Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Arnie | Systemisch rouwtherapeut

Systemisch rouwtherapeut - Eindhoven - Arnie
Zingeving, rouw en traumaverwerking Eindhoven
Hertog Hendrik van Brabantplein 13
5611 PD Eindhoven
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtZingeving, rouw en traumaverwerking Eindhoven

Welkom bij mijn praktijk voor zingeving en specialistische begeleiding bij rouw en/of trauma door verlies of verandering.

Mijn naam is Arnie (1969) en ik ben pyschosociaal therapeut en systemisch rouwtherapeut. Verlies loopt als een rode draad door mijn leven. Naast het verlies van dierbaren door overlijden, heb ik een aantal miskramen gehad en ben ik ongewenst kinderloos. Verder heb ik te maken gehad met verlies van werk, verlies van relaties (o.a. echtscheiding) en met regelmatig (ernstig) ziek-zijn. Hierdoor is mijn passie voor het werken met mensen, die te maken hebben (gehad) met (traumatisch) verlies, ontstaan.


Ik kies voor een liefdevolle, persoonlijke aanpak. De begeleiding is altijd naar binnen gericht, aangezien ik ervan overtuigd ben dat iedereen de antwoorden al in zich heeft en de kracht in zich heeft om de uitdagingen van het leven te overstijgen. Door liefdevol en onbevooroordeeld aanwezig te zijn en de focus te leggen op de mens in plaats van op de problemen of tekortkomingen, creëer ik een veilige ruimte. Daardoor kun jij de nodige stappen naar binnen maken en kun jij jezelf weer vinden, voelen, vertrouwen, en zijn.

Naast deze basishouding (presentiebenadering), maak ik gebruik van verschillende methodieken, zoals Systemisch werken, Poppetjestaal en Voice Dialogue.

(Familie)opstellingen is een vorm van systemisch werken om inzicht te krijgen in jouw plek in het systeem en je verhouding met de anderen in dat systeem. Het systeem kan zijn je familie, gezin, organisatie, vereniging, vrienden(groep), etc. Ik doe dit o.a. met vloerankers (placemats) en met de Poppetjestaal.
De Poppetjestaal is een methodiek die, met behulp van Playmobil poppetjes en andere materialen, inzicht en overzicht geeft in de mens in relatie tot zichzelf en de ander, in het hier en nu en in zijn geschiedenis. Het maakt de innerlijke belevingswereld visueel, waardoor je op een veilige manier (traumatische) ervaringen in beeld kunt brengen zonder het gevaar voor hertraumatisering.
Voice Dialogue is een krachtige methode, waarbij we jouw ikken of subpersonen gaan identificeren. Je leert op een zorgvuldige, liefdevolle en diepgaande manier de verschillende kanten van jezelf beter kennen en ontwikkelen.

Je kunt rekenen op een oprechte betrokkenheid en een objectieve en doelgerichte benadering, maar ook plezier.

Ik heb een praktijk in Eindhoven die goed bereikbaar is, zowel met het openbaar vervoer als met de auto. En er is voldoende parkeergelegenheid (betaald parkeren).
In uitzonderingsgevallen kan ik ook op huisbezoek komen.
Daarnaast behoort online begeleiding tot de mogelijkheden.


Vergoeding is in de meeste gevallen (gedeeltelijk) mogelijk via het pakket alternatieve zorg van de aanvullende zorgverzekering.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Hartelijke groet,
Arnie

Therapy guidance also possible in English.

Online therapie

Echt contact en verbinding zijn essentiële ingrediënten voor een goede begeleiding.

Mocht je echter de voorkeur hebben, vanwege corona of andere redenen, om een aantal sessies online te doen, dan is dat ook mogelijk. Ik kan deze (AVG proof) aanbieden via Microsoft Teams. 

 

Uiterlijk een kwartier voor de sessie ontvang je een mail met een link. Met een klik op de link begint de sessie op het afgesproken tijdstip.

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Opleidingen
✓ HBO Bachelor Sociaal Pedagogische Hulpverlening

✓ HBO-opleiding Analytische Therapie

✓ HBO-opleiding Psycho-Sociaal Werkende

 

Curussen
✓ Voice Dialogue bij kwetsbaarheid en trauma

✓ Begeleiden bij trauma na (seksueel) misbruik

✓ The Wisdom of Trauma

✓ Matercourse Systemisch werken met traumatisch verlies

✓ Basiscursus Hechting

✓ Hechting en relaties

✓ Narcisme

✓ Werken met het zenuwstelsel: de polyvagaal theorie

✓ Verlies in beeld / Poppetjestaal
✓ Vonken van Verlangen
✓ Contextuele Introductie Opleiding
✓ Ongewild Kinderloos, Onvervuld Verlangen
✓ Jongeren en verlies
✓ Rouw bij dementie
✓ Ik lust je rouw
✓ Rouw- en verliesverwerking
✓ Stervensbegeleiding
✓ Omgaan met dood, sterven en leven

✓ Werken met tekeningen

✓ Werken met symbolen
✓ Edukinesiologie en Touch for Health
✓ Individuele coaching met de Zelfconfrontatiemethode
✓ Psychopathologie
✓ Omgaan met Agressie en Conflicthantering
✓ Basiscursus Verslavingszorg
✓ Jaarprogramma Hooggevoelige VrouwenRegistraties

Specialisaties

Specialisaties

Mijn praktijk biedt zingeving en specialistische begeleiding bij rouw of trauma door verlies of verandering.
Ik heb mij gespecialiseerd in verlies-/traumawerk met de Poppetjestaal, in Systemisch werken met vloerankers en de Poppetjestaal, en in Voice Dialogue.

Afhankelijk van de hulpvraag zijn er gemiddeld 10 sessies nodig.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

Rouw: rouwen is het verwerken van een groot verlies, zoals verlies van een dierbare door echtscheiding of door overlijden, maar ook door een ziekte als dementie. Het verlies van een ouder, een kind of een miskraam. Het verlies van een huisdier. Het verlies van een baan of falen voor een studie. Het verlies van gezondheid of van een lichaamsdeel. Het verlies van toekomstdromen, zoals ongewenste kinderloosheid. Etc.

In therapie ga je leren omgaan met de veranderingen in je leven na verlies.

 

Trauma: trauma is datgene wat het zenuwstelsel niet heeft kunnen verwerken; een psychische verwonding die zich in ons zenuwstelsel, geest en lichaam vastzet en die nog lange tijd na het voorval in ons aanwezig blijft en op elk willekeurig moment getriggerd kan worden. Trauma is dus niet wat er met je gebeurt maar wat er in jou gebeurt als gevolg van een gebeurtenis.

In therapie ga je het trauma opdiepen en neutraliseren.

 

Vroegkinderlijk trauma of Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering: de schadelijke psychische, biologische en sociale gevolgen van stressvolle en potentieel traumatische gebeurtenissen tijdens de kinderjaren.

In therapie ga je de trauma’s uit je verleden achterhalen, blootleggen en neutraliseren.

 

Zingeving: zingeving gaat vaak gepaard met levensvragen over spiritualiteit, levensbeschouwing, inspiratie en waarden. Over de zin van het leven en onlosmakelijk daarmee verbonden; de dood. Het is de zoektocht naar de zin, de bedoeling of het doel van het leven. Wat maakt het leven de moeite waard?

In therapie ga je kijken wat ervoor nodig is om weer in contact te komen met jezelf, jouw levenskracht en weer zin te krijgen in en/of geven aan je leven.

Tarieven

Individuele sessie: €84 voor een uur en €21 per extra kwartier
Relatiesessie: € 112 voor een uur en € 28 voor elk extra kwartier

Een kennismakingsgesprek is -tot 30 minuten- gratis en vrijblijvend. Duurt het gesprek langer dan een half uur, dan geldt het reguliere tarief voor het volledige gesprek.

Tarieven gelden bij bezoek aan mijn praktijk. In uitzonderinggevallen breng ik huisbezoeken. Dan geldt een toeslag van €40 per uur en €0,25 per kilometer.

Wanneer je een aanvullende zorgverzekering hebt, dan kom je in de meeste gevallen in aanmerking voor een vergoeding. De vergoeding is afhankelijk van de polis bij je zorgverzekeraar. Je kunt de vergoeding van je zorgverzekering controleren door te kijken op: lvpw.nl.
Indien er geen vergoeding plaatsvindt vanuit een aanvullende zorgverzekering, dan komen de kosten voor eigen rekening.

Openingstijden

Maandag 10.00-17.00 uur
Dinsdag 10.00-17.00 uur
Woensdag 10.00-17.00 uur
Donderdag 10.00-17.00 uur
Vrijdag 10.00-17.00 uur
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Zingeving, rouw en traumaverwerking Eindhoven

Hieronder staan een aantal reviews over Zingeving, rouw en traumaverwerking Eindhoven - Arnie

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 6 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


I can recommend Arnie sincerely!

I am very happy I found Arnie. I feel very safe to express myself in our sessions and very supported to work on myself. I really appreciate her visual approach and I am looking forward to working with her in the future. I can recommend Arnie sincerely! Thank you Arnie, for all the guidance and support.

| Eindhoven | 16 feb 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


My sincerest thanks

I would like to express my sincerest thanks for all the care and support you gave to me, during a hard time after losing my brother.

Thank you once again for all of your unflinching support and care during therapy sessions.
Your clients are so lucky to have you as their therapist.

| Eindhoven | 28 mei 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik beveel je haar aan als steun en toeverlaat

Mijn naam is Hans en mijn vrouw Jannie heeft Alzheimer.

Toen dat werd vastgesteld door een bezoek aan de Geriatrie was dat een schok en we zeiden toen: "Dat redden we samen wel."

Ja hoor; dat gaat een hele tijd goed. Maar het wordt na een tijd toch een verpleeghuis. Je word dan na 56 jaar huwelijk uit elkaar getrokken. Je valt dan niet in een gat, maar je stort er in. De verpakking is er nog, maar de inhoud is weg.

Ik voelde op een zeker moment: ik heb hulp nodig. En via de huisarts/praktijkondersteuner kwam Arnie bij mij op bezoek en werd er gepraat en raad gegeven. En dat gaat heel fijn. Men noemt het: dan zit je in een rouwproces. Hoe lang gaat dat dan duren? Dat is dus een goede vraag. Oftewel: het komt te paard en keert te voet.

Mocht je hulp zoeken, ik beveel je haar aan als steun en toeverlaat. De gesprekken gaan heel warm en menselijk.

Hans de Jong, Eindhoven

| Eindhoven | 13 jan 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik raad Arnie aan

Bij Arnie voelde ik me vanaf het eerste moment welkom. Ze is een fijn luisterend oor en ik heb antwoorden en inzichten gekregen op mijn vragen/problemen.

 

Ik raad Arnie aan omdat de sfeer tijdens de sessies heel open en vertrouwd is. Je kunt je ei kwijt en door de manier van werken krijg je inzichten die erg helpend zijn.


| 4 dec 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


An amazing experience with Arnie

It is an amazing experience with Arnie. She is a professional therapist who is patient, empathetic, supportive and inspiring. I

love to talk and share my struggles with her because she can always guide me to calm down and reflect and help me to become more self-conscious about myself.

I really appreciate her supports to make me see the positive side and feel confident:) Looking forward to our future sessions, Arnie!

| Eindhoven | 30 nov 2021
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Really amazing therapist

Really amazing therapist who is willing to listen and gives a very unique insight into all problems.

| Eindhoven | 4 jun 2021
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten