Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ik realiseer mij dat ik mijn gevoel niet meer kan vertrouwen

Op zoek naar lotgenoten met ervaring.

Hallo Allemaal, mijn naam is Arjan, omgeving Zuid Holland.
Op papier heb ik het goed voor elkaar, ben 40 jaar, prachtige kinderen en een prachtige vrouw waar ik al meer dan 20+ jaren mee samen ben.
Financieel goed voor elkaar en kerngezond.

Toch begon vorig jaar mijn leven wat te veranderen, ik begon mij vaker te irriteren aan mij vrouw en voelde veel ontevredenheid. Ik had niet in de gaten wat er gebeurde, het sloop er langzaam in. Ik dacht we zitten gewoon even in een sleur.

Nu komt het ergste, sinds 9 maanden ben ik verliefd geworden op een jongere dame. Een wederzijdse liefde, maar zij heeft ook een gezin. Nooit, maar dan ook nooit in mijn leven had ik verwacht dat dit mij zou overkomen. Ik was gelukkig en overtuigd dat ik oud zou worden met mijn super lieve en prachtige vrouw. We hadden een top huwelijk en konden samen de wereld aan.
En toch is het gebeurd, eerst kwamen de wederzijdse gevoelens, nee dit kan niet, zij heeft zelf ook een gezin, dit kunnen we niet op het spel zetten. Een aantal keer geprobeerd en elkaar niet meer te zien en te spreken, wat dus gefaald is. Nu zijn we vele maanden verder en zitten we diep in een affaire.

Sinds kort vallen voor mij de puzzelstukjes in elkaar en ben ik er achter dat ik in een MLC zit. Ik realiseer mij dat ik mijn gevoel niet meer kan vertrouwen en ben heel bang dat ik de grootste fout van mijn leven aan het maken ben.

Ik weet echt niet meer wat ik moet doen. Waar ben ik in godsnaam mee bezig. Wat doe ik mijn vrouw en kinderen aan. Mijn gevoel zegt mij dat ik los moet, moet leven, met mijn nieuwe liefde. Maar dit gevoel vertrouw ik dus niet meer. Ik heb werkelijk waar de mooiste en liefste vrouw van de wereld, maar toch heb ik alleen het gevoel van 'houden van' en geen genegenheid gevoelens meer. Mijn acties zijn extreem egoistisch en helemaal niet zoals ik was.

Ik ben op zoek naar handvaten om dit te fixen, om hier doorheen te komen en te eindigen met mijn huidige vrouw. Ben op zoek naar lotgenoten die deze ervaring al hebben gehad, die mij kunnen vertellen dat ze enorm veel spijt hebben van een zelfde soort beslissing die ze gemaakt hebben.

Als iemand met mij hierover in contact wil komen, volledig anoniem, dan kan die mij mailen. 

(Redactie: Om mogelijk misbruik van persoonsgegevens te voorkomen, verwijderen we telefoonnummers en mailadressen enkele weken na plaatsing)

Arjan
19-08-2023
laatste reactie: 21-04-2024

10
7
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Dapper dat je dit deelt. Ik denk dat mijn man zich enorm herkent in jouw verhaal (maar hij weet ook de oplossing niet). Is een jaar terug plots vertrokken, was verliefd en kan toch de knoop niet doorhakken uit angst dat hij een verkeerde keus maakt.

Sterkte!

Nn
12-12-2023
Reageer:
Hai Arjan,

Wat moedig. En wat ellendig ook.

Hoe gaat het nu?

Anne
06-02-2024
Reageer:
Beste Arjan, beste redactie.
Is het mogelijk de contactgegevens van Arjan nog eens te vermelden.
Mijn vrouw zit in dezelfde situatie, zware midlife.
Ik zou er graag met deze jongeman over praten...

Gert
27-02-2024
Reageer:
De enige oplossing is om helemaal te breken. Als je het gevoel krijgt voor weer contact echt je verstand laten spreken. Niet vanuit gevoel gaan handelen. Het is een spiegel voor wat je mist. Steek de energie in je vrouw en doe de dingen met haar die je met de ander wil doen.

Michel
28-02-2024
Reageer:
Beste,

Ik ken jou niet persoonlijk maar ik wil je beslist vragen wat je inmiddels hebt gedaan?

Joyce
01-03-2024
Reageer:
Als je weggaat zul je een jaar max 1.5 jaar heel verliefd zijn. Alles is geweldig Daarna kom jé tot zinnen en denk je wat heb ik in godsnaam gedaan....en is het te laat...

Jan
19-04-2024
Reageer:
Beste Jan,

Spreek je uit ervaring dan...?

Gert
21-04-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>