Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Mijn vrouw heeft sinds een jaar of 8 nu een depressie

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Mart, 44 jaar en 23 jaar getrouwd. Helaas heeft mijn vrouw sinds een jaar of 8 nu een depressie. Maar het heeft lang geduurd voordat ik erachter kwam dat het daadwerkelijk een depressie was. Zaken omdraaien, het buiten zichzelf stellen, alles wat er mis ging lang aan mij. In het begin ging ik erin geloven, tot t kwartje viel bij mij. Toen ik dat ging benoemen ging t in onze relatie steeds slechter. Hoeveel begrip op ook toonde, niks werkte. Op momenten zat ik er ook doorheen, niemand begreep mij echt, ben daardoor ook veel mensen kwijtgeraakt.
De depressie ging verder en verder, stiekem gedrag kwam erbij, liegen etc. Tot het moment kwam dat zij bij ons gezin weg wilde, op de dag van een gezinsvakantie. Ik bleef achter met huilende kinderen, en kwam er later achter dat ze vertrokken was naar een andere man, waar ze al een poos een affaire mee had. Later bleek dat hij niet de enige is geweest.
Ik moest overal zelf achter komen, en heb tig leugens aangehoord, en heb haar telkens vergeven , omdat ik haar depressie de schuld gaf. Maar in plaats dat het beter ging, ging ze door met verwoesten. Tot het echt niet meer ging en in therapie intern naar Spanje ging. Ik zorgde voor de kinderen, en heb haar bezocht tijdens de 6 weken. Het leek beter te gaan, tot ze weer thuiskwam. Daar ging t weer steeds slechter, dat is nu ruim een jaar geleden en zo is t met hele diepe dalen, en hele kleine lichtpuntjes. Ik mis de liefde, het gezien worden, iemand die mij eens een hart onder de riem steekt, begrip.. herkenbaar voor iemand?
Alvast dank voor het lezen van dit bericht

Mart
19-09-2023
laatste reactie: 27-01-2024

4
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
begrijp ik uit jou verhaal dat je dan nu nog steeds met je vrouw bent ondanks alles ?

Gerda
15-11-2023
Reageer:
Dit is geen depressie, en al zou dat wel zo zijn , daarmee is iemand echt niet ontoerekeningsvatbaar of zo. Deze persoon ook niet. Dit is een andere stoornis.
Sterkte

Mabel
02-01-2024
Reageer:
Ik herken heel veel in jou verhaal.hier ook mijn partner 5 jaar in een zware depressie.jaren lang gelogen dat hij naar een psycholoog ging.ook ik ben erachter gekomen dat hij een relatie had.zei dat hij niets voor haar voelde.het was omdat hij bij haar een masker op kon zetten alsof er niets aan de hand was.is er nog 1 jaar mee doorgegaan.zonder dat ik het wist.hij is nu 2 weken op de dagbehandeling psychiatrie.dit voor totaal 6 weken.ik knok al 5 jaar voor hem.krijg hier zelf 0 voor terug.doodvermoeiend.en hoop nog steeds dat hij er wel uit gaat komen.het ergste vind ik nog de leugens.ik vertrouw hem nergens meer in.maar loslaten lukt mij ook niet

Es
27-01-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>