Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Veel bereikt maar toch aansluiting missen.

Als kind ben ik gediagnosticeerd met klasiek autisme. Ik heb veel moeilijkheden met school gehad en het altijd lastig gevonden om het nut van veel leerstof in te zien. Ik heb gelukkig speciaal onderwijs gehad.

Na een opleiding systeembeheer mbo4. Ben ik beland bij een stage waar ik veel kansen gekregen heb. Ik ben daar 5 jaar blijven hangen. Een vriend die ik op het mbo heb ontmoet is daar ook komen werken. Met hem heb ik ook een tijd een bedrijf gedraaid in ict netwerken. Dit heb ik nu zelf alleen voort gezet. Ik werk nu alweer 2 jaar bij een nieuwe werkgever die mijn unieke vaardigheden ontdekt heeft en mij de kans geeft om die te ontplooien. Ik ben hier ontzettend dankbaar voor en ben een belangrijke schakel in het team. Dit geeft mij ontzettend veel voldoening. Ik gun iederere autist zo'n werkgever die de unieke talenten van iemand met autisme erkent en ook mee wilt gaan in aanpassingen zodat hij mee komt in het team.

Ik woon nu ook 2 jaar zelfstandig. Ik heb wel hulp nodig bij het huishouden en het bijhouden van bijv. de was en schoonmaken. Die hulp heb ik gelukkig. Mijn moeder zegt vaak dat ze aan de staat van mijn huis kan zien hoe onrustig het in mijn hoofd is. Heel rommelig dan heb ik veel aan mijn hoofd en blijft van alles liggen en staan.

Ook ben ik begonnen met fitness en erg met voeding bezig. Daarnaast heb ik met collegas mee gedaan aan een strong viking run van 19km. Dit was wel een echte overwinning.

Ook ben ik verslaafd geraakt aan skiien. Ik kan niet wachten om weer te gaan....

Door met eten en sport bezig te zijn merk ik dat ik meer energie heb en het makkelijker is om mijn energie niveau te beheersen.
Een heel belangrijk aspect is dat ik gestopt met het nuttigen van caffiene. Als ik caffiene toeneem dan gaat mijn hoofd en lijf op 150% draaien.. dat hou je natuurlijk niet lang vol! Ook kreatine en mineralen hebben bij mij een grote invloed in hoe goed ik mijzelf kan reguleren.

Waar ik zelf nog wel tegen aan loop is dat ik merk dat mijn brein en denk processen anders werken. Dit maakt het lastig om 'normale' mensen te begrijpen wat hun motiveert en hoe effectief met hun kan communiceren.

Ik zou heel graag een relatie willen, maar doordat ik niet weet hoe en waar je iemand zou kunnen ontmoeten en waar je het dan over hebt. Ik loop daar echt op vast.

Ook vind ik het lastig dat binnen sociale situaties zoveel verborgen regels en gedrag zijn. Ik ben gister bijv. Uit geweest ik heb gelukkig geen angst voor het aangaan van sociale situaties en eerder genoemde vriend let ook op mij en dat geeft rust. Ik merk dan dat ik de handvatten mis om aansluiting te vinden wat te doen. Ook dansen met wild vreemde dames gebeurde wel, maar door de enorme hoeveelheid prikkels en het niet hebben van een draaiboek wat voor situaties er mogelijk voor kunnen doen en wat je dan doet.
Hoe dansje? Welk dansje hoort bij dit liedje? Mag ik wel of niet aanraken? Waar praat je over?

Dankjewel voor het lezen.

Anoniem
03-03-2024

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>