van Personal Coaching zet je, met jouw Coach naast je, stappen om blokkades en problemen tussen jou en jouw doelen op te heffen. Je leert om stapsgewijs de richting op te gaan die ècht bij je past en jezelf daarin te ontwikkelen.

 

Vaak zul je verrast zijn te merken tot hoeveel je in staat bent. Door meer je eigen koers te varen, dingen te bereiken en je persoonlijk te ontwikkelen, bereik je in het algemeen meer resultaat, ervaar je meer enthousiasme, plezier en voldoening.

 

 

5. EMDR-therapie

EMDR gebruik ik voor aanhoudende, steeds terugkerende gevoelens en klachten die veroorzaakt kunnen worden door onverwerkte gebeurtenissen.

 

Traumatische ervaringen, schokkende gebeurtenissen, belastende jeugdervaringen, verlieservaringen, gevoelens als gevolg van medische ingrepen enzovoort kunnen een veelheid aan klachten tot gevolg hebben: somberheid, vermijdingsgedrag, lusteloosheid, angst, verdriet, boosheid, schuld, nare dromen, slaapproblemen. Met EMDR kunnen we die emotionele onverwerkte lading versneld verwerken.

 

EMDR kan ook succesvol worden ingezet bij angsten en fobieën. Dit zijn diep ingesleten automatische patronen die door toepassing van EMDR hun kracht verliezen.

 

Bij een specifieke fobie (zoals bijvoorbeeld angst voor spinnen of angst voor water) kan het overwinnen van je angst soms heel snel gaan. Bij andere fobieën, die dieper zijn ingesleten en meer effect hebben op je persoonlijk leven, is meestal een stapsgewijze vooruitgang te bemerken.

 

Een groot voordeel van EMDR, die ik vaak combineer met hypnotherapie, is dat je op deze wijze in staat bent om je angst geleidelijk van binnenuit te doven. Je begint je eerst vrijer te voelen, er komt meer ruimte voor nieuw gedrag, waarna je geleidelijk aan datgene gaat doen waar je vroeger bang voor was.

 

 

6. Systemische begeleiding

Met een systemische opstelling breng je je omgeving, de mensen in je omgeving en de emoties en drijfveren van die mensen in kaart. Dat beeld levert inzicht op over jouw rol en jouw verhouding tot anderen in je omgeving. Ik begeleid je bij het drie-dimensioneel opstellen van jouw onbewuste beeld.

 

Een opstelling helpt je om letterlijk van een afstand te kijken naar jouw situatie of probleem. Alleen al het zien ‘wat er is’ geeft vaak rust en ruimte. Door bewegingen te volgen, een nieuwe ordening aan te brengen en de effecten daarvan te doorvoelen, vind je jouw oplossing en zie je nieuwe groeimogelijkheden.

 

 

7. PDS-behandeling

Zo’n 500.000 mensen in Nederland hebben last van het Prikkelbare Darm Syndroom. Deze klachten hebben vaak veel invloed op verschillende gebieden in je dagelijks leven: gezin, werk en vrije tijd. Met het behandelprogramma ‘Darmmanagement’ leer je je klachten aan te pakken en weer een normaal leven te leiden.

 

Het programma heeft tot doel de natuurlijke darmfunctie te herstellen. Ook pijnreductie, stresshantering en het opbouwen van zelfvertrouwen zijn belangrijke aandachtspunten. Om dat te bereiken wordt er gebruik gemaakt van een aantal technieken: het therapeutisch gesprek, lichaamsoefeningen en doelgerichte trance, zoals in (zelf-) hypnose.

 

 

8. EFT-based Relatietherapie

EFT (Emotionally Focused Therapy) is een warme en toegankelijke vorm van therapie. Het richt zich op emoties, begrijpen van liefde en verbinding binnen de partnerrelatie.

 

Wij kijken naar communicatie- en gedragspatronen binnen relaties en naar de onderlinge verbinding en bereikbaarheid. Je bouwt aan een veilige basis om moeilijke dingen te kunnen bespreken. EFT heeft een sterk positief effect op de verbondenheid in een partnerrelatie. De resultaten laten zien dat er na EFT-therapie heel weinig terugval is.

 

 

Hoeveel sessies therapie zijn er meestal nodig?

Ik werk met een kortdurende vorm van psychotherapie. De duur van de behandeling hangt wel af van de klacht, van de complexiteit van de problematiek en het tempo van de cliënt. Gemiddeld komen mensen bij mij tussen de vijf en twintig keer.

 

Het PDS programma (Darmmanagement) bestaat uit een intakegesprek en zes tot dertien vervolgconsulten over een periode van minimaal 3 maanden.

 

EFT Relatietherapie is ontworpen om te worden toegepast in 8 tot 20 partnerrelatie-therapie-sessies.

 

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

Stress, spanning, angsten, trauma's
Relatieproblemen
Podiumangst, faalangst
Prikkelbare Darmsyndroom

Therapievormen

 • Angst therapie
 • Burnout therapie
 • Coaching
 • Counselling
 • Depressie therapie
 • Eetstoornis therapie
 • EFT-relatietherapie
 • EFT-therapie
 • EMDR-therapie
 • Gesprekstherapie
 • Hypnotherapie
 • Integratieve psychotherapie
 • Life Coaching
 • Loopbaancoaching
 • Mindfulness
 • Mindfulness therapie
 • Online therapie
 • Oplossingsgerichte therapie
 • PDS-therapie
 • Personal coaching
 • Psychotherapie
 • Relatietherapie
 • Rouwbegeleiding
 • Stress therapie
 • Therapie
 • Traumatherapie
 • Werkgerelateerde therapie
 • Zwangerschapsbegeleiding

Behandeling van


Tarieven

 • Individuele therapie: € 110,00 per sessie van 1 uur
 • Relatietherapie: € 140,00  per 75 minuten

 

De meeste verzekeraars vergoeden deze behandelingen uit het aanvullend pakket.

 

AGB-code zorgverlener: 90-100666 AGB-code praktijk: 90-060275

Openingstijden

Maandag 08:30 - 18:00
Dinsdag 08:30 - 18:00
Woensdag 08:30 - 18:00
Donderdag 08:30 - 18:00
Vrijdag 08:30 - 18:00
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Reviews Therapie Amsterdam

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Amsterdam - Marianna

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 20 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Geen zorgen meer om prikkelbare darmsyndroom

Ik had jarenlang extreme last had van het prikkelbare darmsyndroom. Ik heb al alles geprobeerd. Na een jaar bij het ziekenhuis te hebben gelopen heeft mijn internist Marianna’s telefoonnummer gegeven. Dit voelde voor mij als de laatste kans om mijn buikklachten en de negatieve invloed op mijn stemming te verbeteren.

Toen ik bij Marianna binnen stapte, voelde het voor mij meteen goed en vertrouwd. Marianna heeft een warme en open houding. Zij luistert goed naar je en stemt goed af op jouw persoonlijke behoeften. Na een aantal sessies voelde ik al snel verbeteringen optreden. Mijn buikklachten namen af en ik voelde me emotioneel meer in balans en sterker.

Dankzij de rustige, fijne en persoonlijke aanpak van Marianna sta ik weer vol energie en geluk in het leven en hoef ik mij niet meer zorgen te maken om mijn buik. Ik zal dan ook mijn hele leven profijt hebben van haar therapie.


| 17 apr 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik heb veel tools gekregen

De sessies met Marianna hebben mij inzicht in mezelf gegeven. Ik heb veel tools gekregen. Een cadeau dat ik de rest van me leven kan toepassen.


| Amsterdam | 17 mrt 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Erg tevreden over Marianna

Erg tevreden over Marianna.
Zeer professioneel, veelzijdig in haar vak.
Voel me erg op mijn gemak bij haar.


| Amsterdam | 10 jul 2018
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Deskundig, warm en hartelijk

Marianna heeft mij geholpen mijn zelfvertrouwen terug te vinden. Ik worstelde al jaren met mijn onzekerheid op mijn werk en in mijn relaties.

Marianna is een therapeute die in staat is om op een liefdevolle manier de vinger exact op de ‘zere’ plek te leggen op zo’n manier dat je zelf niet anders kunt en wilt dan die onder ogen zien.

Haar ervaring, deskundigheid, warme en hartelijke persoonlijkheid maken dat ik me volstrekt veilig voel bij haar. Ik heb weer grip op mijn leven gekregen.


| 21 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Betrokken, integer en heel scherp

Betrokken, integer en heel scherp! Ik was nooit in staat om over mijn emoties te praten. Marianna heeft mij op een liefdevolle manier geleerd naar mezelf te kijken en moeilijkheden aan te pakken.

Marianna heeft een mooie mix van empathie, kunde, nuchterheid, intuïtie en humor. Een bijzondere therapeut.


| 1 jun 2017
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Enorm geholpen bij trauma

EMDR therapie bij Marianna heeft mij enorm geholpen bij het verwerken van een traumatische gebeurtenis uit mijn jeugd. Tijdens het intake gesprek heeft zij alles in kaart gebracht. Al na de eerste behandeling met EMDR waren mijn klachten sterk verminderd.

Ik voelde mij veilig en in goede handen bij Marianna. Ik raad haar zeker aan.


| Amsterdam | 22 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Betrokken therapeut, absolute aanrader

Ik kan niet anders dan lof schrijven. Je komt in een omgeving wat direct vertrouwd voelt en waar een mooie sfeer hangt.

Marianna heeft een bijzonder mooie manier van benaderen en ze gaat recht op het doel af.

Zij is een betrokken therapeut die echt naar je luistert. Ik heb veel aan haar te danken. Ik zou haar absoluut aanraden!


| 16 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Verder dan ik ooit had durven dromen

Ik ben bij Marianna gekomen via een vriendin die in therapie was bij haar. Bij eerdere therapieën van andere psychologen ben ik niet goed geholpen. Nu ben ik al verder dan ik ooit had durven dromen in zo’n korte tijd. 

Marianna is een heel ervaren therapeut. Dankzij haar openheid, vriendelijkheid en liefdevolle benadering voelde ik me altijd vrij om te vertellen.

Marianna heeft het vermogen om onder het oppervlakte van alledag te kijken en te doorgronden waar je werkelijk tegenaan loopt in je relatie, in je werk of op welk ander vlak dan ook. Haar uitstraling geeft je het idee dat zij haar werk met veel plezier doet. Ik kan haar van harte aanbevelen.


| 6 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Liefdevol, betrokken, deskundig

Marianna is een zeer ervaren therapeut met een brede medische kennis en een goed gevoel voor humor.

Zij heeft snel en efficiënt mijn problemen in kaart gebracht en behandeld. Marianna heeft een persoonlijke en deskundige benadering. Zij is liefdevol, betrokken en heeft alle aandacht voor je. Precies wat ik nodig had.


| Amsterdam | 2 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Zeer deskundige therapeut

Zeer deskundige therapeut. Prettige sfeer. Ik kan haar van harte aanbevelen.


| Amsterdam | 23 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Uitstekende behandeling

Uitstekende behandeling. Marianna is een hartelijke professional. Zeker aan te bevelen.


| Alkmaar | 27 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik voelde me echt begrepen

Met burn-out klachten heb ik mij aangemeld bij Marianna. Ik kon helemaal niets meer. Het was heel beangstigend.

Ik vond Marianna’s begeleiding heel fijn, persoonlijk en efficiënt. Ik voelde me echt begrepen. Binnen 3 maand was ik weer volledig aan het werk. 

Ik heb de signalen leren herkennen en weet nu ook wat ik moet doen als ik weer in de gevarenzone kom. Marianna is een fantastische coach.


| 23 nov 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik wist niet dat therapie zo chill kan zijn

Ik ben een student aan een Universiteit. Vanwege een ziekte heb ik een half jaar moeten stoppen. Daarna lukte mij niet om het weer op te pakken. Mijn scriptie af te maken werd een nachtmerrie.

Ik werd onzeker en had veel last van faalangst. Ik had zelf eigenlijk geen zin in therapie. Ik was 'gestuurd' naar Marianna. Ik had iets heel anders verwacht.

Marianna is echt gaaf. Ik had snel mijn motivatie terug en het vertrouwen dat het allemaal lukt. Ik wist niet dat therapie zo chill kan zijn!


| Amsterdam | 17 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ons huwelijk gered

We wisten niet meer hoe we elkaar konden bereiken. Marianna heeft ons enorm geholpen om patronen van ons zelf en van elkaar te begrijpen, oude patronen liefdevol los te woelen en in te laten zien waarom wij bij elkaar willen zijn.

Keer op keer legde ze met grote precisie de vinger op de zere plek, in heldere bewoordingen, met respect en rust.

Marianna was onpartijdig en respectvol naar ons beiden; het is haar gelukt om de verbinding tussen ons te herstellen. Ons huwelijk is gered en het vertrouwen in elkaar is hersteld. Wij hebben begrip voor elkaar waardoor er weer ruimte is voor liefde.


| Amsterdam | 11 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Als bijzonder prettig ervaren

Toen ik me aangemeld heb bij Marianna had ik last van angsten, waarvan ik wel kon zien dat ze zich heftiger voordeden dan nodig was. Het lukte me niet de vinger opleggen waarom het gevoel zo heftig was. Ik had geen zin om weer heel diep in mijn verleden te duiken.

Met Marianna leerde ik kijken naar wat er werkelijk gebeurde en wat dat opriep aan oude pijn. Die koppeling aan vroegere pijnlijke herinneringen veroorzaakte de heftige niet reële angsten in het nu.

Met een paar EMDR sessies is mij heel goed gelukt om dat te veranderen. Ik heb het werken met Marianna als bijzonder prettig ervaren. Zij heeft eindeloos veel geduld, straalt rust en vertrouwen uit. Ik vond het veilig om alles met haar te delen. Geen diep gegraaf maar verheldering van toen en nu.


| Amsterdam | 27 sep 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


To the point, warm en oprecht

Perfecte aanpak van mijn stress gerelateerde problemen die te maken hadden met mijn werkomstandigheden.

Marianna is scherp, to the point en nuchter, maar tegelijkertijd ook warm en oprecht belangstellend. Een top therapeut!


| 17 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Met hypnotherapie van mijn belemmeringen af

Marianna is een open en recht-door-zee therapeut met veel compassie en warmte.

Ik had last van een nare ervaring op het podium en het was voor mij heel belangrijk om iemand te vinden die ervaring heeft en bekend is met de kunstwereld. Marianna bleek hier de perfecte persoon voor te zijn.

Zij wist precies wat zij moest vragen en zeggen, zodat ik alles op een rij kon zetten. Met een paar sessies hypnotherapie was ik van mijn belemmeringen af. Nu kan ik weer genieten van mijn kwaliteiten op het podium. Veel dank daarvoor!


| Amsterdam | 17 aug 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Na EMDR-sessies mijn angst weg

Ik had veel last van vliegangst. Toen ik niet meer op vakantie kon had ik er genoeg van. Mijn vriendin was in behandeling bij Marianna en heeft haar sterk aangeraden.

Ik ben heel blij dat ik de stap heb gezet om naar haar toe te gaan. Na twee EMDR behandelingen is mijn angst al een stuk minder geworden. Ik durfde het weer aan om een vliegreis te boeken.

Ik zal vliegen nooit leuk vinden, maar nu (na een paar langere reizen) is het echt bewezen dat mijn angst helemaal weg is. Marianna is een hartelijke professional.


| 1 aug 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Marianna is great

I think she is great. I like her way of treatment. It's perfect! She always listens to what I say to her. Very patient.


| Amsterdam | 17 jun 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Professioneel, betrokken en warm

Na het plotseling overlijden van mijn vader zat ik ontzettend in de knoop met mezelf. Marianna hielp mij om mijn eigen leven weer op de rit te krijgen.

Marianna is een bijzondere vrouw. Professioneel, betrokken en warm.


| Amsterdam | 4 sep 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Interview

Lees hieronder het interview met Marianna .
praktijk


1. Waar zit je praktijk?

Mijn praktijk zit op de Weteringschans in Amsterdam Centrum. Daar werk ik van maandag tot en met  vrijdag.2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?

Toen ik docent werd aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie.

 

Ik begeleid en stimuleer psychotherapie-studenten met veel toewijding. Leren betekent veel voor mij. Het leidt tot inzicht, begrip, eventueel perfectie, geluk. In mijn vorige loopbaan was ik violiste op hoog professioneel niveau, onder meer in het Koninklijk Concertgebouworkest.

 

Ik ben mijn hele leven gewend aan altijd studeren, trainen, bijleren, interpreteren, vragen stellen, evalueren van eigen prestaties en zoeken naar een hoger niveau en meer verdieping.

 

Wie niet meer leert staat stil. Het is mijn ervaring dat je zelf het meeste leert door een ander iets bij te brengen: wie zijn eigen vaardigheden of kennis onder woorden moet brengen ten behoeve van een ‘lerende’ ander wordt gedwongen zich opnieuw te verdiepen in zijn vak.

 

Op dit moment ben ik kerndocent hypnotherapie, daarnaast geef ik les in integratieve psychotherapie en EMDR.3. Waarom ben je therapeut geworden?

Ik ben geboren in Hongarije en kom uit een muzikaal gezin. Toen ik op mijn vierde begon met vioolspelen was het voor mij vanzelfsprekend dat ik musicus zou worden. Als klein meisje wilde ik met hartstocht en passie aan iedereen overbrengen hoe mooi en bijzonder muziek is.

 

Het liefst stond ik dag en nacht op het podium. Tot mijn achttiende heb ik in Hongarije op beide instrumenten zowat alle prijzen gewonnen die er te winnen waren. Toen vertrok ik voor studie naar Londen, later studeerde ik in Duitsland en in Nederland. Ik was laureaat in meerdere internationale concoursen, ik kreeg een contract bij een Amerikaans management, maar de liefde hield me in Nederland. Ik trouwde (een musicus) en kreeg twee kinderen met hem.

 

Toen ik mijn eerste kind kreeg, realiseerde ik me dat het lastig is om én te reizen voor mijn carrière én bij mijn gezin te zijn. Eerder wilde ik nooit in een orkest spelen, maar toen realiseerde ik me dat ik een vaste baan moest hebben. Mijn leven lang voelde het podium als mijn thuis, maar vanaf dat moment kreeg ik podiumangst.

 

Hoe lastig en pijnlijk dat ook was, die plotselinge omslag fascineerde me ook. Ik had altijd al interesse in psychologie, maar dit was de aanleiding om me er serieus in te verdiepen. Ik overwoog een cursus psychologie te volgen; niet alleen voor mezelf maar ook voor mijn vioolleerlingen. Tijdens de achttien jaar dat ik al lesgaf, was ik regelmatig leerlingen met podiumangst tegengekomen. Ik kon hen op dat gebied echter niet helpen.

 

Na een leven op het podium heb ik zelf ervaren hoe machteloos je je kunt voelen als je thuis “de sterren van de hemel speelt”, en onder druk opeens niet meer.

 

Ik werd zo gegrepen door dit vak dat het uiteindelijk geen cursus werd, maar een hele studie psychotherapie en een vierjarige opleiding tot hypnotherapeut.4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?

Mensen die naar mijn praktijk komen liepen in hun leven vast, worden belemmerd door bepaalde klachten of bepaalde gevoelens en hebben begeleiding nodig bij het aanpakken van kun klachten, angsten, spanningen of onzekerheden.

 

Wanneer deze mensen soms al na een paar sessies gelukkig en vol vertrouwen in hun eigen kunnen de laatste keer mij een hand geven, geeft dat mij veel voldoening, het verleent zin aan mijn leven. Elke keer denk ik dat dit het mooiste is wat ik kan doen. Een prachtig vak.
leven


1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?

Mijn familie bezocht in Hongarije.2. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?

Er is in mijn leven heel veel gebeurd in de afgelopen vijf tot tien jaar. Ik ben benieuwd wat er allemaal op mijn pad komt in de komende vijf tot tien jaar. Ik blijf me zeker ontwikkelen en verdiepen in mijn vak. Ik wil wel meer tijd maken voor mijn gezin.3. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?

Ik ben nieuwsgierig naar veel. Hobby’s waren altijd moeilijk voor mij want zodra ik aan iets begin wil ik het heel goed doen. Zo begon ik bijvoorbeeld aan zwemmen en dansen op jonge leeftijd en kwam snel terecht in de nationale teams en wedstrijdgroepen. En dan is het niet echt een hobby meer.

 

Ik hou van koken. Ik lees graag echte literatuur. In mijn vrije tijd maak ik graag lange wandelingen met mijn gezin, bij de zee of in de duinen.4. Waar word jij blij van?

Als ik zie dat mijn kinderen gelukkig zijn. Van mooie muziek. Samen zijn of uit eten met familie en vrienden. Van de natuur. Van hardlopen.5. Heb je een partner en/of gezin?

Ik ben getrouwd met een pianist. Hij is intelligent, lief, heeft veel gevoel voor humor en is een goede vader. Hij blijft mij inspireren. Wij hebben een samengesteld gezin met vier mooie, lieve, gezonde kinderen. De oudste is 24, de jongste is 7 jaar.6. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?

Jazeker. Het mooie van mijn opleiding was dat je alles wat je leert ook zelf probeert en oefent. Door het ontwikkelen van een professionele attitude los je het dilemma in jezelf op, want er zit ook een stukje leertherapie bij.

 

Dat is vooral bedoeld om in jezelf dingen op te lossen die het werk als therapeut belemmeren. Bovendien professionaliseer je, zodat je anderen kunt begeleiden, mede op grond van wat je zelf ontwikkeld hebt.

 

Soms denk ik dat ik nooit gestopt zou zijn als musicus indien ik eerder terecht zou zijn gekomen bij een hypnotherapeut of integratief therapeut.7. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?

Dat ligt een beetje voor de hand: dan zou ik weer musicus zijn.
inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?

Grote musici, grote denkers en schrijvers inspireren mij.2. Wat is jouw missie?

Mensen helpen om hun eigen krachten te ontdekken zodat zij gelukkig kunnen zijn.3. Wat is jouw superkracht?

Ik stel mensen snel op hun gemak. Ik ben betrokken, oprecht nieuwsgierig en heb een aanstekelijk enthousiasme dat mensen inspireert.4. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?

Het werkt bij iedereen anders, maar geluk is iets waar iedereen naar op zoek is. Het is belangrijk om te beseffen dat je je geluksgevoel voor een groot deel zelf in de hand hebt.
Psychotherapie, Hypnotherapie, EMDR, Coaching, PDS-therapie, EFT Relatietherapie - Amsterdam - Marianna

Contact met Marianna

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten