Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ik ben er zo klaar mee

Ook ik heb een partner met autisme. De diagnose heeft hij nu ongeveer 3 jaar n.a.v. de diagnoses bij mijn zonen. Vorige week heeft hij aangegeven zich mateloos aan mij te irriteren aan dingen die hij in het verleden ook al aangegeven heeft. Volgens eigen zeggen heeft hij mij de laatste maanden al vele signalen gegeven die ik volgens hem natuurlijk had moeten zien. Dus is hij er nu wel klaar mee. Heeft zijn plan al klaar en wil een plekje voor zichzelf gaan zoeken. Dit om na te denken. Dat hij tegen dit aanliep heb ik nooit gezien en was in de veronderstelling dat dit ook niet meer speelde. Hij legt het bij mij neer en gaat “vrolijk” verder met zijn leven. Ik ben er zo klaar mee: ik heb hem altijd gesteund, altijd mijzelf opzij gezet en geprobeerd het gezin draaiende te houden waarbij ik vaak mezelf weggecijferd heb. Ben nu ook veel aan het denken in hoeverre ik er zelf nog uit wil komen. Ik voel me zo alleen in alles… ik hou nog steeds veel van hem maar merk dat ik er zelf zo aan onderdoor ga. Wat moet ik doen, wat is wijsheid, hoe gaan de kinderen dit oppakken, wil ik mezelf hier nog voor inzetten met de kans dat dit weer gebeurd….. zoveel gedachten waar ik helemaal gek van wordt. En ondertussen appt hij of de kerstboom al staat😔 Ik weet het voor nu echt niet meer. Zou graag weten of er meer zijn die hier tegenaan lopen en eventueel in contact met diegene willen komen. Veel mensen hebben namelijk totaal niet door hoe een relatie met een partner met autisme werkt.

S
13-12-2023
laatste reactie: 16-12-2023

4
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hallo,

Het is heel herkenbaar voor mij.
Ik heb zelf al 3 kinderen met ass en de zijn nu 7 jaar een nieuw samengesteld gezin met een pluszoon ( naar mijn mening een asperger ook ) .
De communicatie tussen mijn partner met mij is echt niks, ze kan het niet. Ik had al langer het gevoel dat ze ook ass zou hebben. En idd zopas getest en ass.
Er is al zoveel ruzie geweest in die 7 jaar en het niet communiceren. Ik voel me enorm alleen en ik kan bij mijn partner niet terecht om te praten. Ik moet met iedereen in het gezin rekening houden en ik zelf ben aan het verdrinken. Ik weet het echt zelf niet meer.

Ellen
15-12-2023
Reageer:
Dank je wel voor je reactie Ellen. Het biedt iets troost om te lezen dat ik hier niet alleen in sta. Weet niet of de mogelijkheid er überhaupt is om met elkaar in contact te komen ivm privacy en of je hier zelf voor open staat. Groeten S

S
16-12-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>