Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Bang kind

Goeiendag, mijn zoontje van 5 heeft de diagnose ASS, hij zit ook op speciaal onderwijs.
De laatste tijd lijkt hij angsten te ontwikkelen helaas.
Er komen er steeds meer bij, hij is bijvoorbeeld bang dat er brand zal ontstaan tijdens het koken, hij kijkt met grote regelmaat naar de keuken en geeft aan dat hij het maar niks vind.
Bij zijn grootouders raakt hij helemaal overstuur als ze gaan koken.
Ook is hij opeens bang voor vliegjes en insecten. Hij wil dan niet meer de deur uit. Vaak proberen wij hem af te leiden maar dit biedt natuurlijk niet echt een oplossing.
Heeft iemand anders hier ervaringen mee ? Zal het een fase zijn of moeten we om professionele hulp gaan vragen hiervoor ?

Gr. P

Paul
06-04-2024
laatste reactie: 07-04-2024

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hallo Paul,

hier geen ervaring ermee! Lijkt me een lastig probleem. Ik zou inderdaad professionele hulp ervoor gaan vragen voordat er een echte angststoornis ontstaat.

Hier zelf ADHD en in juni heb ik intakegesprek voor behandeling en ook onderzoek autisme. Het gaat hier bij mij om een lichte vorm.

Ik wil je veel sterkte wensen en ik zal voor jullie duimen dat jullie eruit komen en zo snel mogelijk de juiste hulp zullen krijgen.

Barbara
07-04-2024
Reageer:
Hoi Paul,

Deels herkenbaar, wij zijn destijds ook professionele hulp gaan zoeken. Tijdens de intake gaf men al aan dat het gezien de leeftijd lastig is om cognitieve therapie in te zetten of exposure methodiek. De praktijk waar wij bij zaten had ook de beschikking over speltherapeuten. Wonderlijk wat hier uit voort kwam! Het was niet van de ene op de andere dag weg maar heeft ons geholpen inzicht te krijgen (hij zei bv het een en bedoelde het ander) en ook om meer vrijheid bij hem te creëren (zat in een soort kramp en door de speltherapie werd hij losser, meer oog voor andere dingen en minder focus op zijn ‘angst’). Het heeft ons in ieder geval erg geholpen.
Sterkte!

Chris
07-04-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>