Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Moeten we hem afleiden zodat hij stopt?

Dag allemaal, mijn zoontje van 5 heeft de diagnose ASS. Het is een lief en slim kereltje, we hebben niet al te serieuze problemen met zijn gedrag.

Ik heb alleen vraag mbt het "stimmen" wat hij doet. Ik bedoel daarmee dat hij heen en weer gaat rennen, een hummend geluid maakt en fladdert met zijn armpjes. Het herkenbare beeld van jonge kinderen met autisme zegmaar. Van wat ik heb begrepen doet hij dat om een soort van rust te krijgen wanneer het volloopt in zijn hoofd. Nu vind ik het geen probleem wanneer hij dat doet, mijn vrouw daarintegen vind het lastig en ze denkt dan dat het op zo'n moment niet goed gaat met hem en dat we het tegen moeten gaan door hem af te leiden. Mijn vraag is nu : is dat zo? Moeten we hem ten alle tijden wanneer hij begint te stimmen af leiden met iets zodat hij stopt? (Zou behoorlijk intensief zijn voor ons) Kan toch geen kwaad lijkt me dat hij gewoon af en toe heen en weer sjeest. Jammer voor de onderburen natuurlijk, maar das pech in een oude flat. We hebben boven ons ook een autistisch jongentje rondrennen dus we weten wat het inhoud.

Pauw
26-10-2023
laatste reactie: 17-01-2024

3
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hallo Pauw,
ik heb 3 kinderen die autisme hebben en elk stimt op zijn eigen manier. Dit hebben ze echt nodig om rustig te worden en alle stress van die dag te verwerken. Als je gaat afleiden stel je het alleen maar uit.
als ze geen kans krijgen om te ontstressen kan het resulteren in een shut- of melddown. en geloof me dat wil je niet.


ant
19-11-2023
Reageer:
Eens met ant!

Ik ben volwassen en beweeg en wapper ook wel eens met mijn armen of handen of laat mijn botten kraken.

Daarnaast heb ik ook nog eens ADHD. Ik beweeg veel met armen en handen als ik praat. Het is wel eens voorgekomen dat iemand mijn armen vastpakte terwijl ik aan het praten was en me afremde. Ik werd erg boos en gaf de persoon een duw want vind het niet fijn als iemand aan me zit als ik praat en me in mijn bewegingsvrijheid beperkt. En ik reageer dan erg impulsief.

Ja,het is nodig om te ontstressen ook al snap ik dat niet iedereen dat meteen begrijpt en dat dit wel eens lastig wil zijn. Ben er zelf open over en de meesten tonen gelukkig begrip hiervoor.

Barbara
19-11-2023
Reageer:
Bedankt voor de reacties, ik laat hem ook altijd zijn ding doen. Behalve op de bank springen ivm de veiligheid :) . Mijn vrouw blijft het moeilijk vinden maar raakt er denk zelf overprikkeld door.

Pauw
17-01-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>