Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Moeilijk dat ik steeds mijn vriend moet instructies geven

Wij zijn nu 3 jaar samen.
Ik vind het moeilijk dat ik steeds mijn vriend moet instructies geven. Als er iets moet gebeuren in huis en het lukt niet, dan komt hij om de haverklap verslag uitbrengen of vragen stellen. Hij is dan ook erg onzeker, neemt héél veel tijd voor dergelijke klussen en kan er als een klein kind bijstaan.

Het gaat dan bvb over de olie bijvullen van de auto, wat hij nog nooit had gedaan. hij moet dan met filmpjes alles uitzoeken, trechter gaan kopen, enz...dan 4 soorten filmpjes bekijken om zeker te zijn,.. Terwijl ik eigenlijk deze klus zelf op 3 minuten geklaard had. Hij is hier nu 1,5 u mee bezig geweest alles samen. Ik wil ook niet steeds alles overnemen, want dat is een ook vermoeiend en niet fijn voor zijn zelfvertrouwen. Ik zeg er dus maar niets van maar het frustreert want het maakt dat ik altijd moet zorgen voor alles, en de leiding moet n

Herkennen jullie dit?

Ilse
04-08-2023
laatste reactie: 19-09-2023

3
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Herken het heel erg vooral dingen in het huishouden.
Als ik niet aangeef de container moet naar buiten,of de tuin moet weer eens gesnoeid worden of ruim je rommel op gebeurt het 9 van de 10 keer niet.
is inderdaad heel erg vermoeiend je voelt je overal verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in het huishouden.
Door Autisme heeft mijn man geen overzicht in het huishouden(hij ziet het ook niet als er rommel ligt) het stoort hem niet. Toen hij op zichzelf woonde vroeger was het ook echt een enorme rommel (geen structuur) in het huishouden.

Leontien
15-08-2023
Reageer:
Ik merk weinig liefde voor jullie vriend/man met autisme in jullie reactie. Het autisme is onderdeel van hem, het kan niet ververst worden net als de olie, of opgeruimd net als het huis. Het zit ook in alle goede dingen aan hem. Focus je daar op zou ik zeggen. Of ga bij hem weg.

Erwin
03-09-2023
Reageer:
@ Erwin

Betekend niet dat iemand met autisme niet aan dingen kan werken... en als de partner heel veel op zijn bordje krijgt(raakt die opgebrand) en ik ben ook opgebrand geweest.
Heeft niets te maken met liefde.
Mijn partner heeft aangegeven niet zonder mij te kunnen en ik zie ook de goede kanten maar dat wil niet zeggen dat het af en toe heel moeilijk en zwaar is.
Wil niet zeggen ik heb autisme... dus ik ben nu eenmaal zo dat zal nogal makkelijk zijn. Ik heb bijv geen autisme maar weer andere karaktertrekken die verbeterd kunnen worden(daar werk ik ook aan) misschien moet je eens een paar jaar in onze schoenen staan dan praat je misschien anders.

Leontien
19-09-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>