Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Mijn vriend heeft last van stemmingswisselingen

Mijn vriend heeft last van stemmingswisselingen, volgens mij. Ik ben op vrijdag en zaterdag bij hem. Vaak gebeurt het op vrijdagmiddag, net wanneer ik er ben. We hebben dan geluncht, na een ochtend waarin hij dan helemaal niets gegeten heeft. Dan wordt hij stil en kan sarcastische opmerkingen maken, zeker naar mij toe. Die zijn dan volstrekt onredelijk en onbegrijpelijk. Er is een nieuwe laptop. Hij wil de binnengekomen mails anders sorteren. Hij was al bokkig omdat inloggen niet meteen lukte. "Hoe doe ik dat?" Ik loosde de losse opmerking, die ieder mens gedachteloos wel eens maakt: "Dat zou toch moeten kunnen". BOOS. Nee, ik heb niks aan die opmerking, ik wil een oplossing!!! Nou, daar werken we toch aan? Dat dus. Ik wìl me geen sufferd voelen, hoewel hij daar volgens mij wel op aanstuurt. Ik maak een volkomen normale opmerking.
Een jaar geleden werd hij woest om het woordspelletje Paardensprong, dat ik niet snel genoeg zag, ik heb moeite om het begin te vinden. Ik zat verbijsterd, waarom maak je je nou zo druk om een spèlletje? Daar bleek dus woede op de uitkeringsinstantie achter te zitten, hij begon daar ineens over. Maar ook als een foto niet snel genoeg op zijn computer kan uploaden, dan kan hij vlijmscherp worden en kwaad. Ik zeg dan maar niets, alles is letterlijk olie op het vuur, als ik wat zeg.
Het is niet zo dat ik er tegenop zie wanneer ik naar hem toe ga, maar ik ga wel hopen dat hij geen Boze Man wordt. Hij wordt dan zo groot. Als de boze bui weer over is, komt hij terug tot normale proporties, figuurlijk dus.

Maria Martine
20-02-2023

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>