Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Geen idee wat ik heb, maar het lijkt wel op HSP

Via google kwam ik op deze website terecht. Ik heb geen idee wat ik heb, maar het lijkt wel op HSP. Even mijn situatie beschrijven:

Wanneer ik een hele dag gewerkt heb, dan kom ik thuis en krijg ik mijn klop. Dan wordt het zéér donker in mijn bovenkamer, enerveer ik mij aan alles, zeg ik geen woord tegen mijn vriendin, sfeer onder het vriespunt, enz...

Ik ga dan meestal al gaan slapen om 19u30 omdat het niet meer uit te houden is. De dag nadien is het beter, maar dan werk ik meestal maar 4u. Ik ben namelijk zelfstandige.

Ik vind dit enorm erg voor mijn vriendin en in de tweede plaats ook enorm erg voor mijn eigen bedrijf. Als ik 8u werk dan bekoop ik dat 's avonds enorm. Als ik maar 4u werk heb ik dit niet, maar dat is uiteraard geen optie als zelfstandige.

Na het lezen van HSP heb ik geleerd dat ik moet pauzeren, iets wat ik nooit doe. Ik werk non stop zonder pauze (mentale job - geen fysieke job) ook eten doe ik achter mijn computer.

Hopelijk werkt het door bv ieder uur 10 minuten te gaan wandelen. Maar fulltime werken non stop dan is het iedere avond WO2 in mijn hoofd. Zeer donker, zeer somber en 0,0 ontspanning :'(

Dimi
17-03-2023
laatste reactie: 17-03-2023

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ik ben nog vergeten te zeggen dat ik tientallen geluiden niet kan verdragen (mijn hond die lekt, zilverpapier, lepel tegen plastiek, ...)

wat me dan ook bij HSP deed komen via google...

Dimi
17-03-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>