Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ik was zelf 6 en zij 30

Hallo iedereen,

Ik ben 16 jaar geleden mijn moeder verloren ik was zelf 6 en zij 30. Aan baarmoederhals kanker.
Ik heb het er nog steeds vreselijk veel moeite mee.
Ik heb nu ook een zoontje en een man en een huis.
Ik wilde zo graag dat mama alles mee zou maken en vragen hoe ma het vind en hoe ik het doe.

Het ergste vind ik nog dat ik bijna niks meer kan herinneren aan haar. Alleen de begrafenis.
En dat ze vorig jaar weer is opgegraven en gecremeerd zonder toestemming van dochters omdat mijn oma nu ook ziek is en ze wilt het allemaal goed hebben.

Anoniem_d
14-12-2023
laatste reactie: 09-02-2024

4
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Je moeder verliezen op zo´n jonge leeftijd moet verschrikkelijk zijn. Ik kan het me niet voorstellen. En natuurlijk denk je vaak aan haar. Zeker bij belangrijke gebeurtenissen. Zoals de geboorte van je eerste kindje. Want dat zijn toch zaken die je het liefst met je moeder zou willen delen. Toen mijn jongste zoontje werd geboren, was mijn vader ook reeds overleden. Ik vond het toen ook heel jammer dat hij zijn kleinzoon nooit gekend heeft. Mijn jongste zoon is homo en soms vraag ik me af of hij dat wel zou aanvaard hebben enz...
Jammer dat je weinig herinneringen aan haar hebt.

Greet
03-01-2024
Reageer:
Zo herkenbaar wat je deelt. Ik was 6 toen mijn vader op 31 jarige leeftijd door een ongeval overleed. En ook mijn herinneringen aan hem zijn minimaal, 2 momenten kan ik herinneren. Wat mij uiteindelijk heeft geholpen is te zoeken naar wie hij was, foto's opgezocht, mensen gesproken die hem kende en trots op hem te zijn om wie hij was. Te praten tegen hem en te voelen dat hij trots op mij was. Inmiddels was ik wel 50.Toen mijn zoon 6 werd dacht ik, hij kent me toch heel goed, wat gek dat ik mijn vader niet goed meer ken. Nu is een vader misschien net iets minder in beeld dan een moeder. Zeker 54 jaar geleden. Ik weet zeker dat jouw moeder ook supertrots op jou en je gezin zou zijn. Maak haar misschien ook meer zichtbaar. Zoek leuke foto's op, misschien komen de mooie herinneringen ook terug! Sterkte!

Gerda
19-01-2024
Reageer:
Mijn moeder is inmiddels 37 jaar geleden overleden. Nog steeds denk ik aan haar elke dag. Ik heb al diverse therapieën gehad maar niets lijkt te helpen. Ik was 15 jaar en had haar nog zo nodig. Zij zelf was 56. Nu ben ik 52 en kan het maar geen plekje geven. Ik hoop voor je dat het bij jou wel lukt. En tja nu een gezin met 2 kinderen en wat zou ze trots zijn geweest op al gaat kleinkinderen.
Heel veel sterkte.

Anoniem
09-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>