Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Al snel werd duidelijk dat hij niet meer te redden viel

2 juni jl is mijn inwonende zoon onverwacht overleden aan een hersenbloeding. In de nacht hoorde ik een harde klap, liep snel de slaapkamer uit en zag mijn zoon liggend op de grond met zijn hoofd hangend tegen een kastje aan, naar lucht happen. 112 gebeld, 3 ambulances, 2 politieauto's, brandweer (om mijn zoon door een slaapkamerraam naar beneden te begeleiden) traumahelikopter, naar Westeinde ziekenhuis Den Haag. Aangekomen aldaar werden er scans gemaakt van zijn hoofd. Er was een bloedvat geknapt in de hersenstam en al snel werd duidelijk dat hij niet meer te redden viel. Familieleden gebeld, jongste zoon heeft zijn invalide vader opgehaald. Ruim drie uur later stierf hij, 50jr. Een gezonde sterke kerel, nooit ziek, hoogstens een griep of verkoudheid. Onze wereld stortte in. Zijn toch al wat kwetsbare vader,mijn man heeft het niet meer kunnen verwerken en is 5 juli jl gestorven. Vrijdag as de 14e juli wordt, ook hij gecremeerd. Zowel mijn lieve man waarmee ik einde van het jaar 55jaar getrouwd zou zijn, als mijn zoon, mijn steun, mijn maatje en zijn vaders mantelzorger. Dit is zo wreed, hoe kan je zoiets verwerken. Ik ben nu alleen. Ik heb wel gelukkig nog mijn jongste zoon die een grote steun is, maar hij woont in het Zuiden en ik in het Westen. Bovendien heeft hij een groot gezin, drukke baan, dus na de crematie van zijn vader zal dit ook minder worden, en dat is ook normaal. Ik weet, ik ben in 1 maand tijd, 2 zeer dierbare verloren, dus zit ik volledig nog in de rouwtijd, maar ik vraag me af, kom ik hier ooit nog overheen, ik voel me zo alleen.



Gerda
12-07-2023
laatste reactie: 25-07-2023

3
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Heel veel liefs en de kracht om dit grote verlies te verwerken. Ik weet hoe het voelt en hoe eenzaam je kunt voelen. Sterkte.

es
24-07-2023
Reageer:
Hallo Gerda,
Sommige situaties kunnen wij inderdaad als mens niet begrijpen. Je verdriet moet onnoemelijk zwaar zijn. Ik ben al veel mensen verloren, mijn man, mijn broer, mijn moeder is op haar 63ste verongelukt. Onlangs is mijn kleindochter geboren met een ernstig hersenletsel door een tekort aan zuurstof. Er is geen hoop meer zeggen de dokters. Er is altijd een rouwproces nodig met veel liefde en begrip van uw omgeving. De reden Dat mensen zo ongelukkig kunnen zijn en daar ook aan sterven is Dat Ze niet meer weten dat de dood niet bestaat, we veranderen alleen van vorm. Het is zo mooi in de geestelijke wereld. Altijd een aangename temperatuur, zomerland is zo mooi, prachtige gebieden. Uw zoon en uw man worden daar omringd door de beste zorgen. Uiteindelijk veroorzaken wij als ziel onze eigen dood, helaas voor veel mensen niet te accepteren en niet te begrijpen, en dat is ook moeilijk Want Je hebt er als mens niets over te zeggen. Steek een kaarsje aan en praat met hun, ze kunnen alles nog horen, en ze kunnen je zien, jij helaas niet, dat is tegen de wetten van incarnatie. Wij moeten het op aarde als mens doen. Het is zo fijn daar, geen zwaartekracht meer, je kunt overal naar toe vliegen, je hoeft maar iets te denken en je bent er al. Je bent nooit alleen. Ieder mens heeft een geestelijke begeleider die vanaf je geboorte 24u bij je is, die heb je zelf gekozen. Spreek met hem en vraag hulp. Dat heb ik 20 j gedaan, ik heb hem ook een naam gegeven. Daarna ben ik iedere dag contact gaan maken met mezelf, ik ben alles wat ik nodig heb en van daaruit ga ik relaties aan die gelijkwaardig en respectvol zijn. Ik ben ook vrijwilligerswerk gaan doen. Als je om je heen kijkt is er zoveel te doen, zoveel mensen die je nodig hebben, je moet alleen maar willen. Om de overledene moet je niet meer treuren, die hebben het beter dan wij, die leven in een grotere realiteit, wij leven in een illusie. Kop op, maak nog iets prachtigs van je leven zodat zij met liefde en trots vanuit de geestelijke wereld naar jou kunnen kijken. 💕⚘

Elissabet
25-07-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>