Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Oma poppie en baby James..

Lieve mensen,
Het stormt in mijn hoofd en hart vandaag..
Een woeste wind van verdriet, boosheid & onmacht. Ik probeer het er te laten zijn. Een beetje meedeinen in die wilde wind. Mijn moeder overleed 8 maanden geleden aan Alzheimer. Toen corona begon, moesten we haar laten opnemen in een gesloten afdeling. Een helse keuze.. Een nog heldere timing.
Ik waakte bij haar, totdat ze vertrok die avond. Na een snelle douche, om er weer even tegenaan te kunnen, voelde ik al dat het niet lang zou duren. Ik heb haar afgelegd, gewassen & gekleed. In mijn armen gewiegd zoals ze ooit bij mij deed.
Ik hoopte zo dat ik haar nog zou voelen.. ergens.. iets. Maar het kwam niet. Of, ik zag het niet. Totdat bleek dat ik al maanden zwanger was van onze zoon. Het zou te toevallig zijn als dit dan toch geen teken was van haar. Toch? Helaas kon onze kleine jongen niet lang blijven.. Na 8 dagen weeen bracht ik onze James thuis op de wereld. I
Nog nooit is mijn hart zo gebroken..
Om er nog enige zingeving aan te geven hebben wij James bij mijn moeder begraven. Samen .. bij oma poppie. Even dacht ik.. dat ik nu weer een beetje kan ademhalen. Maar vandaag overviel het me, zo ineens .. zo boos van binnen. Het zal een proces zijn, waar dit bij zal horen. Ik sta mijzelf maar toe om even te stormen vanbinnen.

Liefs,
Bet

Bet
15-01-2024
laatste reactie: 03-02-2024

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Lieve Bet, wat kan het leven oneerlijk zijn. Het is zo logisch dat het stormt na het verlies van je moeder en zoontje die je zo immens dierbaar zijn. Wat schrijf je vol liefde over ze. Weet dat je niet alleen bent, ook al voelt dat nu misschien wel zo. Laat je meevoeren met de storm, probeer te vertrouwen dat je weer boven komt drijven. Alles gevoelens mogen er zijn. Het zijn normale reacties op een abnormale situatie. Rouw is liefde die nergens naartoe kan. Alle liefs voor jou.

Anoniem
03-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>