Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Het lukt hem niet om alleen voor de kinderen te zorgen

Mijn man heeft autisme. Sinds wij 2 kinderen hebben lukt het hem niet meer om alleen voor de kinderen te zorgen als ik aan het werk ben of iets met vriendinnen doe, sporten. Er ontstaan onveilige situaties, geeft niet de aandacht die ze nodig zijn, kinderen komen nooit buiten, iets halen bij de winkel is te veel gevraagd, en geen ritme in de dag. Hoe kan ik mijn eigen dingen blijven doen zonder steeds afhankelijk te zijn van een oppas. En dat ik hem toch af en toe alleen kan laten met de kinderen.

Fiep
24-09-2023
laatste reactie: 28-02-2024

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ik heb zelf geen kinderen (bewuste keuze) omdat mijn man Asperger bleek te hebben.
Ik heb aan de psycholoog eerlijk gevraagd hoe het er dan kan uitzien omdat ik me zorgen maakte(de problemen waar jij mee zit) dat alles terecht zou komen op de schouders van de partner.
Ik ken zelf ook nog een gezin(man blijkt ook autisme te hebben) en de vrouw daar van het gezin doet alles...(zit ook tegen burnout aan) Het enige advies dat ik je kan geven(iemand zonder kinderen) Is misschien je verhaal te delen met een huisarts of psycholoog(ook goede vrienden) mensen die naar je kunnen luisteren en advies kunnen geven of eventueel kunnen bijspringen indien nodig.
Ik weet nog dat ik vroeger lijstjes maakte voor mijn man als ik weg was(huishoudelijke taken) maar helaas werkte dit ook niet altijd de helft was vaak niet gedaan.
Ik weet niet in hoeverre dit bij jou man kan helpen? om een soort van lijstje te maken waar die dan op terug kan vallen en wat er gedaan moet worden.
Dit is het enige advies dat ik je kan geven.
veel sterkte! en denk aub ook heel goed om jezelf en ontspanning is echt nodig. Ik heb geen kinderen maar zelfs zonder kinderen is het soms echt zwaar en heb ik echt behoefte aan tijd voor mezelf en leuke dingen.

Fiep
28-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>