Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Zo naar elkaar toe gegroeid dat ik niet meer bij hem kan zijn

Kan iemand mij alsjeblieft helpen.. Ik heb het gevoel dat mijn partner mijn alles is en voelt als de ware, maar iets in mij verzet zich om me volledig aan hem te binden over over te geven. In het begin was hij niet mijn type en voelde ik mij niet heel erg aangetrokken, maar door zijn persoonlijkheid begon ik hem echt leuk te vinden en dat is alsmaar gegroeid. Tot op het moment dat wij zo naar elkaar toe zijn gegroeid dat ik niet meer bij hem kan zijn. Ik wil hem, maar ik kan momenteel niet eens met hem praten (we hebben zelfs wat afstand genomen). Iets blokkeert. Als ik in zijn aanwezigheid ben, is alles in orde, maar als ik niet bij hem ben, voelt mijn lichaam constant de pijn van het verlies van hem en dat hij niet meer in mijn leven is. Alsof ik in een break-up zit, terwijl ik nu juist hoor te genieten. Ik voel constant pijn, spanning, stress en angst. Ik kan zo niet meer leven. Ik snap het gewoon niet en ik word er gek van. Het wordt erger en op dit moment kan ik niet eens meer van het leven genieten. Alles triggert me. Ik kan niet naar muziek over liefde luisteren of films over liefde kijken. Ik weet dat ik verlatingsangst/bindingsangst heb, maar hij geeft me al genoeg zekerheid. Dus het moet iets anders zijn.. Kan het zijn dat mijn lichaam me vertelt dat ik het uit moet maken, ook al is hij mijn alles en kan ik me niet voorstellen zonder hem te leven????

Anoniem
09-03-2023
laatste reactie: 31-03-2023

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hi. Je verhaal greep me aan, omdat ik er iets van herkende. Diep in je hart weet je het antwoord’ heb ik altijd gehoord en die heeft mij geholpen. Als ik iemand geweldig vond, dan wilde ik veel contact, veel daten en kon het nooit té veel zijn, maar zodra ik merkte dat HIJ iets uitgetuned was, raakte ik in paniek: ik merkte dat er afstand kwam en daar kon ik niet mee om gaan dus nam oók afstand.
Is dat nu bij jou ook het geval? Hebben jullie het over gevoelens? Deel je dit met elkaar? Het is belangrijk het over je gevoel te hebben met hem. Als je bang bent dat dit hem laat afschrikken, is dat al een antwoord. Hij hoort je volledig te accepteren en naar je te luisteren.
En nog wat vragen: ben je blij als hij naast jou loopt, ben je trots, wil je hem aan je vrienden voorstellen, vergeet je de wereld even als jullie samen zijn’ of vul je een leegte in je hart en romantiseer je het, omdat het idee van ‘dit zou het echt moeten zijn’ je ‘verliefd’ laat voelen, terwijl dit eigenlijk niet het geval is.
Dit gevoel wat je hebt; angst etc is idd heel naar. Neem even afstand, maar deel dit wel. Wees eerlijk met hem :) en als je geen antwoord kunt vinden.. laat je alsjeblieft niet leiden door angst.

B.
18-03-2023
Reageer:
Hoi. Zie het eens van deze kant. Als hij niet bij je is, voel je je lamlendig, correct? Terwijl hij gewoon naar zijn werk of naar de winkel is. Wat nu als hij dood is? Hoe ga je je dan voelen? Waar ik op doel, is wat je nu dus voelt, de gevoelens zijn die pas over jaren en jaren komen. Verspil je tijd er niet aan. Het voorkomt dat je een leuk, ontspannen leven kunt leiden.

Anoniem
31-03-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>