Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Bedrogen met dit geheime intieme online contact

Goedemiddag,

Ik heet Jan 51 jaar en mijn vrouw is 50 jaar, en ben al 27 jaar getrouwd met mijn lieve vrouw.
Helaas ben ik er 3 weken geleden achter gekomen dat mijn vrouw al 2 jaar een intieme chat relatie heeft met een oud vakantie vriendje die ze maar 3 dagen heeft meegemaakt, en dat 30 jaar geleden, en toen alleen gekust heeft.
Ze heeft me echt alles verteld inmiddels, en ja ik geloof het hele verhaal.

Hij heeft haar opgezocht op facebook, en na 6 maanden stiekem leuke gezellige chat gesprekken te hebben gehad, is het naar een heel erg intieme online relatie gegaan, want ze hebben elkaar nooit ontmoet.
Allebei gelukkig getrouwd, en allebei 3 kinderen, dus een gelijke situatie thuis.
De afstand waar ze wonen ligt ook 120 kilometer uit elkaar.
Ze hebben inmiddels al 1,5 jaar bijna iedere week opwindende chats en foto's en video's naar elkaar gestuurd die heel erg erotisch zijn.
Ik ben er echt helemaal kapot van, want ik herken mijn vrouw hier helemaal niet in.
Ik zal hieronder een uitleg geven wat ik meegemaakt heb, en hoor graag reaties!

Ik kwam erachter toen ik zondag 3 september naar beneden liep en ze schrok enorm zag ik.
Er kwamen berichtjes binnen, en ze gaf uit eindelijk alles toe wat wel 5 dagen geduurd heeft om alles goed en eerlijk te vertellen.

Wat ik zo erg vind is dat ik mijn vrouw hier niet in herken, sterker nog, ze begint nu zelf ook in te zien dat ze zichzelf hier ook niet in herkend maar toch gebeurt is.
Ook de liefde in mij, ons gezin, alles wilde ze absoluut niet kwijt, en heeft nu enorme spijt.
Ze heeft over dit online contact ook nooit met iemand kunnen spreken, en het voelde voor haar als een apart wereldje wat ze "erbij" had.
Ze heeft de persoon waar ze me chatte ook nog nooit gezien, behalve de erotische beelden, maar zonder gezichts herkenning.
Alleen weekelijkse chats, zowel erotisch, als leuk en gezellig, maar ook 2 x per maand een kort normaal leuk en gezellig telefoon gesprekje van circa 10 minuten.

Mijn vrouw is heel sociaal, altijd goed voor mij geweest, en ik voor haar.
We hebben notebene de afgelopen 2 jaar 3000 kilometers aan wandelingen samen gedaan, heel veel leuke dingen gedaan, echt een super tijd samen gehad.
We kennen elkaar al 34 jaar, waarvan 27 jaar echt gelukkig getrouwd, en onze liefde is nu nog steeds heel erg goed.
Ruzie hebben we niet gemaakt, maar het ongeloof, verdriet, teleurstelling, dat ik bedrogen ben met dit geheime intieme online contact wat ze 2 jaar heel goed onderhouden heeft raakt mij heel erg diep van binnen.

Vragen blijven nu staan hoe heb jij dit kunnen doen, en dat vraagt ze zichzelf nu ook af.
Zal ze zich hebben verleiden door iemand die daar opuit was? Tja....maar ik was er zelf ook bij zegt ze, dus ik beb er zelf ook schuldig aan zegt mijn vrouw.
Maar dat het zover is gekomen, kan ze ook geen andwoord op geven.

Alle reacties zijn welkom, want wij begrijpen het zelf amper.
We blijven absoluut bij elkaar, want 34 mooie jaren samen zijn gooien we niet weg.


Jan
21-09-2023
laatste reactie: 26-11-2023

3
11
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Mooi dat jullie beslissen samen te blijven.

Er wordt niet gesproken over de seks in jullie relatie. Kan het zijn dat daar iets mist? Niet dat dit alles zou goedmaken, maar als je de oorzaak vindt kan er iets aan gedaan worden.

Anoniem
01-10-2023
Reageer:
N beetje spanning, wat waarschijnlijk nodig is voor haar.
Niets aan de hand! Je bent een lief mens Jan!

Daphne
26-10-2023
Reageer:
Inderdaad op zoek spanning, wees blij en probeer er iets leuks van te maken. Een keer meekijken tijdens de chat?

Cas
02-11-2023
Reageer:
Dag Jan,

ik begrijp je volledig. Ik heb hetzelfde meegemaakt. Mentaal overspel kan vervelender zijn dan een keer een scheve schaats rijden. Sex om de sex. So What.

Maar de jarenlange emotionele investering in een ander van je partner doet gewoon emotioneel pijn. Vooral het verborgene en het stiekeme.

Bij mij heeft een jaar geduurd vooraleer ik het een plaats kon geven.

En ja, je relatie verandert gewoon. Het (door dergelijke voorvallen blijkbaar) naïeve onbegrensde vertrouwen in je partner is weg. Dat komt niet meer volledig terug.

Jef

Jef
02-11-2023
Reageer:
Wou dat mijn vrouw zo lekker stout was

Ton
10-11-2023
Reageer:
Sukkel , hoe wanhopig moet je dan zijn.

Manmanman
13-11-2023
Reageer:
Je vrouw wil gewoon weten hoe een andere man is tussen de lakens

Manmanman
15-11-2023
Reageer:
Mensen hebben gewoon wat spanning nodig. Ik zou het zien als een mooie kans om meer te leren over wat jouw vrouw leuk, aantrekkelijk en spannend vindt. Mijn vrouw heeft ook mannen met wie ze intieme en sexy appberichten deelt. Ze vertelt mij als er wat leuks gebeurt en soms geef ik haar tips over hoe ze zo'n man nog wilder kan krijgen. Dat heeft een enorme erotische vibe tussen ons.

Geert
23-11-2023
Reageer:
Hi Jan na 27 jaar is de spanning wel een beetje verdwenen dat was bij ons ook het geval. Wil je er nog eens 27 jaar aan vastplakken dan is het tijd dat je een open gesprek aangaat met je vrouw.
Wij hebben dat ook gedaan en zijn tot de conclusie gekomen dat we opzoek moesten gaan naar een huisvriend. Was best een shock in het begin maar moet bekennen dat het achteraf alleen maar positieve dingen heeft opgebracht. Voor het gesprek hadden we 1 x in de 3 maanden seks en nu iedere week en de huisvriend komt 1 x per maand soms voor een trio maar ook vaak voor haar alleen. Nu 3 jaar verder kan ik alleen maar beamen dat we het weer 100% leuk met elkaar hebben.

Hans
23-11-2023
Reageer:
Ik wacht nog steeds Jan.

Ik zal hieronder een uitleg geven wat ik meegemaakt heb, en hoor graag reaties!

Debbie
25-11-2023
Reageer:
Hi Jan,

Ten eerste: bedankt voor het delen van jouw verhaal.

In het begin van een relatie is seks en opwinding maximaal. Waarom? Omdat je elkaar nog niet goed kent. Echter, hoe meer je elkaar leert kennen, hoe minder er sprake is van opwinding. Je hebt dan seks omdat het bij de relatie hoort, maar de seksuele gierigheid van het begin is verdwenen.

Maar, we blijven gevoelig voor seksuele opwinding. Jouw partner was hiernaar op zoek. Ze was op zoek naar een gevoel dat ze lang niet heeft gehad. De intieme chatter was de persoon de het haar kon geven.

Oplossing: een open gesprek voeren over haar behoeften en de jouwe. Wat wil ze en wat wil jij? Naarmate we ouder worden veranderen we, en zo ook onze behoeftes. Hoe deze veranderen moet voor de partner duidelijk zijn, anders weet je niet hoe je hierop moet inspelen.

Zie het zo: jouw partner weet dat je van tosti houdt en maakt dat al jaren voor je klaar. Nu komt er een moment dat je tosti niet meer lekker vindt. Als je het niet aan jouw partner zegt, zal deze het voor je blijven klaarmaken, met grote irritatie tot gevolg.

Gerold
26-11-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>