Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Wat te doen met deze "donkere energie"?

Over het onderwerp waar ik last van heb, zie ik geen topic. Zodoende deel ik mijn verhaal om te kijken of er een reactie op komt die helpt, en steunt. Ik ben hoogsensitief, en heb sinds 2011 last van energieen om me heen die mij in 2011 (daar is het mee begonnen) lastig vielen door rijdend op de snelweg een ruk aan mijn stuur te geven zodat ik richting vangrail zou rijden. Met mijn hart in mijn keel lukte het mij net op tijd mijn stuur terug te draaien. Daar op dat moment, in 2011, toen bovengenoemde zich voordeed op de snelweg, had ik net besloten om een bepaalde stap te zetten in mijn leven om te herstellen van een ziekte. Ik voelde vervolgens zittend in de auto een heel negatieve energie om me heen die me het gevoel gaf dat ik niet mocht genieten, en moest luisteren. Ik was even in de veronderstelling dat het misschien een overleden energie was. Daar heb ik als kind last van gehad, en dat wuif ik inmiddels makkelijk weg. Dus dat besloot ik op dat moment, zittend in de auto, met het besluit om die stap te zetten en te gaan herstellen van de ziekte, dus ook en wuifde het nare gevoel weg. Vervolgens startte ik mijn auto om richting snelweg naar huis te rijden en greep de negatieve energie mijn stuur. Heel erg eng.
Ik heb al verschillende energiewerkers om hulp gevraagd. De een spreekt van donkere energie, de ander van "zielen uit vorig levens", maar ze hebben me geen van allen echt kunnen helpen. Mezelf in licht zetten, een ei om mezelf heen visualiseren, op een andere manier voor bescherming zorgen, de energieen weg sturen : Het heeft geen effect. Ik heb er nog steeds last van. Zodoende probeer ik via deze weg om aan advies en doorslaggevende hulp te komen. Let wel : Ik ben psychisch helemaal in orde en heb alles op een rijtje :-). Ik hoop dat iemand zich in dit verhaal herkend, en er ook een oplossing voor weet. Bedankt.
Zonnetje.

Zonnetje
12-01-2023
laatste reactie: 03-02-2023

1
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi Zonnetje,
Ik heb ook ervaringen in deze richting. Alleen heb ik gemerkt dat het me niet helpt om het te zien als een negatieve energie buiten me waar ik me van moet beschermen. Ik probeer het nu meer te zien als deel van mezelf. Ik ben tenslotte mens en besta niet alleen maar uit licht. Ik draag ook donkere delen in me. Wat mij helpt is de negatieve energie niet weg te willen hebben, maar te voelen, te accepteren en daarna los te laten. Focussen op het licht, zonder tegen het donker te zijn. Aanvaarden van het donker en aandacht geven aan het licht. Hopelijk heb je hier wat aan...

Ik
23-01-2023
Reageer:
Dualiteit is de drijfveer van ons bestaan.
Je moet diep wortelen om hoog te kunnen reiken.

De dood staat centraal in het leven.

Zijt gij de jager of zijt gij de prooi?
De rimpel in het water komt ooit op zijn plooi.

Neem rust om je donkere entiteit in jezelf te leren kennen. Hij maakt deel uit van wie jij bent.

Interessante bron: karl Jung ; actieve verbeelding

De antwoorden die je zoekt, die vind je enkel bij jezelf.


Bert
23-01-2023
Reageer:
Zelf ben ik ook erg gevoelig voor energieen. Heb zelfs demonen ( GEEN grap) meegemaakt in bepaalde ( dit geval langdurige ) situatie. maar zoeits is volgens mij zeldzaam.
Wat mij enorm is gaan helpen is ELKE dag het bos in te gaan . Fietsen , lopen, ook de routes onderweg ergena naartoe aanpassen zodat ik ook in een park of door een park kom etc. De natuur, de bomen aarden me en zuiveren mijn aura.
En mensen op afstand houden. Alleen echte vertrouwelingen toelaten, als je die al hebt. In mijn geval zijn dat er zeer weinig.
Maar ik zal volgens mij n iet de enige zijn. daarnaast kan ik via inetrent soms mijn "ei"kwijt door bijvoorbeeld forums te lezen of ook te reageren, zoals nu. Dan voel ik me in ieder geval minder alleen en er niet alleen voor staan.

BLEU
03-02-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>