Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Stemmingswisselingen - forum lotgenoten

 

Lotgenoten stemmingsproblemen

Heb je last van stemmingswisselingen? Of hebben andere mensen last van jouw stemmingswisselingen?

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en delen.

 

  • Je kunt hier je hart luchten.
  • Je kunt de verhalen van lotgenoten lezen.
  • Je kunt reageren op de ervaringen van lotgenoten.

 

Ontdek hier de verhalen van andere mensen met stemmingswisselingen en deel jouw eigen verhaal.

 

Overzicht verhalen+ Mijn verhaal delen
Alle verhalen


Stemmingswisselingen - Welke stappen kan ik nemen? (Verhaal 5)

Qua thuissituatie heb ik nooit wat te klagen gehad. Wel heb ik een moeilijke jeugd gehad toen ik naar school ging, en daarbuiten. Vanaf groep 2 tot ergens in de MBO-jaren gepest, vernederd, getreiterd etc.. op mijn 19e stortte ik letterlijk en figuurlijk in, ben in therapie gegaan en dat heeft me uiteindelijk wel geholpen.

Maar waar ik nog altijd mee kamp zijn die stemmingswisselingen.. Soms kan ik zo hevig uit de hoek komen dat ik denk; waar ben je mee bezig?!?! Zelfs tijdens zo'n bui weet ik dondersgoed dat ik fout zit.. Vroeger liepen relaties daardoor ook vaak op de klippen. Drugsgebruik maakte dat er ook niet minder op..

Ik ben nu 6 jaar clean en het ging echt heel goed met me. Soms nog wel eens zo'n bui maar ach.. dat was een enkele keer..

Nu merk ik wel dat het de laatste tijd vaker raak is bij me.. Om onbenullige dingen uit mn stekker gaan.. En dat gaat ten koste van mijn relatie.. het is weer een keer uit de hand gelopen en nu leek mn lief het echt zat te zijn.. ik zag de pijn in zn ogen.. Ik had hier zo'n verschrikkelijke spijt van, maar hij vond me niet erg overtuigend dat ik hem niet kwijt wilde. Logisch ook..

Ik wil hier wat aan doen, maar weet niet waar te beginnen.. maar dit kan zo niet langer..
Is therapie een optie? Ik ben de hele week van huis (chauffeuse) dus doordeweeks is wel een dingetje lastig plannen..

Het zit me gewoon allemaal niet lekker.. Alleen ik loop compleet vast op welke stappen ik kan ondernemen..

R.
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 18-06-2023

6
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Beste R.

Denk je dat relatietherapie iets voor jou en partner is? Vaak kan dat ook 's avonds.

Voor R.
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hoi Dirk,

Jouw verhaal raakt mij heel erg. Tranen biggelen over mijn wangen. Ik heb bijna hetzelfde. Ik ben 45 en worstel met de menopauze. Heb enorm last van stemmingswisselingen en zonder mezelf ook af. Ik ben verkracht toen ik 14 was en daaruit volgend ruim twee jaar gepest op school. Ik werd uitgescholden voor hoer, snel, bitch en sloerie. Verder lieten ze mij regelmatig tokkelen, trokken aan mijn haar, legde kauwgom e.d. op mijn stoel, stonden in een kring om mij heen mij te intimideren. Van 2017 tot 2019 een burn-out gehad met o.a. emdr, maar ik heb het pestgebeuren nog steeds niet helemaal verwerkt.

Ook ik denk zeker een paar keer in de maand aan wat doe ik nog hier. Bah. Ik wil weer kunnen genieten met mijn gezin.

Anoniem
18-06-2023

Jouw reactie:Dit wordt een raar verhaal, wie het herkend mag het zeggen (Verhaal 15)

Dit wordt een raar verhaal, wie het herkend mag het zeggen

Ik ben inmiddels een Opa van bijna 78 jaar
Mijn eerste vreemde gevoel was toen ik 7 jaar was of zo.
Ik speelde op het schoolplein en plotseling kreeg ik een vreemde en ook wel droevige gedachte.....ik zag mijn broer ook op het schoolplein spelen en dacht ineens: "Ik zie hem nooit meer terug en werd verdrietig.
Later had ik regelmstig zwaarmoedige en of angstige gedachtes wat mijn jonge en latere leven veel heeft verpest.
Ook was ik regelmatig bang om ergens heen te gaan, en vooral op verre vakanties overviel mij regelmatig een somberheid en amgstig gevoel dat ik niet meer thuis zo komen.
Als ik terugdacht aan bepaalde momenten in mij 'n leven kon ik daar niet blij mee zijn.
Het voelt en nu nog steeds geregeld, alsof er een grauwsluier over mij heenkomt die van een zonnige dag een sombere maakt
Wat is dat toch, er zijn periode dat het best goed gaat maar te vaak en te veel beheerst angst en paniek en domberheid mijn leven.
Mogelijk dat jullie nu denken die ouwe is niet goed, maar ik ksn je zeggen, ik breek liever een been, dan seze onverklaarbare gevoelens.
En ik weet het, kan het zo zijn dat mijn jeugd etc etc, nee dat is allemaal al lang uitgeplozen.
Heb er anti depressiva voor geslikt, therapieën gevolgd, gaat een tijdje goed en hupsakee weer mis.
Heb nu al weer weken last, en dsn wil je zo graag met je kleinkinderen erop uit, doe ik maar ben in die situatie net een zombie.
Voor de goede orde: ik rook en drink niet, soms een klein glaasje maar dat is te verwaarlozen
Wie heeft ook deze rare klachten?
Moet wel zeggen, depressiviteit en dat soort klachten zit in de familie, maar toch
Bedankt voor jullie reacties vast
Gr Opa Dick

Opa Dick
31-03-2023

4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Mijn vriend heeft last van stemmingswisselingen (Verhaal 14)

Mijn vriend heeft last van stemmingswisselingen, volgens mij. Ik ben op vrijdag en zaterdag bij hem. Vaak gebeurt het op vrijdagmiddag, net wanneer ik er ben. We hebben dan geluncht, na een ochtend waarin hij dan helemaal niets gegeten heeft. Dan wordt hij stil en kan sarcastische opmerkingen maken, zeker naar mij toe. Die zijn dan volstrekt onredelijk en onbegrijpelijk. Er is een nieuwe laptop. Hij wil de binnengekomen mails anders sorteren. Hij was al bokkig omdat inloggen niet meteen lukte. "Hoe doe ik dat?" Ik loosde de losse opmerking, die ieder mens gedachteloos wel eens maakt: "Dat zou toch moeten kunnen". BOOS. Nee, ik heb niks aan die opmerking, ik wil een oplossing!!! Nou, daar werken we toch aan? Dat dus. Ik wìl me geen sufferd voelen, hoewel hij daar volgens mij wel op aanstuurt. Ik maak een volkomen normale opmerking.
Een jaar geleden werd hij woest om het woordspelletje Paardensprong, dat ik niet snel genoeg zag, ik heb moeite om het begin te vinden. Ik zat verbijsterd, waarom maak je je nou zo druk om een spèlletje? Daar bleek dus woede op de uitkeringsinstantie achter te zitten, hij begon daar ineens over. Maar ook als een foto niet snel genoeg op zijn computer kan uploaden, dan kan hij vlijmscherp worden en kwaad. Ik zeg dan maar niets, alles is letterlijk olie op het vuur, als ik wat zeg.
Het is niet zo dat ik er tegenop zie wanneer ik naar hem toe ga, maar ik ga wel hopen dat hij geen Boze Man wordt. Hij wordt dan zo groot. Als de boze bui weer over is, komt hij terug tot normale proporties, figuurlijk dus.

Maria Martine
20-02-2023

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Hij vertelt me dat ik last heb van stemmingswisselingen (Verhaal 13)

Ik ben een gescheiden vrouw. ik heb zelf een punt achter mijn huwelijk gezet omdat ik me enorm alleen voelde in mijn relatie. ik kon niet op hem rekenen. Dit uitte zich op het laatste dat ik mentaal wegzakte en sipralexa nam.

nu heb ik een nieuwe relatie en heb regelmatig ruzies... Om de stomste zaken. Hij vertelt me dat ik last heb van stemmingswisselingen.
ikzelf weet dit niet. Ik heb eerder het gevoel dat als ik mijn gedacht of mening geef dat ik dat niet mag. ik mag niet voor mezelf opkomen. ik weet niet wat ik fout doe. ik voel me een slecht persoon die nooit iets goed kan doen.

Maar hij'ervaart me als ene moment zeer attentvol en lief en het andere moment heel negatief. die hem zo dwing te zwijgen.

ik weet me absoluut geen raad 😔

wie herkent dit ook en kan me helpen


ingrid
05-01-2023

6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Stemmingswisselingen (Verhaal 12)

Ik heb al meer dan 4jr last van stemmingswisselingen en da gaat van blij naar piekeren naar jaloezie (normaal na bedrogen te zijn na 20jr met man die dan vorig jaar op kerstavond trio heeft gedaan)
Het laatste jaar is het enorm verergerd ik weet somq niet meer wie ik ben en waarom ik steeds pieker.

Melia
02-12-2022

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Ook ik heb last van stemmingswisselingen (Verhaal 11)

Ook ik heb last van stemmingswisselingen.De ene moment denk en voelt het alsof ik alles aankan en het ander moment hoeft het voor mij niet meer.
Dat maakt mij angstig en onzeker.Ik zet dan maar een masker op.Naar buiten toe doe ik me voor als een rustig en evenwichtig persoon.Maar van binnen stormt het.Ik slik 80 mg citalopram. Maar dat helpt niet tegen hevige stemmingswisselingen.Ook in mijn gedrag en gedachtengang ben ik de ene moment zo en de ander moment sla ik 100% om.Ik weet niet wie ik ben!!
Ik weet mij geen raad!

jeanny
25-10-2022

4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Ik worstel al zolang ik leef (Verhaal 10)

Stemmingswisselingen vind ik energie slopend voor jezelf ook voor de ander.
Je weet haast niet meer wie je bent. Ene moment denk je alles aan te kunnen dag erop zak je weer in. Volop angsten, zelfs paniek, huilen, boos, lachen, alles komt om de hoek kijken. Veel onbegrip helaas. Continu uit moeten leggen waarom je je zo voelt reageert of....
Alleen dat al vreet energie. De ander weet er ook geen raad mee. Vooral als je moe bent ben je nog kwetsbaarder. Alles staat open. Je moet jezelf wel afsluiten. Het minste geringste wat er gezegt wordt kan ik ontploffen. Mijn energie wordt op zo'n moment uit mij getrokken terwijl ik mij al leeg voel. Kan niets meer hebben dan. Ik ben al op leeftijd maar ik worstel al zolang ik leef. Er komt geen eind aan. Daar waar mensen heerlijk genieten en op vakantie gaan zit ik opgesloten in huis of ga een heel klein blokje om.

Anoniem
22-04-2022

4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Op de ene moment ben ik vrolijk... (Verhaal 8)

Op de ene moment ben ik vrolijk op een ander moment boos teleurgesteld. Ik word er zo moe van ik kan het niet meer aan. Ik weet dat je niet elk moment van de dag vrolijk kan zijn. Op mindere momenten kan ik heel boos worden maar dan op de verkeerde mensen die er helemaal niks mee te maken hebben. Omdat anderen mij zoveel pijn aandoen reageer ik het op mensen die zwak zijn voor mij. Dat is dan heel verkeerd van mij. Maar op zo'n moment heb ik het hef niet meer in handen, en later heb ik heel veel spijt van mijn gedrag. Er hoeft maar iets kleins te gebeuren en mijn slaap is gelijk vernaggeld dan slaap ik maar 3 tot 4 uur. En de volgende moet ik gewoon door tot 17 uur s'middags. Help mij

Anoniem
29-10-2021
laatste reactie: 22-04-2022

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Heel herkenbaar alleen zo erg dat vele mensen dit niet begrijpen

Anke
22-04-2022

Jouw reactie:Hypnotherapie bij stemmingswisselingen (Verhaal 2)

Zo lang ik me kan herinneren heb ik last van stemmingswisselingen. Niet bij anderen of op het werk. Thuis wel en dan heftig. Soms verklaarbaar, vaak onverklaarbaar. Mijn ouders vonden me dan onhandelbaar en gingen tegen me tekeer of stuurden me naar mijn kamer.

Ik vond het bij me horen en liet het maar zo. Tot het me mijn derde relatie leek te gaan kosten. Twee eerdere liefdes waren al opgestapt. Ze zeiden dat met mijn buien niet te leven viel. Toen mijn man vertelde te willen scheiden, omdat hij een gezin wilde en vond dat kinderen niet aan mijn buien blootgesteld mochten worden, schrok ik me rot. Dit wilde ik niet! Via de huisarts vond ik een therapeut.

Mijn therapeut vroeg me na een paar gesprekken om een lijst bij te gaan houden. Steeds als ik een slechte bui had gehad, moest ik een vragenlijst invullen. Daar op vulde ik o.a. in waar ik een dag er voor, de dag zelf, de dag erna was geweest en heen moest. Ook moest ik er op invullen met wie ik was, wat ik in huis had gedaan, wat voor hobbies ik had gedaan, wat ik op tv had gekeken.

Er kwam een patroon uit: mijn buien kwamen vaak, bijna altijd, als ik in het winkelcentrum was geweest, of op een groot feest of ander druk groepsgebeuren. Er was daar dan echter nooit iets gebeurd dat een omslag in mijn humeur kon verklaren.

Mijn therapeut stelde hypnotherapie vast met regressie. Eerst kreeg ik een gesprek over hoe ik mij voel in drukke groepen. In gedachte beleefde ik recente momenten. Ik dacht altijd dat ik me wel oke voel in drukte, NU merkte ik dat ik dan gespannen ben en dat ik mijn omgeving en de mensen in de gaten houd.

 

Mijn therapeut vroeg mij steeds in stappen verder terug te gaan in mijn herinnering naar een drukke omgeving waar ik me zo voelde als ik beschreven had in het gesprek. Zo kwamen we op een herinnering waar ik nog maar 5 jaar was. Ik was in een grote supermarkt met mijn moeder. Op dat moment voelde ik die spanning en andere dingen die ik later had niet.

 

De herinnering ging toen vooruit in de tijd naar het moment dat die spanning ontstond. Ik was daar mijn moeder kwijt. Dat vond ik niet zo erg. Ik voelde me veilig want ik wist dat mijn moeder niet zonder mij weg zou gaan. Een grote man, met een grappige snor, vroeg mij of ik alleen in de supermarkt was. Hij gaf mij een hand en zei dat we op zoek zouden gaan naar mijn moeder.

 

Toen kwam er een vrouw aan en die begon heel hard en boos te schelden tegen de man. Hij moest mij loslaten. De man en vrouw kregen erge ruzie. Iedereen keek naar ons en vormden een kring. Ik zag al die gezichten heel groot worden en op mij af komen en ik ging huilen.

 

Mijn moeder kwam en toen ging ik gillen dat ik boos was dat zij weggegaan was. Zij was heel rustig maar thuis werd zij ook boos. Ze zei dat het mijn schuld was en dat iedereen nu boos was, dat ze nooit meer in deze supermarkt kon komen en zo meer.

De therapeut liet mij die gebeurtenis herbeleven en veranderen, afmaken zoals het goed geweest zou zijn. Sindsdien heb ik een stuk minder last van stemmingswisselingen. Ik voel me ook meer ontspannen als ik in grote groepen ben. Mijn man heeft de scheidingsplannen nog niet opgegeven maar ze geparkeerd. Hij wil afwachten of het blijvend is en dan wil hij het wel proberen.

Mijn punt is dat stemmingswisselingen die zo maar uit de lucht lijken te vallen een oorzaak kunnen hebben. Je kunt er van af komen.


anoniem
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 22-04-2022

14
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ook ik heb er veel last van dat ik zoveel stemmingswisselingen heb. De ene tijd in de flow andere tijd zeer diep dal. Het kost mij bergen energie om er weer uit te komen uit mijn dal.
Ik sluit mij op om niet nog meer prikkels binnen te krijgen maar in mijzelf heb ik al zoveel prikkels. Het is continu een weg zoeken die andere niet zien. Mensen gaan je negeren wanneer je in een dip zit omdat hun ook niet weten hoe ze daarmee om moeten gaan. Ik probeer positief te denken maar erg moeilijk als je het al zoveel jaren hebt. Ook ik zet muziek aan dan.

Anke
22-04-2022

Jouw reactie:Soms word ik er zo ontzettend moe van...... (Verhaal 7)

De ene dag vol energie. De volgende dag uit het lood geslagen, nergens zin in, in bed willen blijven en de wereld buitensluiten.
Soms word ik er zo ontzettend moe van......

Ellie
10-10-2021
laatste reactie: 07-04-2022

5
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Precies dat is hoe ik me nu voel. En het hoort erbij maar wennen doet het nooit.

Yf
07-04-2022

Jouw reactie:Zwaar in de war in mijn hoofd (Verhaal 9)

Een tijdje geleden merkte ik dat het allemaal teveel was wat wij als gezin hebben de afgelopen 3 jaar hebben meegemaakt. Ik heb 2 maanden thuis gezeten en ben weer aan het werk gegaan. Afgelopen 2 maanden voelde ik mij goed, maar opeens is het er weer. Zwaar in de war in mijn hoofd.
Zweet aanvallen en maar continu liggen malen. Ergste vind ik nog het twijfelen aan alles. Ben ruim 25 jaar samen met mijn partner en vorige maand nog steeds hopeloos gek op haar en nu opeens twijfel. Hoe kan dat? Ik word er alleen maar angstiger van. Herkennen jullie dit? In mijn hart wil ik samen oud worden maar mijn hoofd geeft zulke vreemde signalen af. Ik word er helemaal gek van.

Rocky M.
06-02-2022
laatste reactie: 10-03-2022

5
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik herken dit. In een vorige depressie had ik dit ook, nu 17 jaar terug. De oorzaak lag ergens anders en ben er uit gekomen. Ik zit nu weer in een depressie en dat gepieker begint weer en wordt er bang van. Ik hou van hem. De coronatijd, het thuiswerken en t verlies van mijn jongere zus hebben er flink in gehakt. Het heeft me geholpen in ieder geval met hem te delen dat ik me niet goed voel. Het delen alleen daarvan al lucht op, want ik voel me schuldig ook dat ik dit soort dingen denk. Ga in ieder geval praten met een onafhankelijk iemand, daar kan je namelijk alles tegen zeggen zonder dat het direct consequenties heeft. Sterkte

Hoop
10-03-2022

Jouw reactie:Mijn vriendin heeft last van stemmingswisselingen (Verhaal 1)

Mijn vriendin heeft last van stemmingswisselingen. Het ene moment kan ze vrolijk zijn, en even later kan ze behoorlijk wat negatieve energie uitstralen. Op zo'n moment kan ze zichzelf dik vinden (wat ze totaal niet is) of vindt ze dat ze geen leuke kleren heeft (terwijl haar kledingkast vol hangt).

Als ze in een bui met negatieve energie zit, dan zit ze in een soort van zelf gecreëerd drama zit. Ik probeer haar dan zoveel mogelijk te mijden en geef dan ook aan dat ik niet zo goed tegen die energie kan en dat ik even in mijn eigen ruimte ga zitten. Het maakt dan namelijk toch niet uit wat ik zeg. Eigenlijk is alles verkeerd wat ik zeg. En als ik niets zeg, dan is dat ook verkeerd. :-)

Een tijdje later kan ze zich dan schuldig voelen naar mij toe. En zo kan het op een dag gaan van vrolijk, naar drama, naar sorry.


Anoniem
> 2 jaar geleden

7
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:

Ik herken dat heel erg. Ik heb een paar mensen om me heen die dit gedrag ook vertonen. Moeilijk vind ik dat. Ik moet het dan maar accepteren en aanhoren of aanzien ofzo? En meegaan in die wisseling?

 

Of er wordt van uit gegaan dat ik het maar accepteer of voor lief neem. ook sfeerbepalend vind ik het. Heel vervelend. Alsof je eigen gevoel er niet toe doet. Iedere keer is het maar afvragen: hoe staat de pet er nu bij?


Anoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:
Praat er dan met haar over. Relaties zijn tweerichtingsverkeer. Zowel jij als Zij kiezen ervoor om samen te zijn. Het is dus een keuze en geen verplichting. De manier hoe je partner je behandeld heeft invloed op die keuze. Als je partner van dit soort stemmingswisselingen heeft en jij voelt je daar onbehaaglijk door, dan mag je dat zeggen en zelfs vragen van haar om daar aub jou in tegemoet te komen. Mogelijks zelfs professionele hulp te gaan zoeken als dat is wat nodig is. Probeer haar vooral niet aan te vallen maar te doen begrijpen dat je haar graag ziet en wil helpen. Steun haar doorheen heel het traject. Als ze er niet voor open staat veranderingen aan te brengen of om hulp te zoeken, dan begrijp je ook dat als het aanhoudt je keuze om bij haar te blijven kan omslaan in een keuze om niet meer bij haar te blijven en kan het einde van de relatie betekenen.

Timmy35
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik herken dit heel goed...
Zelf ben ik heel gevoelig...echt hoogsensitief...dus teveel prikkels maken mij een ander mens.
Mijn echtgenoot heeft buien...de ene moment kan alles besproken worden, de andere moet ik me koest houden.
Om gek van te worden.
Ik heb begeleiding..hij vind dit onzin.

Dientje
> 2 jaar geleden
Reactie:
Mijn vrouw heeft behoorlijke stemmingswisselingen. Variërend van boos en deuren stuksmijten tot neutraal en vrolijk . Ze is opgenomen geweest in een psychiatrisch ziekenhuis en kwam daar uit met cognitieve gedragstherapie. Daarna kreeg ze de diagnose ADHD maar Ritalin werkte contraproductief dus die is eruit. Nu heeft ze PTSS diagnose en de oude stressfactor lijkt nu te zijn geneutraliseerd maar intussen stapelen nieuwe trauma's zich op. Ze lijkt haar eigen verwachtingen te creëren maar die komen natuurlijk niet uit, dat geeft stress en boosheid. Rationeel overleg is vrijwel niet mogelijk. Maar tegelijkertijd denk ik: niets is zo wisselvallig als een vrouw. 😊 Er zijn dit jaar 40 jaar getrouwd.

Cor
> 2 jaar geleden

Jouw reactie:Moeilijk om te accepteren dat ik stemmingswisselingen heb (Verhaal 4)

Dat ik hooggevoelig ben weet ik sinds ik ongeveer een tiener ben. Nu ben ik ondertussen al aan het studeren, maar ik heb vooral nog moeite met stemmingswisselingen die ik heb.

 

Ik kan me op één dag 's ochtends geweldig voelen, een uur later heel erg down, daarna weer oke rond de middag, vervolgens boos om iets onzinnigs, aan het eind van de middag weer vrolijk, en 's avonds weer neutraal of boos of verdrietig.

 

Waarschijnlijk heeft natuurlijk iedereen wel eens dagen waarop hij zich zo voelt, maar ik voel me vaak als ik bijvoorbeeld boos ben, ook nog eens boos dát ik boos ben. Of verdrietig dát ik verdrietig ben. Hier heb ik veel moeite mee.

 

Ook vind ik het moeilijk om te accepteren dat ik eenmaal vaak stemmingswisselingen heb. Sommige dagen gaat het beter dan andere. Heeft iemand misschien tips?


H
> 2 jaar geleden

12
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik heb dit ook en kan niet aanvaarden ik dit heb door dit ben ik men vrouw kwijt door dat ze daar niet mee kost leven als ik dit heb probeer ik te wandelen of muziek luisteren wel muziek je niet depri maakt

Laetitia
> 2 jaar geleden

Jouw reactie:De ene dag blij, de andere dag hoeft het van mij niet meer (Verhaal 6)

Je kent het wel, de ene keer ben je blij en weet je niet waarom en de andere keer hoeft het om mij niet meer, dat is mijn contrast, de ene dag blij, de andere dag denk ik wat doe ik op deze wereld, nu met medicijnen gaat het aardig beter, al heb ik wel mijn diepe dalen gehad.. uitzichtloos.. geen zin meer om te leven.. terwijl ik op een dag zoals vandaag er weer vol tegen aan ga! Nou heb ik ook het nodige meegemaakt, en lijkt het genetisch bepaald dat ik zo ben en mijn diepe dalen heb, nou ben ik mijn oom verloren die zichzelf van het leven heeft beroofd, wat mij juist aanspoort om hulp te zoeken, zelf heb ik ook het nodige meegemaakt, trauma's van vroeger (huiselijk geweld, seksueel misbruik) wat mij nu maakt wie ik ben, en toch, blijf ik er tegen in gaan, de dingen waar je last van krijgt nu ik ouder wordt wil ik oplossen, angst, suicidaal, gebruikt, niet meer onder mensen komen en mijzelf afzonderen, mij alleen maar ongelukkiger laten voelen, het menselijk brein zit raar in elkaar, je gaat juist dingen doen waar je ongelukkiger van wordt als je in zon dal zit.. ik vecht al jaren tegen mijn hoofd en dat blijf ik doen, ik ben nu 25, ga ik nu niet met mijn problemen bezig, worden ze erger en haal ik de 40 niet, daarom ga ik er mee bezig omdat ik hoop er luchtiger mee om te kunnen gaan zodat ik ook gelukkig kan zijn. Ik wou dit even delen omdat stemmingswissellingen niet zomaar komen, dat heeft altijd een oorzaak.

Mvg Dirk (Naam is fictief)

Dirk
> 2 jaar geleden

7
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Beste Dirk

Dank je wel voor je verhaal. Ik denk dat je gelijk hebt. Stemmingen komen ergens vandaan. Goed dat je dit onder ogen durft te zien en aan slag gaat. Ik denk dat het je kan helpen.

Dirk
> 2 jaar geleden

Jouw reactie:Ik heb veel last van stemmingswisselingen (Verhaal 3)

Ik heb de afgelopen jaren heel veel last van stemmingswisselingen. Vroeger was ik veel stabieler voor mijn gevoel. Of het nu angstig of verdrietig of bozig was, het werd steeds extremer.

 

Omdat ik er zelf niet meer uitkwam ben ik naar een psycholoog gegaan. Met haar heb ik ontdekt dat mijn stemmingswisselingen vooral kwamen omdat ik mijn emoties steeds meer aan het onderdrukken was. Ik liet ze niet meer toe.

 

Vooral de metafoor die zij gebruikte dat mijn emoties een bal zijn en dat ik ze onder water duw en dat ze dan heel erg onder druk komen te staan en naar boven schieten, heeft mij erg geholpen.

 

Ik herken nu beter wanneer ik dit doe en snap dat het dan normaal is dat het explosiever klapt. Met haar heb ik ook ontdekt hoe ik de bal meer op het water kan laten dobberen en mijn emoties meer er mag laten zijn.

 

Nu kan ik mijn emoties beter begrijpen en helpen ze me juist om een signaal te zijn. Nu gaat het veel beter met me.


Anoniem
> 2 jaar geleden

8
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Voeg zelf een verhaal toe


Wil je ook je hart luchten?


+ Mijn verhaal delen


Heb je extra ondersteuning nodig?
Op deze site staan therapeuten en psychologen die je ondersteuning kunnen geven.

 

In het zoekvenster kun je op plaatsnaam zoeken of klik hieronder op een plaatsnaam voor een overzicht van therapeuten in die regio.

 

Top 50 meest gezocht:

 

Noord-Brabant

 Noord-Holland & Flevoland

 

 

 

Utrecht 

 

 

Zuid-Holland

 

 

Gelderland

 

 

Groningen, Drenthe, Overijssel

 

 

Limburg© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten