Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Altijd nooit meer

17 maanden geleden, maar het lijkt wel gisteren mijn lieve man is niet meer. Al die definitieve worden kan ik niet zeggen komt niet over mijn lippen. Na onze vakantie mijn 1e werkdag , hij werkte die dag thuis na alweer 2 dagen op kantoor gewerkt te hebben. De avond ervoor nog even langs onze oudste dochter , ja zei je ik ga wel ff mee hoor wat hij meestal niet deed na een dag kantoor. Weer bij tijds thuis en de volgende morgen was je net op met een ontbijtje en ik naar het werk. Tussen de middag nog een appje naar elkaar. Ik hoorde de kerkklok slaan 17:00 uur en deed onze poort open ……. Toen stortte onze wereld in . In verte (we hebben erg lange tuin) zag ik je liggen op de grond voor de schuur, als een gek rende ik naar hem toe gillend het was al te laat toen ben ik in een shock geraakt . Dit kan niet waar zijn. We geloven het nog niet ik en mijn 3 volwassen kinderen . Een man altijd de rust zelve gezond en dan de is hij uit ons midden gerukt. Viel me nog steeds erg alleen en voelt nog als oneerlijk. Nog steeds ben ik onrustig mijn man zit de hele dag in mijn hoofd en gaat overal mee naar toe. En al die opmerkingen van mensen O wat doet het zeer. Van. Je doet het goed hoor . Ze weten het hoor zijn gescheiden ( dat is zo niet het zelfde ) we hebben 4 kleinkinderen 2 heeft hij niet meer mogen vasthouden en knuffelen wel wist hij dat het 2 knulletjes werden zo heftig voor onze dochter en zoon. Met pijnen mijn hart geniet ik intens van de kleintjes zij houden me op de been

Thea
29-01-2023
laatste reactie: 17-02-2023

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Lieve Thea,
Wat is het een harde werkelijkheid hè.
Ik weet ook niet hoe het verder moet zonder mijn allerliefste. De wereld draaft gewoon door terwijl de mijne stilstaat. Ik ben nu een jaar verder en oma van ons eerste kleinkind geworden. Ik geniet echt van dat kleine hummeltje maar zelfs daar is mijn verdriet doorheen te voelen. Wat voor mij werkt is dat ik het elke dag neem zoals het is. Soms heb ik wel fijne dagen maar dat komt door afleiding. Het niet meer kunnen delen met een blik, aanraking of gewoon de aanwezigheid is onwaarschijnlijk en bijna niet te verdragen. Dus ik praat met hem, mopper, schreeuw en huil elke dag. Ik hou het niet binnen, ook niet voor onze Grote schepper. Maar ik doe het zelfde op een zachte manier. Dankbaar voor wat we wel geleefd hebben. Misschien is het ontkennen maar ik doe net of hij er gewoon is. Het gaat tergend langzaam maar ik merk dat ik wat realistischer ben.
Maar een ding is zeker voor mij... De pijn en het verdriet gaan nooit meer weg. Omdat ik net zo'n diepe gevoelens van verdriet heb als dat ik het gevoel van onvoorwaardelijke diepe liefdevolle verwantschap heb. Mijn God wat hou ik veel van hem. Elk uur is anders maar ik laat het me niet klein krijgen. Soms wel maar daarna sta ik weer op. Net als jij. Elke dag weer opnieuw. En weet je wat? We gaan op een dag weer leven, beetje bij beetje met een hart vol liefde en met een ongekende kracht! Ik wens je heel veel geluk en liefde om te krijgen en te delen. Ik ben heel trots op ons want we kunnen het! We bewijzen dat elke dag weer opnieuw!

Marjolein
17-02-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>