Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ik probeer me zo lang mogelijk in te houden

Hoi,

Ik vroeg me af of iemand dit herkent: ik ben een superrustig en vriendelijk persoon die meestal alles kapot relativeert, in de eerste plaats zichzelf. Maar soms kan ik enorm intens en confronterend zijn. Dit is vooral het geval als ik onrechtvaardigheid zie of ervaar of wanneer het bedrijf waar ik voor werk -in mijn ogen- vierkant draait waardoor ik mijn werk niet goed/efficiënt kan doen. Ik probeer me zo lang mogelijk in te houden, maar uiteindelijk moet het er allemaal uit en som ik zeer direct en confronterend de pijnpunten op (zonder te willen kwetsen) . Mijn gesprekspartner wordt dan overrompeld door mijn intensiteit. Maar ook ik geraak er door opgebrand, ik kan het moeilijk loslaten ("godver, hoe kan het toch dat ze dit niet zien of zus of zo doen"). Ik zoek een manier om dit te kunnen filteren en om mijn intensiteit wat af te zwakken op die momenten. Iemand tips? Bedankt!!

Belinda
21-12-2023
laatste reactie: 25-04-2024

3
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ja dat heb ik precies zo. Normaal heel rustig, introvert en vriendelijk, maar als er naar mijn idee (grof) onrecht gedaan wordt (aan anderen) dan kan ik opeens heel fel worden. Ik zal nooit scheldwoorden gebruiken, grof worden of persoonlijk worden, maar het kan dan best intens worden. Vaak volgt er dan reactie die wél grof of persoonlijk is en daar ben ik dan van gekwetst. Ik haak dan niet af, maar ga dan juist door, waardoor ik nog meer gekwetst raak. Hoewel ik dat tegenwoordig wel beter gaat, ik haak eerder gewoon af, dat is me het dan niet waard.

Ik merk voor mezelf dat ik op dat moment hyperfocussed ben. Er bestaat even niks anders op de wereld. En dat is waar het mis gaat. Realiseer je dat het maar een klein dingetje is. Dat je je niet hoeft te verantwoorden. En dat (in het geval van een forum) al die forum-leden óf al lang afgehaakt zijn bij die discussie (weinig mensen zijn zo intens en volhoudend als wij) óf dat die slim genoeg zijn om vast te stellen dat de ander een idioot of een trol is...

Erik
17-04-2024
Reageer:
Ik herken mij in je verhaal.
Misschien heb je iets aan de boeken van Jonice Webb.

Karin
25-04-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>