Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Mijn man verliest telkens zijn job

Mijn man verliest telkens zijn job

Mijn man en zoon hebben ADHD/ASS. Mijn zoon heeft een officiële diagnose, mijn man niet. Hij erkent dat hij meer dan hoogstwaarschijnlijk dezelfde diagnose heeft maar weigert hulpverlening voor zichzelf. Hij heeft het altijd alleen gedaan. Ze hebben "hoogfunctionerend" autisme

Toen ik hem leerde kennen had hij geen werk en een heel plausibele uitleg waarom niet. Het bleek toen al enkele jaren te duren vooraleer hij een nieuwe job vond. Na 2,5 jaar werd hij ontslagen en volgde er weer een lange periode van werkloosheid. Dit patroon herhaalt zich nu al heel onze relatie maar de periodes van tewerkstelling worden steeds korter. Nu is hij na 1 jaar en 2 maanden ontslagen. Er is telkens een reden maar hij wil niet inzien dat hij zelf ook een aandeel heeft in zijn ontslag.
Hij gaat steeds heel hard voor zijn werk maar verliest uit het oog wat zijn leidinggevende wil wat dan weer voor strubbelingen zorgt en als er dan iemand moet vertrekken is hij het. NIet omdat zijn werk niet in orde is maar omdat de leidinggevende hem er steeds uitpikt.
Als ik dit probeer te bespreken wordt hij kwaad en zegt hij dat ik telkens de schuld bij hem leg en dat dat niet helpend is.
Ik zou gewoon willen dat hij voor dit deel hulp zoekt zodat de moeite die hij in zijn werk steekt ook in job behoud kan uitmonden .

Het is ook erg stresserend als je financiële situatie steeds heel erg schommelend is. We zouden onze woning dringend moeten verbouwen maar dit lukt niet door zijn instabiele werksituatie.
Zelf zit ik in een job die ik niet meer graag doe maar waar ik niet weg kan omdat ik de stabiele kostwinner ben en ervoor zorg dat we niet kopje onder gaan. Hij daarentegen zoekt steeds een job die hij "graag" doet, wat best wel pijnlijk is voor mij.
Ook stomme dingen zoals vakantie zijn steeds een probleem ofwel heeft hij geen budget om op vakantie te gaan ofwel heeft hij nog geen recht op vakantiedagen. Dit zorgt ervoor dat we in 15 jaar geen normale vakantie meer gehad hebben en het is iets stom maar het begint wel te wegen.

Ik zit er momenteel echt helemaal door en ervaar paniekaanvallen. Het liefst zou ik zelf een aantal dagen ziekteverlof willen nemen maar ik wil hem niet nog meer depressief maken door dit te doen (hij weet dat ik deze situatie verschrikkelijk vindt en voelt zich erg schuldig naar mij toe).
Het lukt me gewoon even niet. Anderhalve week kreeg hij nog een contractverlenging en kon ik mijn stress loslaten en nu ineens toch ontslagen :(

Anneleen
22-01-2023
laatste reactie: 10-05-2023

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Wat een frustrerende situatie voor je zeg! Ik kan het heel goed begrijpen. Financiële stress en ook al zo lang niet op vakantie kunnen. En dan een man die zo te lezen weinig zelfinzicht heeft. En je blijft zo respectvol over hem. Ik vind dat heel knap. De gemiddelde vrouw had hem denk ik wel een schop onder zijn h*l gegeven, maar dat doe jij niet.
Ik hoop dat hij snel in een baan komt die hij leuk vindt en ook behoudt. Of anders hulp zoekt.
Zorg vooral goed voor jezelf, dat is het belangrijkste.

F
25-01-2023
Reageer:
Herkenbaar wel hoor....

Voordat mijn man therapie kreeg(en pas op latere leeftijd de diagnose kreeg) waren er ook vaak problemen.
Mijn man kan bijv slecht grenzen aangeven op het werk(is zeer perfectionistisch) In plaats dan van te communiceren kropt hij het op en wilde dan ander werk zoeken of hij had veel spanningen.
na de therapie heeft die meer geleerd om open en eerlijk te zijn over zijn autisme ook op het werk en zo kan zijn baas ook meer rekening houden met hem.
Het is jammer dat jou man helaas niet inziet dat hij misschien ook een aandeel heeft in de problemen wat betreft werk.
Misschien kan je eens wat dingen opzoeken op internet over bijv autisme en werk(slecht grenzen kunnen aangeven) misschien dat hij ook tegen dat soort zaken aanloopt en slecht kan communiceren op het werk.

Leontien
10-05-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>