Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ik was als kind vaak gekwetst

Misschien herkent iemand dit? Ik heb de diagnose pdd-nos en heb mijn hele leven al last van gevoelens van gekwetstheid, ik kan er niet precies de vinger op leggen, en weet niet of het aan mij ligt. Het zijn meerdere gebeurtenissen waar ik last van heb, ik noem er 1.
Ik heb geen carrière, zelfs geen werk, wel geprobeerd maar het is nooit gelukt. Ik heb een oudere zus, en toen er een keer een ni htje op bezoek kwam waren ze direct vriendinnen. Dit meisje is in haar leven zeer geslaagd. Heeft van alles gedaan en ook nog veel gereisd. Ze was direct vriendinnen met m'n zus.
Ze noemden elkaar zelfs zusjes. Maar wat ik wel apart vond:
Ze kwamen bij mij ouders op bezoek, daar was ik ook bij
en mijn zus zei toen dat ze zo blij was dat ze eindelijk een zus had. Ze had altijd zo graag een zusje gewild.
Ik weet nog dat ik dacht, barst allemaal ik kap ermee, maar om dat ik niemand verdriet wou doen deed ik t toch niet, ik ging op mijn kamer zitten, ik zat maar in het niks te staren.
M'n moeder had wel door dat er iets met me was
Maar toen ik het uitlegde, toen begreep ze het toch niet. Of liever, ik zou het zelf moeten begrijpen. Zei ze. En mijn zus zou vast heel hard moeten huilen als ze ervan hoorde...ik zeg, , ik ben nu degene die huilt.
Wie is hier nou autistisch op dit moment...

Gevoelig
27-01-2024
laatste reactie: 10-03-2024

2
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hallo Gevoelig,

wat naar dat jij je zo voelt! Ik snap dat volkomen. Heb je iemand met wie je erover kunt praten?

Hier ook een stukje herkenbaarheid voor mij. Ik heb dan wel een goede opleiding,,spreek 6 talen,schrijf gedichten en verhalen maar heb ook geen carrière. IK doe al een aantal jaren geen betaalde werk meer omdat ik in 10 jaar tijd 15 werkgevers had maar iedere keer weer ben ontslagen door mijn ADHD. Slechts 3 werkgevers namen me zoals ik was maar die gingen of failliet of kregen een re-organisatie. Sindsdien ben ik vrijwilligerswerk gaan doen maar sinds de lockdown zijn er veranderingen geweest,heb ik op dit moment slechts 2 uur vrijwilligerswerk per week wat voor mij te weinig is.

Heel vaak heb ik me vergeleken met andere mensen bij wie het wel normaal is verlopen en heb ik me vaak afgevraagd waarom het bij mij anders is verlopen.

Op dit moment loop ik vast en naast mijn ADHD speelt er nog meer en sta ik nu op een wachtlijst voor hulp. Ze gaan bij mij ook een autisme-test doen omdat ik veel kenmerken vertoon. Ik wil graag vooruit en gaan kijken of ik nog wel een paar uur per week kan werken of dat het een sociale werkplek wordt of alleen vrijwilligerswerk en uiteraard meer uren omdat ik graag wil laten zien wat ik kan in plaats van kritiek over me heen te krijgen.

Ik wil ook jou veel sterkte wensen. Goed dat je van je afschrijft! blijf dat gewoon doen!

Barbara
28-01-2024
Reageer:
En ondanks alles ben ik me bewust van mijn kwaliteiten en heb ik een lieve vriend,een lieve familie en eindelijk nadat ik zo lang erover heb gedaan een leuke vriendenkring. Nu het werk nog want ik wil graag een taak.

Barbara
28-01-2024
Reageer:
Ja, dat herken ik, dat je graag vooruit wil. Dat is zooo teleurstellend als het steeds niet lukt.

Gevoelig
06-03-2024
Reageer:
Hoi Gevoelig,we zijn niet de enigen hoor. Ik ben me bewust van mijn kwaliteiten en straks met de therapie zal ik handvatten krijgen. Ik ga ervoor en geef echt niet op.

Hoe gaat het met jou? Snap je volkomen.

Barbara
07-03-2024
Reageer:
Met mij gaat het goed, gelukkig is dat verhaal wat ik schreef al een aantal jaren geleden gebeurd. Ik heb een fijne familie, maar ja zij snappen ook niet alles van mij ( snap ik ook) toch blijven sommige dingen zo in je hoofd zitten he

Gevoelig
09-03-2024
Reageer:
Hoi Gevoelig,

fijn dat het goed gaat! En ik ben blij om te lezen dat je een fijne familie hebt! Ja,het is soms lastig om dingen te snappen. Maar zelf verdiep ik me altijd in de materie om het beter te begrijpen en degene steun en een luisterend oor te kunnen bieden. Ja,onze hersenen werken anders,maar ze werken uitstekend en we hebben ook,net als ieder mens op deze aardbol,onze kwaliteiten.

Barbara
10-03-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>