Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Kan nooit uitleggen hoe mijn hoofd in elkaar zit

Hoe doe je dat? Vertellen wat je voelt of wat er aan de hand is aan een ander? Hoe kan ik dit uitleggen aan anderen hoe ik me voel als ik zelf al jaren probeer uit te vogelen hoe ik me voel? Het gaat op en neer van extreem rechts naar extreem links, maar nooit stabiel voor langere tijd. Je kunt prima functioneren op momenten maar jij alleen weet hoe jij je echt voelt, waar je met je gedachtes zit door alles heen. Ik voel me alleen omdat ik niemand ooit zal kunnen uitleggen hoe mijn hoofd in elkaar zit….

Evi
01-02-2023
laatste reactie: 12-04-2023

1
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hallo Evi,

Je bent niet alleen! Je zal nooit aan iemand kunnen uitleggen wat er juist in jouw hoofd omgaat. Dat is bij iedereen zo. Je kan hooguit proberen duidelijk te maken wat je voelt en de ander zal dat tot op een bepaald niveau kunnen begrijpen in zoverre ze, wat jij verteld, kunnen vergelijken met hun eigen gevoelens en ervaringen.

Leg maar eens uit aan de ander wat een depressie is als die er nog nooit zelf 1 heeft gehad. Dat is voor de ander dan onbegrijpelijk.

Hoe jij je voelt kan alleen jij weten. De ander zal zich daar geen goed beeld van kunnen maken zonder dat ze iets dergelijks hebben meegemaakt. Daar heb je dus lotgenoten voor nodig.

Als je ongewenste gedachten hebt, zoals je die beschrijft, kan je die wel onder controle krijgen met bijvoorbeeld mindfulness (meditatie). Als je daarvoor openstaat kom je al snel ergens waar het rustiger en kalmer is en waar je je beter voelt.

Versta je Engels? Dan kan je op YouTube eens zoeken op "Meditation and Going Beyond Mindfulness" van "Mingyur Rinpoche". Hij brengt het zeer luchtig en vrolijk, zelfs plezant om als ontspanning naar te kijken.

Veel liefs,
Filips

Filips
24-02-2023
Reageer:
Ahh wat leuk om naar die Rinpoche te luisteren, thanks!

Anoniem
09-03-2023
Reageer:
Ik begrijp jou helemaal!
Zelf is mijn grootste probleem, uitgelegd krijgen aan een ander hoe ik me voel. Moest ik dit kunnen uitleggen dan zou ik er ook iets aan kunnen doen.
Het frustreert me om 60€ voor één uur te moeten betalen omdat iemand naar me zou luisteren op de manier die je naasten je niet kunnen geven/gunnen.
Weet dat je niet alleen bent, ook al voel je jou zo. Zelf voel ik me constant alleen en eenzaam, er is niemand die me begrijpt en ik krijg het zelf niet uitgelegd.

KDV
13-03-2023
Reageer:
Hier hetzelfde ik krijg het ook niet uitgelegd. Niet ad psychiater maar ook niet thuis gelukkig heb ik zelf een paar handvaten gevonden waardoor ik me beter voel. Veel succes

Anoniem
12-04-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>